Jump to content

Cormorant

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Cormorant's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har opplevd rare ting med .22 lr jeg og... skjøt en skjære rett fra siden, fjærspruten sto, og fuglen datt først ned. Så flakset den seg plutselig avgårde En kompis fant den i live men ikke flyvedyktig flere dager senere. Fikk avlivet den, og det viste seg at skuddet satt i vingeknoken, men var ikke gått gjennom. Husker ikke ammoprodusent, men det var ikke subsonic og hadde hullspiss.
  2. Så rugde på Askøy for et par dager siden... støkket den på 3 meter. Noe trekk har jeg dog ikke observert. Vet du noe om når de pleier å komme/dra her i regionen?
  3. Smart... Den må testes neste gang
  4. Hei! Det du beskriver er helt normalt, det er desverre ofte at rypen flakser litt i lyngen etter skuddet. Greieste da synes jeg er å klemme på halsen med to fingre til det blir stille. Tar vanligvis ikke mange sekundene. Noen har en fin teknikk på å knekke nakken, men det er ikke alltid enkelt...
  5. Vi var svinheldige med været ja... snøen kom den dagen vi reiste Vassfaret er forresten en flott naturopplevelse også... noe av det råeste landskapet jeg har gått i. Kan absolutt anbefales.
  6. Da er jeg tilbake fra 5 dager etter rype og skogsfugl i fjellene rundt Vassfaret i Buskerud. Alle spådommer om lite fugl i fjellet ble gjort grundig til skamme 13 ryper og en hare fordelt på 4 mann er kanskje ikke fantastisk, men hadde vi skutt bedre hadde det vært 30-40. Turen var i alle fall helt fantastisk, med godvær nesten alle dagene.
  7. Hei! Kan bekrefte at svarmalte brusflasker funker... lurte til og med en havørn en gang... rimelig rå opplevlse
  8. Høres ut som en plan det Er det en gammel bonde som eier er det jo bare å spe på med "opprettholde gamle tradisjoner" og "sunne interesser" o.s.v så bør du ha en bra sjangs
  9. I de kommunene jeg har vært borti må man maile eller ringe servicekontoret på kommuen for å få ut navn på eier. Du finner vanligvis mailadresse og tlf til servicekontoret på kommunens hjemmesider. Sender du mail kan du jo spørre om flere samtidig. Litt styr å få til, enig i det, men har du først fått tillatelse har du gjerne glede av det lenge.
  10. Hei! Det er ikke nødvendig at hele øyen dekkes av vann ved høyvann for at du skal kunne jakte der, men du kan kun jakte på den delen av øyen som "overskylles ved høyvann". Det vil i praksis si at ved fjære sjø kan du postere i vannkanten på hvilken som helst øy så lenge det ikke er for nært hytter o.l. Men om det vil være en effektiv jaktstrategi tviler jeg litt på... Noe annet lovlig scenario for sjøfugljakt uten grunneiers tillatelse tror jeg ikke finnes, med mindre du vil investere i f.eks en oppblåsbar kajakk. Står en bra artikkel i siste villmarksliv om jakt fra slike.
  11. Hei Skarven pleier å sitte på holmer og skjær enten ut mot havet eller mot større fjorder. Aller best er det nok om du kommer deg ut mot vestsiden av sotra eller austevoll, men jeg tipper det finnes flokker som overnatter i området du viste til. Det er i alle fall en bra bestand av Skarv i Hjeltefjorden, og der er jo geografien veldig lik. Reglene for den frie jakten på fjord og hav sier at du kan jakte uten grunneiers tillatelse på alt land som er dekket av normalt høyvann. Dvs at du i teorien kan jakte i vannkanten når det er fjære. Jeg vil anbefale at du tar en tur i området med motorbåten og ser etter fugl. Skarven sitter gjerne i store flokker, og er ikke så vanskelig å få øye på. Når du har funnet en holme det ofte sitter fugl på, og som ikke har for mye hytter o.l. i nærheten, finner du ut hvem som er grunneier. På kartet du linket til skal det gå an å finne gårds og bruksnummer. Når du vet det, kan du ringe eller maile kommunens servicetorg e.l. og spørre hvem som eier det. Hvis du forklarer på en skikkelig måte hvordan du har tenkt å jakte, og viser at du bryr deg om sikkerhet og hensyn til annen aktivitet er nok mulighetene gode for å få tillatelse. Skarven trekker forresten nordover om sommeren, men den begynner så smått å komme tilbake nå. Jaktstart er 1.oktober. Ender er der hele året i varierende mengder.
  12. Hei! Først av alt... sjøfugljakt er kjempegøy! Og dessuten veldig lett tilgjengelig for oss som bor på vestlandskysten. Skal komme med noen kjappe tips nå, skal se om jeg får tid til å legge inn litt mer i morgen. Jaktbart vilt: Først og fremst Skarv, og evt. ender, hvis vi snakker matvilt. Skarv er noe av det bedre jeg har smakt av vilt... Ellers er det selvsagt måker, mink o.s.v NB! Ærfugl er fredet på Vestlandet. Tid: Morgen og kveldstrekk. Dvs. fra like før soloppgang og et par timer frem, og et par timer før solnedgang. Metoder: Det vi har hatt mest suksess med er å finne holmer og skjær der vi observerer at skarven overnatter. Skarven sitter normalt på utsiden(ut mot havet) så det er lurt å gå i land på innsiden og smyge over. Får ofte noen på den måten. Når fuglene har fløyet, er det bare å postere f.eks i en revne i fjellet eller annet naturlig skjul. Kamonett funker også bra. Det er viktig å sitte helt stille! Lokkefulger er en stor fordel, men ikke et must. Det finnes noen tegninger for slike på nettet, men svartmalte 1,5 litersflasker funker fint det og... (lurte til og med en havørn en gang ) Sted: Er ikke kjent med området rundt Os, men det finnes sikkert masse holmer og skjær med skarv og ender. Husk å få grunneiers tillatelse. Du kan også jakte fra Kajakk, men det har jeg ikke erfaring med. Våpen: Vanlig O/U hagle er helt topp. Bruk grove skudd, vismut nr 3 er bra. Skarv er hardskutt! Ikke strekk holdene noe særlig over 25 m er mitt råd... Og husk å pusse haglen godt etterpå... sjøluft er sunt for oss, men ikke for hagler... Vil du vite mer ligger det en fin folder i PDF-format på NJFF sine hjemmesider Lykke til!
  13. Takker for gode tips, skal poste igjen når jeg har sett på terrenget
  14. Kjapt spørsmål... når dere sier bra med fugl, hvor mange fugl ser dere da i løpet av la oss si en liten dagstur? Skal se på et terreng i buskerud om et par uker, hvor jeg vurederer å kjøpe kort. Er det andre kriterier enn sett fugl jeg bør se etter? Type landskap? Mengden bær? Fjær/avføring/spor er vel også gode indikatorer å se etter...
  15. Ikke mange hallinger her inne tydeligvis... Har redigert informasjonen i innlegget over noe. Vi vurderer å kjøpe kort på skogsfugl i Tromald statsskog også. Noen som har vært der?
×
×
  • Create New...