Jump to content

valiant50

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by valiant50

  1. Hva avisartikkelen beskriver, er nok desverre for jegeren i dette tilfellet, ikke hva politiet kommer til å påpeke. Som jeg skrev tidligere, selve avlivningen er ikke det verste her. Det er selve jakten, Som de da også så tydelig beviste ikke var kontrollert! Hadde de jaktet i betryggende avstand fra bebyggelsen, og elgen skadeskutt hadde klart å ta seg ned til bebyggelsen, her huseierens plen, så hadde dette nok ikke vært den store saken for politiet. Men at det ble jaktet så nært inntil bebodde hus, vil nok her bli mere vektlagt som en overtredelse. Utsagn som dette: "javel, en kan uten problem jakte 10cm fra husveggen uten at det oppstår fare for mennesker eller husdyr eller skade på eiendom." får vel heller stå som eksempel på dine synspunkt.
  2. LOV 1981-05-29 nr 38: Lov om viltet. DATO: LOV-1981-05-29-38 DEPARTEMENT: MD (Miljøverndepartementet) PUBLISERT: ISBN 82-504-1307-5 IKRAFTTREDELSE: 1982-04-02 SIST-ENDRET: LOV-2007-06-15-40 fra 2007-07-01 ENDRER: SYS-KODE: BG14e, D02 NÆRINGSKODE: 113 KORTTITTEL: Viltloven - viltl. Kapittel VI. Utøvelse av jakt og fangst. § 19. (human jakt) Jakt og fangst skal utøves på slik måte at viltet ikke utsettes for unødige lidelser og slik at det ikke oppstår fare for mennesker eller husdyr eller skade på eiendom. Ved jakt 50 meter fra husbebyggelse kan jeg ikke se at aktor får så veldig store problemer med å fastslå at dette kapittelet er overtrådt!
  3. 50 meter fra bebyggelse?! Finnes det ikke regler som definerer hvor nært bebyggelse det er lov å drive jakt? Jeg har selv vokst opp bare noen mil herfra, vi hadde elg i hagen og utenfor husene stadig vekk. De var nesten tamme! Store områder som lå i nærområdet og hvor elgen nesten syntes å vite at der var det trygt under elgjakta! Det "myldret" av elg der under jakta! Men det var aldri noen jakt der, det var tross alt både voksne og unger som brukte området til all slags aktiviteter, og nærkontakt mellom elg og folk var ingen sjeldenhet. Vi kunne høre skudd fra jaktområdene oppe i fjellet, men det var da aldri noen jakt nede i nærheten av bebyggelsen! Noen ganger måtte Viltnemda komme for å avlive forvirrede elger som hadde slått seg ned mellom husene, og som jagde folk vekk fra "deres" område. Det er tross alt Viltnemdas ansvar å utføre dette når det trengs. Jeg kan godt se at jegeren kunne gjøre dette, kanskje helst etter en samtale med politimyndighetene på telefonen først, når det nå var kommet så langt at viltet lå og pintes etter skadeskytingen. Saken dreier seg vel egentlig ikke om det. Det som synes helt galt her, er vel heller at jakten ble påbegynt så nært bebyggelsen. At det blir et oppgjør for jegeren med politiet synes vel ganske klart. At beboerne ble skremt er vel også ganske naturlig! Til slutt er det vel heller ikke sikkert at jegeren i dette tilfellet hadde rett til slaktet? Ved avlivning av vilt på privat eiendom, trodde jeg viltet tilhørte grunneieren? Enten det, eller staten? Kanskje heller derfor han hadde sånn hast med å få det vekk?
  4. LED-lykt til søk etter vilt som ligger stille og trykker i tett underskog, er ikke særlig brukbart. Du trenger en HID- eller Xenon-lykt til dette. Grunnen er lysspekteret som en LED-lykt sender ut, det gjør at mange detaljer forsvinner, kontraster blir dårligere, alt virker "flatt" og du ser ingenting! Gjør gjerne en test ute, få noen til å sitte stille i mørke klær i blant trær og kratt, selvsagt ikke i reflexvest! Se hvor lett det er å oppdage dem på litt avstand med en LED-lykt. Det er det ikke! Med en "gammeldags" lykt ser du straks detaljene som gjør at du klarer å skille ut det du ser etter, fra bakgrunnen.
×
×
  • Create New...