Jump to content

KydeX

Members
  • Posts

    1,282
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by KydeX

  1. Som sagt, jeg er rimelig sikker på at sniper grey er matt, men du kan jo spørre Durano også. Du kan veldig gjerne bruke sandblåser, men ikke bruk sand. Det er for aggressivt. Cerakote selv anbefaler aluminiumsoksid med 120 korning.

  2. 24 minutter siden, M67 skrev:

    Sjeleglad de gamle idiotboksene er vekk. Må ha verktøy for å få dem opp, og ikke får en alt ut, og tomme blir de tvert. Det med prisen er vel mest at vi betaler det de sier de vil ha, og da tar de litt mer hver gang... det kan jo også være at de måtte kjøpe nye bokser til å ha dem i, etter ha brukt opp blikkboksene de kjøpte for XX år siden ;) Å selge krutt i mindre enn 1kg bokser er uansett helt meningsløst.

     

    K

    Kunne ikke vært mer enig. Blikkboksene er noe sabla herk. Endelig kan jeg kjøpe N19 igjen :-)

  3. @Tomas Hvis det er Duracoat, så er den laget for å ikke gå av igjen. Samme med Cerakote. Du vil ikke kunne redde original finish. Glassblåsing, sandpapir etc. er såvidt jeg vet eneste måten å få det av på. En annen ting er at hvis Duracoaten er gjort riktig, så er originalfinish mattet ned ved hjelp av nevnte metoder før den ble lakkert.

     

    Det eneste jeg kan egentlig anbefale er å lakkere på nytt i ønsket farge. 

    • Like 1
  4. Hehe, Nicket er helt tilfeldig :-) Jeg er ikke noe super kydexfan. Men jeg har et par kniver selv, som jeg har byttet ut originalslira med alternativer i Kydex. Blant annet har jeg en litt større Kabar BK-9 som jeg har en custom kydexslire. Jeg synes det fungerer meget bra. Slira er ikke i kontakt med bladet i det hele tatt. Den låser på en måte rundt nederste del av håndtaket. Samme karen har til din kniv også. Her kan du få mange forskjellige festemetoder.

     

    http://www.azwelke.com/sheaths/bradford/guardian-3/

     

    • Like 1
  5. Lyddemper er helt konge å skyte med. Som andre sier, det demper rekyl og det demper lyd. Begge deler bidrar til at man skyter bedre. Spesielt ferske skyttere. Ulemper er mirage ved mye skyting, og at man flytter tyngdepunktet fremover. En ekstra feilkilde kan det være, men ingen problem dersom man bruker den riktig.

  6. 34 minutter siden, M67 skrev:

     

    Den 4. regelen sier "alle våpen er alltid ladd" - det første folk sier etter et vådeskudd er vel i 90% av tilfellene, " jeg trodde ikke at den var ladd"

     

     

     

    Og de siste 10% synder mot denne.. De var 300% sikre på at det var et dyr når de i skumringa skjøt en trestubbe, eller i verste fall en kompis.

     

    34 minutter siden, M67 skrev:

     

    Siste er selvsagt, ikke skyt på ting som ikke skal skytes på. Og vær 300% sikker før du skyter, du kan ikke trekke tilbake et skudd.

     

     

  7. Skyter opp liggende med reim, med samme børsa som jeg bruker til alt annet. 

     

    Jeg hadde en Marlin 1895 i 45/70 med rødpunktsikte. Den skjøt jeg opp med sittende. 405 grs kuler i passe frisk elgveltefart var ikke noe særlig morsomt i liggende. 

  8. Reduksjon i rekyl, da er det munningsbrems som gjelder. Selv har jeg brems og lyddemper med hurtigkobling som går utenpå bremsen. Begge deler fra Brugger & Thomet. Begge deler er i 338, så bruker jeg samme lyddemper på både 338LM og 6,5 børsa mi. Veldig fornøyd. Lyddemperen er tung da, men den tåler det meste. 

  9. Bruk propper i tillegg under Hørselvernet når du er på overbygd standplass. Det gjør jeg alltid. Spesielt om du har aktive hørselvern. De demper for dårlig på en overbygd riflestandplass, som en annen skriver. Og du har rett, noe lyd forplanter seg inn til øret via skallebeinet. 

  10. Det varierer veldig fra land til land. Noen land får ikke rifla i det hele tatt fordi det er forbud mot foldekolbe. Men jeg er enig i at det er en tullete regel. Det hadde holdt med regelen om minste løpslengde, bare for å skille mellom rifler og håndvåpen. 

  11. 21 timer siden, psAico skrev:

    Det nye forumet er mye mer mobilvennlig, så jeg klarer meg :-) Tapatalk er bare så innarbeidet, så vanedyret i meg må jobbe litt med å legge om vanene

    Stor takk til alle som står på for å holde Kammeret gående!

    Jeg bruker stort sett bare Tapatalk på forumer, da det er en kjapp og enkel måte å lese dem på. Denne nye løsningen til Kammeret ser jo veldig mobilvennlig ut, så jeg skal gi det en sjanse. Men med allerede økende konkurranse fra Facebook grupper, er sjansen stor for at jeg blir sjeldnere å se på kammeret uten Tapatalk støtte.

  12. 6.5 Creedmoor, da jeg kjøpte en Ruger Precision Rifle. Det kommer an på bruksområdet. Ut til 600m holder 308 stort sett følge, men over det så begynner 6.5 kuler å dra i fra pga. bedre ballistikk.

     

    Når det gjelder krutt, så har 500 serien til VV definitivt mer energi. Ulempen er mer karbonavleiring.

     

    Sent fra min SM-G930F via Tapatalk

×
×
  • Create New...