Jump to content

oasa92

Members
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by oasa92

  1. Da kan det hende vi kommer på samme åker, gåsjergernfrafosen, om det var på uthaug
  2. For en flott utelling gåsjegern! Har du jaktet på Ørlandet? Har ikke sett fjæra av gåsa her enda på en stund
  3. Jakter på Ørlandet selv. Var ute den 27, var en del gås men fikk ikke noen sjanser selv. Noen andre jegere litt ovenfor meg derimot fikk 6 stykker som jeg så. Har vært ute hver dag å sett etter gås, men har desverre ikke sett noen siden da, ivertfall ikke i grandefjæra.
  4. Hehe, jeg var sammen med min far, men vi fikk faktisk ikke skutt en eneste gang Hadde jegere overalt i rundt oss, så det ble vanskelig. Var ute med en kamerat i dag, ble 2 gås på meg og 3 på han
  5. Da kan det jo hende du satt nære der vi satt, men det var mye mer gås der enn det du har sett. Vi var 8 jegere på 2 åkre som lå på side av hverandre. Så det ble skutt minst 9-10 gås tilsammen.
  6. Det at folk sier det er lite gås på Ørlande nå, skjønner jeg ikke. Har jaktet her i 9 år selv, og synes det er bra med gås. Fant en åker i dag med flere hundre gås på, spurte grunneier og vi fikk tilatelse til å jakte. Vi drar ut i natt og det blir spennende å se hvordan det blir, gleder meg! Har også sett flere åkre med mye gås på i dag, men håper på at de ikke blir jaktet på, så vi kan prøve der i morgen ettermiddag
  7. Hehe vømmel, det er sikkert bare at det ikke er mange årene siden jeg tok jegerprøven og det er sikkert derfor jeg henger meg litt opp i det med skudd Vi er jo tross alt der for å få bort gåsa, men tenker litt på hvordan skytingen blir etter du har avfyrt 3 skudd og fortsatt skal skyte 1 til, må bli forferdelig med skadeskyting Var ute i natt også, ble bare bom på oss. Fant en plass der mesteparten av gåsa satt seg i natt, så det skal bli interesant å prøve i ettermiddag der
  8. Ja, jeg bruker 2 i 12/89 black cloud jeg også. Merker det i skuldra etter noen skudd for å si det sånn Jeg jakter på Ørlandet, er en del gås her nå ja, men det er lite med åkre som er klipt og derfor er det veldig trangt om plassen. Skal ut en tur i natt igjen for å se om vi kan få skutt noen gås, blir spennende å se om vi blir de første på plass dit vi skal. Har også vært vitne til en jeger her som har skutt mot gås på 80-90 meter, hadde også 4 skudd i hagla. Men som 17 åring har jeg ikke mye jeg skulle ha sagt mot han og han satt et stykke i fra meg, så jeg satt bare å så fortvilt på når han skremte gås på gås i alle rettninger.
  9. Takker Vi har ikke brukt black cloud veldig lenge, men jeg synes det har vært veldig lite med skadeskyting når jeg tenker tilbake på sist sesong når vi først begynte å bruke black cloud. Den gåsa jeg skaut var stein dau, så må si jeg er fornøyd, men sesongen er enda lang, så kan komme tilbake til deg etter vi har fått testet black cloud litt mere. ! Når jeg sier "skadeskyting" så mener jeg at gåsa har falt i bakken, men at den ikke har vært død når vi har funnet den.
  10. Da fikk jeg endelig skutt min første gås denne sesongen! Ble skutt med 12/89 Black cloud! Var veldig spennende, dro ut alene siden far måtte jobbe på hytta (jakter som regel med han).Det var en del gås i lufta, men hadde ikke store håpet om å få noe, siden jeg dro alene. Men må si jeg var rimelig stolt når jeg kunne ringe fattern å si at jeg hadde skutt min første gås denne sesongen! Veldig gøy Skal ut en tur i natt også, gleder meg!
  11. http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artik ... d=10035775 Er det mulig? Går det virkelig ann å se så feil? Hva er deres mening om dette?
  12. Har vært med både bror og far på jakt siden jeg var 9år, er nå 18år selv, vi har hele tiden hatt "2 jakt perioder". Den første er om morgenen, vi drar ut litt før det blir lyst sånn at vi har tid til å sette ut alle lokke-gåsene til det blir lyst, for da kommer som regel de første trekkene med gås. Den andre "perioden" bruker vi å dra ut ca klokka 15.00 - 16.00 og holder på helt til det blir mørkt, ivertfall tidlig i sesongen ( Dette varierer selvfølgelig på hvordan månede vi er i, blir jo fortere mørkt senere i sesongen som dere vet ) Men sånn som jeg har forstått det så kommer gåsa opp 2 ganger å spiser, 1 gang når det blir lyst om morgenen og 1 gang om dagen noen timer før det blir mørkt. Håper dette hjalp litt, men hvem hører vell på råd fra oss "unge"? Hehe
  13. INNHOLD Forskrift om tidlig jaktstart på grågås i Ørland og Bjugn kommuner, Sør-Trøndelag. § 1. Det åpnes for jaktstart på grågås i Ørland og Bjugn kommuner 26. juli. Etter 9. august gjelder de ordinære jakttidene. § 2. Jaktområdet avgrenses til dyrket mark og gjødslet beite inkludert et randområde inntil 30 meter fra dette. § 3. Det kan jaktes kun i tidsrommet fra kl. 04.00 til kl. 11.00. § 4. Denne forskriften trer i kraft 26. juli 2007 og varer til og med 9. august 2011. Forskrift om tidlig jaktstart på grågås i Ørland og Bjugn kommuner, Sør-Trøndelag. Fastsatt av Fylkesmannen i Sør-Trøndelag 6. juli 2007 med hjemmel i lov 29. mai 1981 nr. 38 om viltet og forskrift 1. februar 2007 nr. 112 om jakt- og fangsttider samt sanking av egg og dun for jaktsesongene fra 1. april 2007 til og med 31. mars 2012 § 3. § 1. Det åpnes for jaktstart på grågås i Ørland og Bjugn kommuner 26. juli. Etter 9. august gjelder de ordinære jakttidene. § 2. Jaktområdet avgrenses til dyrket mark og gjødslet beite inkludert et randområde inntil 30 meter fra dette. § 3. Det kan jaktes kun i tidsrommet fra kl. 04.00 til kl. 11.00. § 4. Denne forskriften trer i kraft 26. juli 2007 og varer til og med 9. august 2011.
  14. Har sett det flere plasser på nettet at fylkesmannen har bestemt at Gåsjakta på Ørlande starter 26.Juli, men fikk telefon fra en bekymret far som har hørt litt i rundt med flere av de som styrer med jaktkort etc utpå her og de mener at jakten starter 1.August. Flere av det som sitter i Jegerforeningen utpå her har eller ikke hørt om at jakten starter 26 Juli. Er ikke helt sikker på hva jeg skal gjøre, noen andre som vet noe?
  15. Jepp! Det blir i Grandefjæra, har nettopp vært å kjøpt års-kort Hva med deg?
  16. Da har vi sett en liten flokk med gås på det jorde vi skal på, gleder meg til i natt
  17. Fant ikke ut hvordan jeg sletta det andre innlegget mitt, men fant ut når den starta
  18. Gåsejegerfrafosen, har du noe peiling på når jakten på Grågås starter her? Det var 26 juli før, men lurer på om det er 10 August nå?
  19. Så flere gås på Fosen i dag, gleder meg nå!
  20. Heisann, hva er jakt tidene på kråke i Sør-Trøndelag?
  21. Ble 2 stokkender i dag, 2 store "hanja" Kvelljskosen e redda
  22. Bli 1 stor stokkand i dag, kjempe fornøyd ! Så mye and men kun 1 skudd ble avfyrt
  23. Ble 4 ender i dag + 8 gås
  24. Da er det i full gang på Ørlande. Ble 16 gås på meg og far i går, var litt av en tur Er gås overalt, hørt om en som fikk 25 gås dagen før, og en som var nesten på samme jorde som oss fikk 10.
  25. Ja, det en del. Har vært ute 2 ganger så langt. Fikk 1 gås på den første turen og det ble 2 bom på den andre turen, men så en del gås Skal snart ute igjen en tur, har sett en del andre jegere også.
×
×
  • Create New...