Jump to content

Norrøna

Members
  • Posts

    785
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Norrøna

  1. Har prøvd SnoSeal 2 ganger, begge ganger ble relativt nye gtx-støvler søkklek. Muligens en tilfeldighet, men gitt kostnad for nye blir jeg ikke å prøve flere ganger. Har de siste 6 år brukt Grangers G-wax, og ser ingen grunn til å ikke fortsette med det. Mine 2cent.
  2. @Elgjaeger, kom gjerne med en tilbakemelding på hva du synes om den, vurderer den sterkt!
  3. Sliter litt med å se at det skal være vanskeligere å skyte med kort pipe kontra lang, såfremst man bruker kikkertsikte. Hvis man ikke bruker kikkertsikte blir det nødvendigvis vanskeligere, da man får kortere siktelinje.
  4. Det var nytt for meg, jeg har bare 30mm. Merkelig å skille på 1" og 30mm da.
  5. Jaktdepotet har inne med ujevne mellomrom. Per idag bare i 30mm.
  6. Anbefaler Burris Signature zee. Passer rett på basene, har plastinnlegg slik at ringene utligner eventuelle spenninger på siktet grunnet muligens(sannsynligvis) skjevt monterte baser. Disse leveres med to forskjellige tykkelser på plastinnlegg, slik at man kan bygge tilt i ringene om man ønsker.
  7. Ikke en ukjent sak, alle X-Bolt i 308win som jeg kjenner til er likens, deriblant min. 150gr Fusion går styggbra, og er den ammunisjon jeg landet på. 20 felte elg(+ 1 med 165gr), deriblant 3 okser over 300kg slaktevekt bevitner at det er en kombinasjon som fungerer fint. En annen fordel med såpass lav kulevekt er lite gjennomskudd, for de som jakter med hund. Kula står som regel under skinnet på motsatt side.
  8. Ta kontakt med Midt-Troms Utmarksservice, så ordner det seg nok.
  9. Fantastiske bruksvåpen, har en NL i .308.
  10. Så va det det med å lese da... Fall og tap er ikke det samme 32-40 Win
  11. Nå er da Browning X-Bolt produsert i Japan.. Har en X-Bolt i 308 Win, fantastisk våpen! Merk dog at i 308 win får man best presisjon med kulevekter på 150gr og nedover. 180gr samler greit, men ikke supert.
  12. Som Chiefen.v-2 skriver. Bruker i tillegg å strø hundepellets rundt åte.
  13. Bruker stortsett bare avskjær og bein fra slakting. Men legger det i baljer, fyller opp med vann, og legger ut når frosten kommer. Forutsetter selvfølgelig at det er noenlunde stabilt vinterklima da...
  14. Du har normal pirtrigger , ville ikke ha forandret på det. Forandre du på bildeserie og intervall? Enkelte kameraer kan være litt tregere enn andre å få sendt ut, om å gjøre å gjøre det enkelt for disse. Siden har fått bilde, så regner jeg med at dekning og penger på kortet er i orden.
  15. Mistenker at det kan bli krøll siden du bare hadde 2 minutter på pir da, og bildeserie på 3... Prøv 5 minutt intervall, og 1 bilde.
  16. Med 30s på pir, vil det mest sannsynlig ikke sende bilde i det hele tatt. Kameraet vil neppe få sendt ut bildet før det tar ett nytt, og prøver å sende det nye også... Ville ha skrudd ned Photo Burst til 1, og satt Pir intervall på 5 minutter. Da har kameraet ett bilde å forholde seg til for sending, og det får tid til å sende det ut før det eventuelt tar ett nytt. Pir er at det venter mellom bildene, som du trodde.
  17. Jaktdepotet har inne, ifølge nettsiden deres.
  18. Bruker denne; https://www.dakotaalert.com/store/murs-alert-products/mat-murs-alert-transmitter/. Helt suveren, hatt den i 10år+. Står ute hele vinteren på ett sett AA alkaliske batteri.
  19. Norrøna

    Elgpress

    Tja... kommer an på hvilken kikkert du har. Du nevnte vel at du har en Zeiss, så du vil nok se det. Såvidt jeg husker er treffsonen skjært ut fra 100m skive og satt på. 8=1, 9=3, 10=3poeng. Ganske morsom skyting, men vært litt dårlig oppmøte de siste 5 årene.
  20. Norrøna

    Elgpress

    Skyting på elgfigur. 1 skudd stående, 2 knestående, 3 skudd liggende. Totalt 6 skudd. Tillatt med reim på kne og ligg. Treffsone inndelt i 3, ytterring er 1 poeng, midterring er 3 poeng, senter er 5 poeng. Maks poengsum er 30, det har såvidt jeg vet ingen noen gang klart.
  21. Og hvorfor tror du ikke det er en del av saken? Jeg er ganske sikker på at det er fordi aktor anser dette som en "lost case". Men at det kommer til å bli innstramminger, er det vel få som tviler på.
  22. Det er mulig de sier det... Men siden, såvidt jeg kan lese meg til, revejegeren ikke engang har blitt tiltalt for å bruke et "ulovlig" sikte, så er det nok ikke ulovlig.
  23. Stammen har vært økende, så det stemmer bra. Vi har tidligere hatt 4000 i minsteareal, for denne 3årsperioden er den satt til 3000. Har 1 okse, 1 ku, to ungdyr og 1 kalv hvert år, pluss en ekstra kalv siste år. Stammen er sunn, men jeg synes det har vært en liten reduksjon på slaktevekter i de senere år. Typisk ungdyr ligger på 150kg, og kalv på 65kg nå.
×
×
  • Create New...