Jump to content

superglue

Members
  • Posts

    148
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by superglue

  1. Dette er i Halden og ikke i Rakkestad. Lite trulig at det er de samme ulvene som går ned dit. I Halden blir hunder stadig angrepet.

     

    er ikke her så ofte lengre så så ikke tråden för nå, men der den dachsen ble tatt er det under 3 km til kommunegrensa Halden/Rakkestad. Og de ulvene er jo fra Linnekleppen/vestfjella flokken. Reviret er jo i 3 kommuner. Halden, Rakkestad og Aremark.

  2. På robsoft er det rimelig stor enighet om at hele greia er oppspinn produsert enten av miljövernere eller av helt gale rovdyrmotstandere.

  3. Men husk skyteprøve iom at du også har et rifleløp der!

     

    Mener du man trenger norsk storviltprøve i Sverige?

     

     

    Du må oppfylle krava i hjemlandet ditt for å jakte i andre nordiske land. Så ja du trenger norsk storviltpröve for å jakte i sverige om du bor i norge.

  4. Loven sier at man kan bruke "enpipig" haglegevær med slug. Jeg regner med at en kombi evt også en rifledrilling går under dette.

    Da jeg var i Sverige og jaktet gris var det i alle fall en del som sprang rundt med kombi...

     

     

    Det er ikke lov med kombi eller drilling å slugs i Sverige. Riflelöpet får du skyte så mye gris du vil med, men ikke med haglelöpet.

    Om det da ikke er ett ettersök da får du skyte ed hva du vil bare viltet dör.

    http://forum.robsoft.nu/viewtopic.php?f=23&t=85270&p=935477&hilit=slugs+kombi#p935477

  5. Unødvendig sitering fjernet. Kjell Olav

     

    Selvsagt kan villsvinet ta skogsfuglegg. Noe jeg også har skrevet opptil flere ganger nå, men jeg har svärt vanskelig for å tru at vi vil se en målbar forandring av skogsfuglbestanden pga villsvin da predatortrykket allerede er veldig höyt.

    Villsvinet vil väre et mye större problem for landbruket en for skogsfugljegere i framtiden.

  6. Men nå hopper du litt over det innlegget som jeg skrev til deg og tar heller utgangspunkt i noe jeg skrev om et innlegg fra en annen. ...også går det et par sider til i tråden og noen begynner igjen å nekte for at villsvin kan påvirke skogsfuglbestanden... :roll:

     

     

    Villsvin kan påvirke skogsfuglbestanden. Det er jeg helt enig med deg i, men jeg trur ikke at villsvinet vil ha noen avgjörende betydning for skogsfuglens ve og vel. I nesten all skandinavisk skog vil det totale predatortrykket allerede väre så höyt når villsvinet kommer så mesteparten av redene som villsvinet skulle kunne ta allerede er oppspist av en annen predator.

  7. Den samme bestandsnedgangen av skogsfugl har jo skjedd i hele sydsverige de siste 25 år også i områder som ikke har eller har hatt villsvin. Jeg trur nok heller på det faktum at for 25 år siden så var revestammen bare en brökdel av vad den er idag. Det var jo mitt i reveskabbens glansdager.

  8. Se bare på storfuglbestanden i tyskland, ikke akkurat noe å skryte av

     

    Nå er det vel ikke bare villsvinets feil at det er dårlig med skogsfugl i Tyskland. Jeg har värt og jaktet på flere steder i sverige som har meget tette bestander av villsvin og en hel del skogsfugl. Villsvina går jo ikke å aktivt leter reder, men det er klart kommer de over et så er det klart de spiser egga. Nei det er alltid såpass mye andre predatorer i skogen så villsvina vil bare ha en marginal effekt på skogsfuglbestanden. Mårhunden skal du väre mye mer redd for med tanke på skogsfugl.

  9. Så du mener at i resten av europa så koster jordbär 100 kr kurva? Nå bor jo jeg i utlandet, men jordbärene er ikke dyrere her enn i norge.

    Skulle vel egentlig tru at på jordbär så er rådyret en like stor trussel som villsvin, men grisen vil jo skade kornåkre og gress betraktelig ved feil forvaltning.

  10. Jeg syns dere er helt feil ute. Hverken ulv eller villsvin ödelegger landbruket. Derimot gir de nye utfordringer for bonden som kanske må utnytte jorden sin på et nytt vis.

    Både Ulv og villsvin finnes jo i store deler av europa og jeg har ennå ikke hört at de har lagt ner landbruket pga hverken ulv eller villsvin.

  11. Jeg drar i gang en gammel tråd, men da har jeg også et lite spørsmål som passet godt her.

     

    Jeg er en fersk riflejeger som skal til Sverige denne uken for å se om jeg kan finne et villsvin. Jeg har skutt inn rifla mi (Howa 1500 30.06), og er litt usikker på valg av ammunisjon til jaktformålet. Kula som jeg har på lager er en Federal Power Shok: http://www.federalpremium.com/products/ ... aspx?id=17.

     

    Kula veier 11,66 gram, og er ekspanderende.

     

    Er dette et akseptabelt og egnet valg av ammunisjon til villsvinjakt?

     

     

    Det er mer enn nok, spesielt med tanke på at bare årsgris er lovlig nå.

    Dog om du i framtiden skal jakte mere gris og större griser så vil jeg nok anbefale å gå over til en bondet kule som holder bedre sammen og gir mere penetrasjon.

    Men nå som bare smågris er lovlig så er power-shok bra nok.

  12. Takk for svar :P er det noen her som bruker dachs i hi? Ser på nett at det er mange som bruker dachsen i kunst hi, hvordan fungerer dachsen i vanlig hi jakt sammenheng? Er det noe og gidde å prøve på? Kommer til og bli brukt mest på rådyr og blodspor, men kunne tenkt meg og bruke den på hi og..

     

     

    Du skal som du har blitt bedt om tidligere i tråden kontakte Steinar Waage på årnes.

    Kennel ovnsröret(kona driver dimmuborgir kennelen) Han er den person i norge som har best kontroll på hidachser.

  13. Jeg har noen spørsmål angående dachser... Dette er hva jeg kan oppfatte det nærmeste man kommer en langbeint rovviltdriver, som fortsatt er liten nok for å gå nedi et hi? Hvor kalde spor tar dem vanligvis? Er de så hjelpesløse som det er lett å tro på snø?

     

    Holder på å bygge en ekvipasje for mårhund, og har allerede en laika som funker greit. Men den har jo sine begrensninger hva angår søk på kalde spor og ikke minst under bakken. Har tilgang på american foxhound-valp etter gode linjer, og over bakken ville dette klart vært mer ideelt, men da er man avhengig av en terrier i tillegg... Men den har jo da ei drevfart som bedre matcher laikaen.

     

     

    Hva var egentlig spörsmålet? Om dachser har rovviltskarphet? Da er svaret at det er best bevart i korthårene sånn generellt, men det er mest ulike linjer som betyr noe og ikke hårlaget.

  14.  

    Gleder meg til å lese artikkelen. :D

     

    Gaupeterrenget her nordpå er noe helt annet enn terrenget i Finland, det er jeg rimelig sikker på uten å ha sett lo jaktmarkene til Slaktar. Men jeg ser frem til den dagen jeg får muligheter å teste min A Foxhound på gaupe, og jeg ser frem til å kunne skrive om det her også :twisted:

     

     

    Jo jeg trur sikkert american foxhound kan väre bra på gaupe, men det eneste som fungerer det er det nokk ikke.

  15. Da har nye JJ kommet i postkassen og om det terrenget som vises der er representativt for steder american foxhound er "verdens beste" på gaupe ja da er det ikke mye til hund.

    På så flatt terreng kunne jo dachstispa mi fått gaupa i ved :lol:

    välkommen till finland jaga lo men ett vilkor vi jaga med din dachstispe :lol: om du vill kan vi prova samma gongen jaga vargen också med din hundar 8)

     

     

    Ho jagar både varg och lo så det är inga problem 8)

    Men jag uppmuntrar inte til det för jag vil gärna ha henne kvar i livet.

    Sen har jag andra hundar att jaga lo med också så det behövs inte.

    Men det hadde vart morsomt å få jakte gaupe i så lett terreng en gang. Det må jo väre omtrent som å stjele godteri fra småbarn :wink:

  16. Da har nye JJ kommet i postkassen og om det terrenget som vises der er representativt for steder american foxhound er "verdens beste" på gaupe ja da er det ikke mye til hund.

    På så flatt terreng kunne jo dachstispa mi fått gaupa i ved :lol:

×
×
  • Create New...