Jump to content

kjellol2

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

kjellol2's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det vi alle er enige om er at de som kan misbruke våpen ikke får tilgang til slike. Problemet med misbruk av våpen ligger ikke i skyttermiljøet, men hos dem som står utenfor. Samfunnet regulerer skyttermiljøet og strammer inn når noen utenfor miljøet misbruker våpen. Altså de som er lovlydige blir regulert og kontrollert i sterkere grad hver gang avvik forekommer. Det gir selvsagt ingen effekt på kriminalstatistikken. For de som misbruker er ikke i vårt miljø og lar seg ikke regulere. Så hver gang en eller annen tulling skyter rundt seg - krymper skyttermijøet seg fordi politikerene ser seg nødt til å vise handlekraft og sette i verk symbolpolitikk, som nå - ved å "se på lovverket" og å evt. stramme inn. Symbolpolitikk! Det er det som skjer - hver gang. Jeg er ingen NRA`er, men er enig med dem i at det er ikke våpnene som er farlig, det er personen bak. Og de er ikke i skyttermiljøet. Så kjære fru Myndighet - sett inn kreftene på tiltak som virker, og la organiserte skyttere være i fred. Vi lager bare hull i papp!
  2. nei, det kan du umulig mene - det synspunktet ble for drøyt for meg...
  3. da er vi tilbake til mitt utgangspunkt: loven er streng nok!
  4. det skulle jo innebære at lovgivningen ikke har noen effekt, eller?
  5. jo, jeg følger deg i den tankegangen, men enn så lenge har vi en lov som det "bare" er å følge opp. Jeg er nemlig redd alle endringer i våpenlovgivningen - fremtiden myker ikke opp noe - den strammer inn.
  6. det er faktisk slik loven er innrettet i dag. Har du ikke behov for våpen skal du heller ikke ha et... men igjen - jeg tenker at det må være en viss aktivitet for å få beholde våpen. Dette er ikke en oppsiktsvekkende ytring - det er faktisk det loven krever i dag. Det er og tatt høyde for ulik aktivitetsgrad relatert til livssituasjon. Det er derfor jeg mener lovreglene er strenge nok. Det er ikke de som krever endring. spørsmålet er altså: hvordan skal den følges opp?
  7. nå ja, jeg har da noen liggende jeg og som sjelden blir brukt. Poenget mitt krever kanskje litt presisering - jeg tenker mer på om skytteren er aktiv - ikke så mye på hvilke redskap som brukes og hvor ofte.. jeg ville ikke insistere på å ta fra deg noe...
  8. Jeg har problemer med å følge logikken i debatten om hvilke typer våpen som skal være tillatt eller ikke. Det er det ikke det registrerte skyttermiløet eller deres våpen som frekventerer kriminalstatistikken. Jeg ser heller ikke den funksjonelle forskjellen på et militærlignende våpen enn andre våpen. Videre tenker jeg at debatten om halvautomat eller ikke er situasjonspreget reaktivt og preget av hysterisk behov for å markere handlekraft mer enn noe annet. For å hindre våpen i å havne utenfor skyttermiljøet er våpenskap det beste og lettest forståelige tiltaket lovmakerne til nå er kommet frem til. Det er personen bak våpenet som er avgjørende - ikke våpenet i seg selv. Det er allerede nå sterk fokus på dette i skyteopplæringen i klubbene, men dersom noe må gjøres så hvorfor ikke fokusere mer på personen bak våpenet? Klubbene ser jo medlemmene sine og kan evt komme med "bekymringsmeldinger", og de som aldri møter opp på banen bør heller ikke inneha våpen. Dette er jo allerede regulert i eksisterende lovverk - har du ikke behov for våpen (= det blir ikke brukt) skal du heller ikke ha det! Det koker ned til hvem som skal kontrollere hva, slik jeg ser det. Lovverket er strengt nok.
  9. Jeg har eid og skutt med HK Expert, HK USP, STI Targetmaster og eier nå en Sig Sauer X-five. Den skal jeg beholde en stund...
  10. Er det noen som vet om jeg kan sette på en sleide til Sig Sauer p226 (standard) på en 226 x-five ramme?
  11. Jeg har surfet på WWW etter en utvidet magasinbrønn (jet funnel) til H&K USP 9 mm, men over alt er den utsolgt. Er det noen som vet om noen - leverandør eller privatperson - som kan skaffe en jet funnel?
  12. kjellol2

    Valg av pistol

    Jeg har USP standard med stillbare sikter og en Expert, begge i 9mm. Jeg har påmontert løpsvekt fra Merkle Tuning på Experten og dette vertøyet ligger godt i mine hender og er utrolig presis på banen. Den er rett og slett god å skyte med. USP standard med stillbare sikter er og presis (og solid) men jeg er enig med forrige mann at det er ett eller annet som ikke stemmer. Det er mulig det er vekten - den er lett. Jeg har påmontert gummigrep (en slags strømpe) på begge og det endrer noe på grepsfølelsen til det bedre. Så har jeg en Sig-Sauer P226S (9 mm) med stillbare sikter og NILL grep - den er svært presis og ligger særdeles godt i mine hender. Høy feelgood faktor. De rådene jeg fikk før jeg kjøpte mitt første våpen var å prøveholde våpenet for å finne ut om det "passer" - det er en feelgood greie som bare må prøves ut. Presisjonen er vanligvis god nok på de fleste våpen gitt at du finner riktig ammo - da det er feelgoodfaktoren som gjenstår... good luck and good feelgood...
  13. Jeg er godt fornøyd med en Sig-Sauer 226 Sport og meget godt fornøyd med H&K Expert i 9 mm
×
×
  • Create New...