Jump to content

Redneck Bob

Members
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Redneck Bob's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. men det rare er at de første 15 hadde ingen trykktegn, nr 16 dumpet hetta.
  2. Slik jeg forstår trådstarter så faller hettene ut etter avfyring. Det har hendt vertfal tre ganger, en fjerde gang fikk jeg ikke ny hette til å sette seg. Jeg ville dobbeltsjekket ladningen. Er kruttsort riktig, står kula i bommene, har kula riktig vekt osv? Det har ikke ved et uhell blitt tømt feil krutt tilbake i boksen under lading med annet krutt? Jeg har dobbel og trippelsjekket, etter dette hendte, vet ikke om mer å kontrolere. Hvordan oppfører rifla seg med fabrikkpatroner? Jeg har desverre aldri prøvd annet enn hjemmeladninger, ca 250 skudd. Om det er overtrykk som er årsaken til dette bør det på dette nivået være andre tegn på høyt trykk også. Eksempelvis en eller flere av disse; merke etter utkasteråpning, blanke felt på hylsebunn, kratrede evt punkterte hetter evt tungt hevarmsløft. jeg kontrolerte hvær hylse etter forje gang jeg prøvde rifla, ingen hadde trykktegn bortsett fra den som dumpet tenhetta. Med moderate ladninger tror jeg feilen må være noe annet. Hva med hylsebatch med feilproduksjon? Marginalt for mye glødet slik at hodet er for mykt på enkelte hylser feks? Tipper at Norma ikke produserer disse hylsene ofte. Kan det være at de nye du kjøpte er fra samme produksjon? Det er nok ikke det vanligste kalibret Mr alvestad selger, men dersom flere hadde vert kjent med dette, ville det nok ha vært et meget populært kaliber
  3. Jeg har ikke ladeloggen min tilgjengelig akkurat no så jeg kan ikke si hvor mange grains N160. Men da jeg skaffet meg nye hylser gikk jeg ned til minimum krutmengde i tabell.
  4. Hei! Jeg har den siste tiden slitt en del med norma 280 hylsene mine (jeg har kun brukt normahylser i denne rifla) Sauer 200, med 70cm lang, tykk walterpipe. Det har hendt at har tennhettene falt ut etter avfyring, jeg tenkte først at det måtte være for harde ladninger, eller feil COL, og justerte kruttmengden ned noe. Neste gang det skjedde tenkte jeg at hylsene kunne vert utslitt, selv om de bare har vert brukt fem ganger. Jeg kastet de gamle, og kjøpte meg nylig en ny pakke hylser, og startet på minimumsmengde krutt. Da jeg testet ut de første skuddene på skytebanen skjedde det i gjenn på skudd nummer 16. De 15 første hadde ingen rekyl eller trykktegn. Det var heller ikke en varm dag, og jeg hadde akkurat hatt kopperfjerning og grundig puss av løpet. Jeg fjernet grundig oljerester fra løpet før skyting. Sist dette hente var det med Sierra 168SMK (all mengdetreningen min er med SMK), kan ikke huske om det har skjedd med 160 accubond, 180 Berger hybrid eller ikke. Jeg har og hørt at normahylser i 280 er i mykeste laget, men de bør vel tåle fem omladinger, og vertfall en lading. Har noen en anelse om hva dette kan skyldes?
  5. Så det er ingen grunn til å gå for noen av de andre to modellene altså. Jeg har et generelt godt intrykk av Sinclair sine produkter, og de er greie å handle fra og. Jeg har et lass av SMK-kuler som har lit røff meplat og vurderer dette dette sterkt. Bruker du kun kulefres, eller bruker du pointing die også?
  6. Sinclair sin ser lit ustødig ut ja, men er det noen som har prøvd de andre? http://www.bullettipping.com/products_h ... immer.html" target="_blank denne ser ut som en solidere versjon av Sinclair. http://www.midway.no/epages/MidwayNorge ... 000001A828" target="_blank Denne ser enda solidere ut, men det ser og ut som den er mindre brukervennlig. Men det er kanskje ingen som har prøvd dem enda.
  7. Timer på skytebanen er det viktigste, men det er jo mange dager med dårlig vær og kvelder med dårlig TV, og da kan man jo like gjerne sitte i ladebua og finpusse kuler.
  8. Er det noen her inne som har noen erfaring med Bullet Pointing Die og Meplat Trimmer? Det var en trå om dette for et år siden, men den var mest vinklet mot å få mindre ekspansjon ved å klemme spissene. Det var og en eldre tråd om noen som bestilte John widden die, men de skrev ikke om resultater. Det som er interessant for meg er om noen har erfaringer med bedre samlinger etter spissing og trimming. Jeg ser det er flere dier på markedet her http://www.sinclairintl.com/.aspx/pid=3 ... Die-System" target="_blank http://www.bullettipping.com/products_b ... ngdie.html" target="_blank og enda flere trimmere http://www.sinclairintl.com/.aspx/pid=3 ... 20(xzzx308" target="_blank)/Product/Sinclair-Meplat-Trimmers http://www.bullettipping.com/products_h ... immer.html" target="_blank http://www.midway.no/epages/MidwayNorge ... 000001A828" target="_blank Er det noen som har noen erfaringer med noen av disse produktene?
  9. Men stålblokka fremme, Er det ei god løsing?
  10. På stokken til min Sako 85 hunter er det en stål "beddeblokk" over fremre festeskrue, bak er låskassa skrudd direkte mot treet. Er dette en tilstrekkelig løsning, eller bør det beddes med epoxy? Har hørt litt motstridende informasjon angående dette. Har noen noen gode erfaringer, med ekstra bedding, av denne typen?
  11. Innmelding sendt. Hvor mange medlemmer er vi no?
  12. Han Eg snakka med i butikken sa at gjengane på rifla ikkje passa til A-tec og Hausken lyddempar. Kva lyddempar brukar dykk på rifla?
  13. Ser ut som eit Nydelig våpen. Eg stod over same valet for eit år sidan. Personlig liker eg betre 85 stokken og dette ble den avgjærande faktoren for meg. Eg er svært fornøgd med rifla, og skyter merkbart betre med den enn med rifla eg brukte før.
  14. Men var det .338 dere kjøpte? og hadde dere andre rifler i lovlig storviltjakt kaliber, da dere kjøpte den?
  15. Ein ting eg lurar på, kva bruker dykk TRG riflene dykkar til? Elgvelter, banerifle? Kva skriv dykk på søknaden no når politiet vurderer kalibervalget ut i frå bruksområde? 338lapua kling vel dålig i øra til POD.
×
×
  • Create New...