Jump to content

White Onyx

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

White Onyx's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk for gode tips! Prøver nok halm i første omgang, så får vi se
  2. Jeg har to engelske settere som er ute i hundegård på dagtid når vi er på jobb. De har et hundehus på ca 0,8*1,5 meter de kan gå inn i. Jeg har flere ganger "kledd" gulvet med vegg-til-vegg-tepper oppå liggeunderlag for å isolere litt og gi de noe mykere å ligge på. Problemet er at det ikke tar mer enn ei uke før de har skrapet opp og tygd istykker teppene. Da går det naturlig nok også hardt utover liggeunderlagene som lå under teppet. Jeg har prøvd både å spikre fast teppet og skrudd ei gulvlist hele veien rundt for at det ikke skal være noen løse tråder å bite i. Jeg antar at de gjør det for at de kjeder seg, så jeg har prøvd å gi dem tyggeleker i hundegården uten at det har hjulpet. Noen som har tips for hvordan jeg kan få vent dem av med dette?
  3. Skaut denne bukken (forøvrig min første bukk ) på kvelden 10. august. Den har et veldig spesielt gevir med kraftige rosenkranser og kun 2 kraftige horn. Til dere som har jakta mer rådyrbukk enn meg: Er dette en returbukk eller en med parykkgevir? Den så forøvrig ut til å ha relativt friske tenner i underkjeven, men ingen tenner i overkjeven.
  4. Hoisann! Er tilbake etter en ferietur med lite nettilgang nå å må si meg overveldet over responsen Takker for veldig mange gode råd og innspill Jeg har vel ikke landa helt enda og må nok fortsatt bruke litt tid til å ta en beslutning. Magefølelsen min nå er vel at de blir et valg mellom det trygge og kjente (ES, evt IS/GS) eller det som for meg er litt mer ukjent men også spennende (Breton). For både ES og Breton tror jeg det er flere oppdrettere i området hvor jeg bor (Rissa, Sør-Trøndelag). Bl.a. er svigerfar en bekjent av Ingvar Rødsjø (har bl.a. vunet mye med "HiTreff") og kjøpte valp av han. Nå ble riktignok ikke den engelsksetteren noe mer enn en helt OK jakthund, men det tror jeg handler mer om dressur og mengdetrening enn avl.
  5. Jeg skjønner at dette er et spørsmål som dukker opp titt og ofte, og ja jeg har lest en del andre tråder. Blant annet har jeg med stor interesse lest H. Nilsens tråd http://www.kammeret.no/viewtopic.php?f=7&t=4437. Jeg har imidlertid litt andre preferanser og ønsker og tar derfor sjansen på å stille spørsmålet på nytt. Kan noen gi meg råd/innspill i valg av hunderase? Etter å ha "lånt" svigerfars engelk setter i flere år har lysten på egen hund blitt for stor. Ungene har også stort ønske om hund og vi har nå flyttet slik at hundehold og lufting er veldig lettvint. Mest sannsynlig tar vi inn "innflyteren" neste vår/sommer. Jeg ønsker meg en stående fuglehund, primært langhåret. Den må fungere godt som familiehund (har 2 små barn) og ha et relatvit rolig gemytt. Jeg vil nok lite trolig bruke den noe særlig på jaktprøver, men går mye på rypejakt og har også en og annen dag på skogsfugljakt i løpet av året. Men rypejakta er altså prioritet nr 1. ift jaktegenskaper. Pointer og Vorster er uaktuelle, og da står jeg igjen med engelsk setter, irsk setter, gordon setter, engelsk springer spaniel, Kleiner Münsterlander og Weimaraner. Med andre ord er det manger raser igjen å velge mellom I oppveksten har jeg alltid hatt engelsk setter og har derfor et godt forhold til dem, men samtidig hadde det vært morsomt å prøve en annen rase. Er det stor forskjell på jaktegenskapene til disse rasene, spes. ift rypejakta? Jeg har sett at en del mener at f.eks.GS egner seg bedre i skogen enn på fjellet. Noen som har innspill? Stor takk til alle som har innspill, erfaringer og råd å komme med
  6. Jeg har prøvd og kan anbefale Hevi-Shot. For tida jakter jeg med IC og HS US6 i nedre løp og 1/2 choke med HS US4 i øvre. Jeg har fått gjennomskudd med HS US6 på ca. 30 meter og er imponert over det haglmaterialet. Sako 30-06: Har du skutt mye med Hevi-shot? Ser mange som skryter av HS på div forum. Min lokale børsemaker fraråder meg likevel å bruke den, fordi han mener jeg haglene er så harde at jeg risikerer oppskraping av løpet. Jeg har en ordinær Beretta White Onyx som riktignok ikke er den billigste hagla på markedet, men absolutt ikke den dyreste. Likevel koster et nytt løp mange nok lapper til at jeg blir litt skeptisk. Uansett så har jeg sendt avgårde nok hagleskudd på gås som har flydd videre, kun men noen fjær mindre, at jeg er veldig fristet til å prøve. I tillegg gir det ikke alltid noen særlig god følelse å vite at du har truffet, men bare nok til å legge igjen hagl i fjærdrakten og huden på fuglen... Altså: har du merket noen som helst skade på løpet ditt etter mange HS-skudd? Evt andre som har slik erfaring?
×
×
  • Create New...