Jump to content

Ryfylke

Members
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Ryfylke

  1. Ryfylke

    Cz-Klubben

    Har planer om å bestille en 455 .22LR Syntetic med ekstra løp i .17 hmr. Ser det er en del gode tilbud på varmint for tiden og lurer på om den også kan byttes løp på, og om da evt begge løpene må være varmint?
  2. Zwazi har jeg sett på. En jaktkamerat har den, og jeg sansen for jakka. Den er litt for lang for min smak, blir ikke allsidig nok. Men dette er virkelig en jakka flere burde ha anskaffet seg. Fantastisk for fjellrype og reinsjakt i skikkelig norskt dritvær!
  3. Hva med Raipas jakka til Bergans? Har ikke hatt den på meg, men er den tung og klumpete? http://nettbutikk.bergans.no/shop-by-category/fjellsport/Jakke/Skall/Raipas-Jkt-Dk-Olive-L--158962-p0000977312
  4. Blir recon jakka tung i regn?
  5. Trenger ny bukse og jakke. For det meste jakter jeg fjellrype. Noen som har tips å komme med? Bruker i dag Arcteryx SV jakke, og litt forskjellige bukser. Jakken er nå 6 år, er kjempefornøyd med den, men det er på tide med en arvtager. Liker at jakke er slitesterk og lett, men iblant merker jeg at det er for få lommer. Har ikke behov for jaktradio!
  6. Noen som har gjort denne jobben og kan kort forklare hvordan jeg demontere avtrekket? Planen er å gjør den klar for bedding. Første gang
  7. Er det håp? BRNO ZKK-601 Stokken er av, og her er noen "før bilder". Hva er den svarte streken på kolben? Ser ut som den har startet ved reimfeste? Dersom jeg skal olje denne, hva gjør jeg med den svarte enden på skjeftet?
  8. Er inspirert Har fått første rifla i hus, brno zkk-601 77 mod. Men som heilt nybegynner eg får ikkje av stokken? Noen tips? Har løsna skruene, og demontert avtrekk.
  9. Ryfylke

    Brno 16700 7.62

    Ok Fikk kun en kjapp titt i går, og skal komme tilbake med mer. Men, hvor skal jeg se. Såg det var noe som 70 og noen tegn oppe på løpet??
  10. Ryfylke

    Brno 16700 7.62

    Har kommet over en eldre rifle: BRNO 16700/ 7.62 Er det noen som har informasjon om denne?
  11. Kan Sako 30-06 eller noen andre forklare DX og FX? En oppdatering på vårt kamerea , så ble herligheten kjøpt for en uke siden D3100, men med 18-55 VR. Vil bruke litt tid på å vurdere nytten av fremtidig optikk. Svært fornøyd. Vi bruker kamera til 99% bilder.
  12. Har vert i fotobutikk i dag, og sett på D3100 m/ 16-85mm. Kommer på 8000,- Er det en god kombinasjon? Er klar for å legge litt penger i et anvennelig objektiv.
  13. Det er vel derfor dette er et rimelig kit hos elkjøp og lefdal? Er det viktig med VR på 18-55?
  14. Er enig i at et annet objektiv trengs, men fytti så amøbe en blir i denne fotoverden Har sammenlignet diverse nikon/canon med ulike objekt - uten å bli klok. Forstår ikke at prisene kan variere så mye. Kanskje det egentlig er klokest å gå til en faghandler, og unngå billigkjedene.
  15. Skal slå til med et nytt kamera, og det er på tide med speilrefleks. Har vurdert dette kamera - http://www.lefdal.com/product/foto-video/speilrefleks/D31001855KIT/nikon-d3100-m-18-55mm-objektiv. Har ikke peiling, så gjerne noen innspill. Ser av spesifikasjonen at det ikke er VR (bildestabilisering) på linsa. Stemmer det, og evt et problem?
  16. Har vel ikke finlest hele tråden, men alt for få tenker på rescueflag eller en refleksvest. Viktig å bli sett dersom noen leter etter oss! Bør vere standard for alle i grønt/sort/brunt/grått og camo.
  17. Noen som har tips om gode nettbutikker for friluftsliv i euro-landene? Ser hovedsakelig på nytt telt/sovepose forr tiden, og euroen er jo fristende billig
  18. Flott takk for alle svar!
  19. Er det noen som har tips til kjøp av ferskvannsgarn Må innrømme at jeg ikke er helt inne på dette, men tenkte at kombinere litt jakt og fiske til høsten må bli gildt. Har mulighet til både og. Hvilken maskestr brukes, og hvordan er sammenhengen mellom str på fisk og maskestr??
  20. Var på Blåsjø fredag/lørdag. Regn, vind og kun et par ryper sett.
  21. Mange gode svar! Men ka med han som skal på sauesanking, kjøper jaktradio på xxl, og har ikkje peiling på ka sikringskanaler er. Det virker jo lite seriøst når en så lett kan trå feil og legger beslag på sikringskanaler. Og min lille erfaring med jakt/sauesanking med radio er at vi må prøve oss frem til kanal/frekvens, for å få alle på lufta! Er dette rett oppfatning? I så måte burde det vert mulig med bedre informasjon til kjøpere i Norge.
  22. Men er det noe nasjonale bestemmelser for bruk og trygging på sikringskanal? Det høres ut som at noen jaktradioer er satt opp med sikringskanal, og denne må berre brukes i nød, men har det noe betydning? Det må jo være store regionale ulikheter. Har hørt rykter om at noen plasser i landet er det lytting på sikringskanalen (hørt om at en lokal brannstasjon lytter) Fins det frekvens-liste som er ført opp med jakt/sanke/sikringskanaler?
  23. Er det noen som kan forklare meg den store helheten i dessa begrepa?
×
×
  • Create New...