Jump to content

Mbrandt

Members
  • Posts

    67
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Mbrandt

  1. En sånn en kunne jeg har tenkt meg selv, bare synd at de er så dyre! Legg ut bilde når du har fått montert den da, lykke til!
  2. Hei, og takk for tipset. Å kjøpe et magasin fra våpensmia kan være en mulighet! Hadde du hatt mulighet til å ta bilder av magasinet fra forskjellige interessante vinkler, så hadde det vært fint. Da kan man jo sammenligne det med bilder som man finner på internett. Takk for svar. Edit: På http://www.rimfirecentral.com/forums/showthread.php?t=552568 står det beskrevet som en mulighet å benytte remington 511 magasiner, dog med litt modifisering. Det er linket videre til andre tråder angående det. Jeg har forøvrig sendt mail til våpensmia, skal oppdatere når jeg får svar fra de.
  3. Denne ønsker jeg meg! Litt usikker på om jeg ønsker meg den i 22LR, 22WMR eller 17HMR da. http://cz-usa.com/product/cz-455-fs-22-lr-5-rd-mag/
  4. Hei, Jeg tillater meg å bumpe denne tråden, siden jeg fortsatt leter etter magasin til denne salongriflen. Håper noen sier i fra hvis de har noen liggende, eller vet om en annen plass det kan være mulig å oppdrive. Martin
  5. Takk for det! Matingen med magasinet har fungert knirkefritt siden jeg fikk fikset rifla, som vel var i 2012. Det skal sies at børsemaker monterte det, men jeg tror ikke han måtte tilpasse noe særlig. Det må skjæres vekk litt på stokken hvor utløseren til magasinet er da.
  6. Heisann, Jeg fikk det gjort hos børsemaker for ca 1000kr. veldig fornøyd med resultatet. Man justerer det opp og ned med en umbrako.
  7. Jeg bumper opp denne posten litt i håp om at noen kan hjelpe!
  8. Takk for alle svar, setter pris på erfaring fra folk som har brukt lignende før! Angående sikkerheten, så var det bare en påstand jeg slang ut i forhåpning om å få noen svar fra noen. Men det var meget opplysende info angående den innebygde sikringen som du nevnte. Takk for tips angående Magne Landrø, visste ikke at han også hadde baikal!
  9. Ja, det er også mitt inntrykk og det passer fint for meg. Men er det ingen som har erfaring med de andre typene, eller med andre hagler med utvendig hane? Jeg kan jo se for meg at det kanskje er mer upraktisk enn hagle med innvendig hane, da det er lettere å sette den fast i ting, og i verste fall kanskje spenne den uten at du har tenkt det?
  10. Hei! Jeg har tenkt å kjøpe meg en rimelig sideligger - altså en Baikal. Mer spesifikt, denne: http://www.jaktogfriluft.no/display.asp ... rodid=5836" target="_blank" MEN jeg kikket på sidene til Baikal, der hadde de jo mye gøy. Hva tror dere om http://imzcorp.com/en/company/53.html og http://imzcorp.com/en/company/54.html"? Er de to andre noe å ha? Har ikke noe særlig erfaring med slike typer hagler.
  11. Hei! Jeg har tatt på meg sånn halvveis å "pusse" opp den gamle salongriflen til min far. I forbindelse med det, så mangler det også et magasin. Dette ble nok mistet for mange herrens år siden, uansett.. Er det noen som vet om noen privatpersoner, børsemakere og lignende som kan ha et magasin liggende på bakrommet sånn i tilfelle...? Det som står på våpenet er følgende: "Husqvarna Vapenfabriks A.B. Kal. 22" og ser slik ut:
  12. Hei. Har kun prøvd Voere sin løsning, denne har ihvertfall fungert uten problemer for meg. Den eneste "problemet" med den, er at den er ganske dyr. jfr: http://www.borselars.no/voere-m98-underbeslag-m-magasin-3-skudd.html Heldigvis fant jeg mitt ganske billig på finn! Vet at den finnes andre løsninger, men disse er jeg ikke kjent med.
  13. Hei. Jeg kan bekrefte at voere sin løsning fungerer veldig bra. Men, det er som du sier den er dyrest. Jeg var så heldig at jeg fant selve underbeslaget brukt på finn for 500kr, men måtte kjøpe magasinet nytt, det kostet 890kr for et 3-skuddsmagasin(!) Bortsett fra at det er dyrt, så fungerer det utmerket! Her ser du min med magasinløsningen http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=38&t=82065&hilit=overhalt+mauser+m67
  14. Hei alle sammen. Jeg har nå funnet ut av at jeg må ha en slik en i 17 hmr. http://cz-usa.com/products/view/CZ-455-FS/ Kanskje ikke med en gang, men om ikke alt for lenge. Dessverre ligger planer og søknader klare og godkjente for andre ting nå, da jeg først oppdaget denne etterpå. MEN, er det noen her som vet hva den ligger på i pris, evt hvem som kan ta inn? Martin
  15. Selvfølgelig! Det skal vi nok garantert få til! Synes vi bør få se litt mer til prosjektet ditt etterhvert å! kremt kremt
  16. Takk! Jeg fant mitt, heldigvis, brukt på finn.no uten magasin. Jeg kjøpte det som sagt for 500kr. Skal du ha et nytt, er det noe dyrere.. http://www.borselars.no/voere-m98-underbeslag-m-magasin-3-skudd.html http://www.lesjavaapen.no/vaapendeler.htm Det finnes riktignok billigere varianter som jeg ikke har kjennskap til!
  17. Hei alle sammen. Det er strengt tatt ikke så mye nytt å se her i forhold til alle andre mauser trådene som er ute og går, så det er sikkert noen som begynner å bli lei av dette. Jeg er ihvertfall godt fornøyd med resultatet, å synes det er gøy å legge det ut. Så dere får ta det for det det er! Konstruktiv kritikk og forslag til forbedringer osv mottas med takk. Dette er strengt tatt en ombygging som ble gjort av børsemaker, sterkt inspirert av 73alfa http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=38&t=25063 sitt mauser prosjekt, så all ære til han. Faren min kjøpte denne mauseren ny i 1969, og han antar at det er gått ca 1000 smell gjennom den. I de siste, tja, 20-30 årene, eller mer, har den kun stått og støvet ned i et skap. Jeg tenkte at det er bedre å få modifisert den til jaktbruk, og ta den i bruk i stedet for at den støver ned. Det tok sin tid, men ting skjedde etterhvert. Det eneste jeg gjorde selv var å pusse ned stokken og fikse den opp igjen, den ble grei til å være første gang jeg gjorde det selv. Bedre enn originalt ihvertfall. Ble noe lysere enn hva jeg hadde planlagt men. Riflen er god å skyte med, men jeg er veldig glad for at jeg bestemte meg for å få laget justerbar kinnstøtte da kikkerten blir noe høy da jeg er så sær at jeg vil ha skinne og beholde overtreet. Videre så måtte jeg pusse ned litt mer på overtreet for å få på linsebeskyttere på kikkerten, men det ble gjort etter bildene ble tatt. Det vises ikke så veldig godt heller. Det eneste jeg kanskje kan finne på å gjøre senere, er å pusse stokken ned på nytt for å få den litt mørkere. Teknisk data! Totallengde: 103cm Vekt(type baderom): 5.2 kg Det som er gjort: Pusset ned stokken – 0,- Justerbar skinnstøtte på kolben – 1000,- Kappe pipe til 50cm, samt gjenge opp for demper – 500,- Ny sikring med montering – 600,- Stålskinne med montering – 1000,- Leupold QRW montasje – 700-800,- S&B Klassik 1,5-6X42 – 5000,- Brukt Voere underbeslag for løst magasin – 500,- Magasin til underbeslaget – 890,-(!!)
  18. Er egentlig ikke noe glad i stainless, så det overrasket meg hvor flott jeg syntes den var egentlig..! Sukk.. Nå holder jeg på å vurderer wingmaster, kan se ut som budsjettet sprekker gitt.
  19. Hei Hassel! Joda, jeg har tenkt på wingmaster, og er klar over forskjellene på de. Jeg har egentlig ganske lyst på en.. Men dobbel pris er litt utenfor prisklassen jeg hadde tenkt meg akkurat nå. Brukt er egentlig ikke aktuelt nå, jeg har lyst på, for en gangs skyld, et helt nytt våpen som jeg har kontroll på fra skudd 1. Mulig jeg er litt spesiell, men sånn er det nå ihvertfall. Har sjekket en del på ebay, men det som var der akkurat nå var ikke noe spesielt. Fant en side i går som hadde en del brukbart, skal se om jeg finner det igjen.
  20. Takker så mye for svar og link! Utseendemessig var de mye bedre enn de originale, men var litt spesiell utforming på de, er usikker på hva jeg egentlig synes om de. Hm...
  21. Heisann! Jeg har lenge vært uten hagle, og sett mot alle fuglejegerne med et hint av sjalusi. Nå er det slutt på det, søknad går inn i morgen. Som dere sikkert har skjønt, så heller jeg mot remington 870 express. Jeg har jo forgjeves prøvd å finne noen sider hvor jeg kan finne noe å bytte ut kolbe og forskjefte med, dere skjønner, jeg vil faktisk ha kolbe og forskjefte i pent tre. Ikke, utrolig nok, i plastikktacticalgreier. Ikke at det er noe feil med det, men liker mye bedre litt klassiske våpen. Er klar over at wingmaster er et alternativ, men dobbel pris blir litt for dyrt for meg. Jeg kommer jo da også følgelig til å kjøpe varianten med tre, denne er dog ikke i så høy kvalitet. Så det jeg lurer på, er om det er noen her som vet om noen sider med noe sånt?
  22. Høres bra ut! Nå har mauseren vært sengeliggende alt for lenge, så det er bra jeg får litt drahjelp for å få den ut i skogen.
  23. Hei, takk for svar. Det er vel egentlig det jeg har regnet med at jeg må gjøre, da jeg antar at det ikke finnes ferdig rails for m67. Så det jeg er ute etter er vel bare en anbefaling på en type rail som er av bra kvalitet som jeg kan bestille og gi i hånden til børsemakeren og si "fiks". Problemet for min del er at det rett og slett blir for mye forskjellig typer rails med moa osv.
  24. Hei igjen godtfolk. Jeg er fortsatt på jakt etter rail, og trenger litt tips fra dere som har litt mer peiling enn meg til å finne en, eller peke meg i retningen til noen som har peiling. Alle tips og anbefalinger belønnes med varme tanker og god samvittighet til vedkommende som hjelper en stakkar. Tjo hei!
×
×
  • Create New...