Jump to content

Norrøna

Members
  • Posts

    785
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Norrøna

  1. Har prøvd SnoSeal 2 ganger, begge ganger ble relativt nye gtx-støvler søkklek. Muligens en tilfeldighet, men gitt kostnad for nye blir jeg ikke å prøve flere ganger.

     

    Har de siste 6 år brukt Grangers G-wax, og ser ingen grunn til å ikke fortsette med det.

     

    Mine 2cent.

  2. M67 skrev (56 minutter siden):

    @Pappeske Uten å ville starte en kaliberdiskusjon, den har vi vært gjennom i en annen tråd - hvor mye har du skutt med rifle fra før?

    Ei så kort rifle er faktisk, eller kan ihvertfall være, litt utfordrende å skyte godt med. Dersom du er "nybegynner" med rifle, så tror jeg at jeg vil anbefale noe med en del lenger pipe. Jeg er vel det jeg vil kalle "temmelig erfaren skytter", og selv om jeg har ei 40cm 308-pipe, så var det bare noen få sesonger den ble brukt på jakt. Den er svært presis, men det er også vanskelig å unngå "uhell" som sender kuler litt for langt fra tiltenkt sted, om en ikke trener mye og har fersk trening. Det er litt spesielt å skyte så korte rifler med rekyl.


    I dag, etter "full circle" omtrent, i kaliber og spesialutstyr, så er den rifla som blir brukt mest på jakt, ei temmelig std. rifle med 55cm pipe, i 6.5x55.

     

    K

     

    Sliter litt med å se at det skal være vanskeligere å skyte med kort pipe kontra lang, såfremst man bruker kikkertsikte. Hvis man ikke bruker kikkertsikte blir det nødvendigvis vanskeligere, da man får kortere siktelinje.

  3. Anbefaler Burris Signature zee. Passer rett på basene, har plastinnlegg slik at ringene utligner eventuelle spenninger på siktet grunnet muligens(sannsynligvis) skjevt monterte baser. Disse leveres med to forskjellige tykkelser på plastinnlegg, slik at man kan bygge tilt i ringene om man ønsker.

    • Like 3
  4. Ikke en ukjent sak,  alle X-Bolt i 308win som jeg kjenner til er likens, deriblant min.

     

    150gr Fusion går styggbra, og er den ammunisjon jeg landet på. 20 felte elg(+ 1 med 165gr), deriblant 3 okser over 300kg slaktevekt bevitner at det er en kombinasjon som fungerer fint.

     

    En annen fordel med såpass lav kulevekt er lite gjennomskudd, for de som jakter med hund.

    Kula står som regel under skinnet på motsatt side.

  5. 4 minutter siden, bardp skrev:

    Med fare for å fornærme mange må jeg bare si at ingen av de Amerikanskproduserte våpnene jeg har hatt har vært i mitt eie særlig lenge. Derimot har jeg nå noen Tyskere og Østerrikere jeg aldri vil kvitte meg med.

     

     

    Nå er da Browning X-Bolt produsert i Japan..

     

    Har en X-Bolt i 308 Win, fantastisk våpen! Merk dog at i 308 win får man best presisjon med kulevekter på 150gr og nedover. 180gr samler greit, men ikke supert.

  6. 20 timer siden, Jibrag skrev:

    Bein fra nedskjæring er generelt dårlig åte - ikke fordi reven ikke liker det, men fordi han drar det med seg. Og bein kan reven gnage på i dager og uker for å få tak i margen. I tillegg er det omtrent umulig å feste det på noe vis. Sånn sett er en elgskalle eller et helt dyr bedre. Enden på visa hvis du legger ut masse godsaker som reven drar med seg, er at du har rev på åtet en kort stund, og så har reven mye liggende rundt åta di på steder den føler seg mye tryggere. I tillegg har du egentlig "ødelagt" plassen, for når den har sånt liggende ute i skogen blir det vanskeligere å få rev inn på åta, selv om du legger på nye godsaker. 

     

     

     

     

     

     

     

    Bruker stortsett bare avskjær og bein fra slakting. Men legger det i baljer, fyller opp med vann, og legger ut når frosten kommer. Forutsetter selvfølgelig at det er noenlunde stabilt vinterklima da...

    • Like 1
  7. Med 30s på pir, vil det mest sannsynlig ikke sende bilde i det hele tatt. Kameraet vil neppe få sendt ut bildet før det tar ett nytt, og prøver å sende det nye også... Ville ha skrudd ned Photo Burst til 1, og satt Pir intervall på 5 minutter. Da har kameraet ett bilde å forholde seg til for sending, og det får tid til å sende det ut før det eventuelt tar ett nytt.

     

    Pir er at det venter mellom bildene, som du trodde.

    • Like 1
  8. Tja... kommer an på hvilken kikkert du har. Du nevnte vel at du har en Zeiss, så du vil nok se det. Såvidt jeg husker er treffsonen skjært ut fra 100m skive og satt på. 8=1, 9=3, 10=3poeng. Ganske morsom skyting, men vært litt dårlig oppmøte de siste 5 årene.

  9. Skyting på elgfigur. 1 skudd stående, 2 knestående, 3 skudd liggende. Totalt 6 skudd. Tillatt med reim på kne og ligg. Treffsone inndelt i 3, ytterring er 1 poeng, midterring er 3 poeng, senter er 5 poeng. Maks poengsum er 30, det har såvidt jeg vet ingen noen gang klart.

  10. På 20.12.2017 den 9.03, Per-S skrev:

    Så lenge dette tema ikke har vært en del av saken og tiltalen har retten ikke tatt stilling til om siktet er lovlig eller ulovlig. Ingen presedens.

    Og hvorfor tror du ikke det er en del av saken? Jeg er ganske sikker på at det er fordi aktor anser dette som en "lost case". Men at det kommer til å bli innstramminger, er det vel få som tviler på.

  11. 1 time siden, Per-S skrev:

    Bruk av slikt utstyr krever mye trening da ulike deler av dyret har ulik temperatur slik at du må oppfatte at det er mer dyr enn de delene som lyser sterkest.

    Jeg synes ikke at dette skal være tillatt på all type jakt, men det er en annen debatt, pr i dag sier myndighetens fagavdeling at dette er kunstig lys, og dermed er forbudt.

     

    Det er mulig de sier det... Men siden, såvidt jeg kan lese meg til,  revejegeren ikke engang har blitt tiltalt for å bruke et "ulovlig" sikte, så er det nok ikke ulovlig. 

    • Like 2
  12. Stammen har vært økende, så det stemmer bra. Vi har tidligere hatt 4000 i minsteareal, for denne 3årsperioden er den satt til 3000. Har 1 okse, 1 ku, to ungdyr og 1 kalv hvert år, pluss en ekstra kalv siste år.

     

    Stammen er sunn, men jeg synes det har vært en liten reduksjon på slaktevekter i de senere år. Typisk ungdyr ligger på 150kg, og kalv på 65kg nå.

×
×
  • Create New...