Jump to content

Balci

Members
  • Posts

    91
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Balci

  1. "belastet miljø" kan vel tyde på at det her er snakk om kjenninger av politiet (egentlig bør politiet tenke seg om, de kjenner jo bare kjeltringer..) og dermed med stor sannsynlighet ikke lovlige våpen.

     

    ''Har våpenlisens

     

    Etter det VG Nett erfarer er den drapssiktede jaktinteressert og har lisens på to våpen. Det er ikke klart om et av disse våpnene er drapsvåpenet.''

     

    http://www.vg.no/nyheter/innenriks/arti ... tid=583076

  2. Fasinerende...

    det er faktisk to NRA medlemmer som har svar i tråden så langt, som stort sett virker meget fornøyde med tilstande i Kongeriket Norge.

     

    Jeg syns fortsatt spørsmålet er uklart, Ikke minst pga den litt tvilsome bruken av begrepet "Gun Controll", hva betyr de? hva mener du?

    At våpen reguleres, eller at de forbys?

     

    Trådstarter er NRA medlem, også.

  3. Hva mener du med "gun control"? Hvis du med "gun control" mener at Staten bestemmer hvor mange våpen du har lov til å erverve, har vi hatt dette i mange år.

     

    Både og, men typiske eksempler ''Gun-control'' ville vært England, California, New York, Japan, Korea etc. hvor det er nærmest umulig å skaffe seg et våpen for rekrasjon, sport eller selvforsvar (Siste er vell en tabu her men OK.)

     

    Norge er relativt liberalt som tidligere nevt, til å være i Europa.

     

    Det er vel regler for "innflyttere"

     

    I Arizona som jeg er mest bekjent med, så kan enhvær holder av green card kjøpe og bruke våpen (Ikke klasse 3 etc. men) Tilogmed bruke våpen til Open carry. Men så er Arizona ekstremt våpenvennlig og da.

  4. Jeg vet, men har det delvis klart, det er uansett minst 1-2 år igjen til jeg klarer å komme meg ut herfra, alt kommer an på hvor lenge forsvaret vil beholde meg.

     

    Er takknemlig for jakttradisjonen vår, men er redd for at antall gun-grabbers vil overgå oss jegere og en tradisjon gamlere en landet selv. Det er prisen vi betaler for å være et industrielt land, som moderniseres for hver dag.

  5. Noen andre som er bekymret for det?

     

    Folk skytes hver dag nå, jaktulykker, organisert kriminalitet, eller en nisse som har funnet en M1 carbine på loftet, Alle kjenner vel til England og hvordan de har det nå, handvåpen ble nettop totalforbudt i Irland, og Tyskland og Finland går begge mot flere lover og restriksjoner, takket være de 3 tragiske skytingene, hvor våpen har endt opp i feil hender.

     

    Så sant som at flere våpen gjør samfundet tryggere, vil det alltid være et svartemarked, frastjålne Mil. våpen, og situasjoner hvor lovlige våpen blir misbrukt av et tredje parti. Logikken til populasjonen vil da alltid være ''Gjør våpen forbudt'', personlig tror jeg vi er på vei rett mot det, alt takket være urasjonel frykt, misinformasjon og en medioker våpengodkjenningsprosedyre av politiet (Ingen bakgrunnssjekk for potensielle psykiske lidelser, men jeg skal kun ha et våpen i .30-06???)

     

    Så kort, en idiot med en ulovlig glock + skyteepisode = Myndigheter og misinformert populasjon = Vi betaler med jaktbørsa

     

    Legger bare til denne, alt vi trenger er et par til av disse, en lobby gruppe eller to, og vi er England v 2.0.

     

    http://www.samfunn.info/?p=7829

     

    Personlig, flykter jeg til statene etter militærtjenesten.

  6. medlem i nfps og tilfredsstille kravene for erhverv av våpen ellers, så skulle du vel være godt på vei.

     

    Prisen? ligger ikke den på rundt 8-9 laken da? google er din venn :D

     

    www.justfuckinggoogleit.com

     

    Har prøvd men, får bare opp tullete airsoft og en tråd her, mulig at google-fu'en min suger men.

  7. Sitering fjernet jmonsen

    Ble lit bekymra, men titta inni låsekassa nå, ser ikke stort til arbeid anna en modifisert materampe, og selfølgelig halvmånen i kassa for 30-06 Spitzer/nytt serienummer.

     

    Men dette skal vistnok være et problem for M1 Garand som jeg forstår. men der ryker gasstempelet først.

  8. Kom over dette nettop;

     

    PLEASE be aware that heavy 30-06 loads in a Norwegian Mauser should NOT BE USED! The Norwegians ground a great deal of metal( varies in every rifle) from a critical part of the receiver.A very good friend of mine almost lost an eye when his Norwegian k98 blew up!Stick only to WW2 SPECIFIC LOADS :150 grain bullet @ 2,750 fps.Some post ww2 production ball is very hot! I have personal experience in this so please load accordingly!I have a couple of these Norwegians in my collection but after my friends incident I shoot VERY mild loads in them and not very often

     

    http://gk43forum.com/forum/showthread.php?t=8322

     

    Noen som har noe å si om dette? Aldri hørt noe slikt

     

    Personling vil jeg helst ignorere Amerikaneren, de har vært temmelige fulle av skit om Mausere før.

  9. Denne tråden ble langt mer populær en jeg hadde forventet.

     

    Som jeg svarte på en PM her nettop, så ble jeg litt lei av sutringen, og andre antagelser av at jeg er uskikket, og direkte farlig som våpeneier, å være beruset på alkohol, på privat eiendom, uten å stille i stand uro, ordenforstyllelse eller vold er vel helt lovlig sist jeg sjekket, selv for en 17-åring. Jeg forstår fullt og helt at jeg dreit meg ut nå kraftig på den kvelden, og jeg lærte forhåpentligvis noen ting i prosessen, 3 uker med nerver er straff nok i seg selv. Selv i den dypeste rusen ville jeg aldri ha klart å stelle i stand jævelskap med våpen, Etter 10 år med skyting har jeg all disiplinen og respekten rundt våpen jeg trenger, og Imo. et forelegg på brudd av 9.7 er ekstremt urelevant til hvorsåvidt en person er ''Edruelig og pålitlig skikket'' til å inneha våpen til Jakt og rekrasjon, Kritikere får selvsagt mene hva de vil om meg og våpen, det er vell ikke slik at vedkommende kjenner meg bak denne avataren uansett.

     

    Kommer til å ligge litt lavt uansett til dette er glemt, som tidligere nevnt, håper denne tråden og mine idiotiske påfunn kan hjelpe likestilte. Takk for alle positive poster i denne tråden.

     

    Mvh.

  10. Vil det være til noen hjelp at verger oppbevarer våpenet? Har dispansasjon fra 18 års kravet.

     

    Ok, du er under 18, har blitt huket inn sørpefull på offentlig sted, oppgitt falsk identitet?

    Tror ikke du skal ha for høye forhåpninger om den søknaden.

     

    Jo, faktisk.

     

    Innvilget den.

×
×
  • Create New...