Jump to content

tmgun92

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

tmgun92's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk, får lese litt mer neste gang=)
  2. Hei Skulle se på ladedata fra forskjellige kuleleverrandører til 300. Win. Mag. men når jeg kom til Norma så oppdaget jeg det at de var ladedata for "light" og "heavy". Noen som veit hva forskjellen er? Evt. hvordan veit jeg at jeg kan bruke heavy i rifla mi (Benelli R1 Argo Comfortech 300. Win. Mag).
  3. For å nevne det med smørefritt, la meg sitere fra ladeboken s 35 utgave 4. fra jakt hund og våpen. "De fleste leverer også spesielle kalibrerings-dier for pistolkalibre av wolframkarbid, eller tungsten carbide som amerikanerne sier. Andre hardmetallegeringer finnes også i bruk. Fordelen med dem er at du slupper å smøre hylsene før pressing." Vil tro at slike dier finnes til rifler også i dag...
  4. Jeg er har også tatt IBEP (International bow hunter education) men har desverre ikke fått dratt på jakt enda pågrunn av økonomien som student... Jeg har denne modelen her:
  5. Vætkje om non he nevnt det men vist du sku finne på å støppe bly, brukt gassmaske ellers kan du bli blyforgifta. Det e sikkert no form for dritt i dampen fra andre ting man lager hagl av... sikkert lurt å investerie i ei, forsikerhetskyld.
  6. Gratulerer, du he vel den samma staheten som me når e først he bestemt me for noe. Enda e vet det ekje lurt. Noen ganger brenner vi oss, andre ganger ikkje;)
  7. Takker, det va alt e villa hør;) Fins sikkert andre som får fiksa krutt også, bare et spørsmål om tid til vi finner dem.
  8. Fint å høre, men det ga meg egentli ikkje noen svar...
  9. Veit ikkje noe om at den særavgiften er fjerna, men fortell mer om denna typegodkjenninga e du snill.
  10. Vel, så mener e å ha lest på et annet forum at svartkrutt ikkje e ti salg lengre til vanlige personer ol. Fordi det kan lettere tas fyr ved statisk elektrisitet og noe annet som e ikkje husker. Og det med pistolkrutt, ja har hørt at det finske kruttet VV pistolkrutt e så å si likens som haglekrutt. Men det er jo ikkje ladedata på det, så da må e begynne å forske med krutt, og det er jo det alle sammen advarer ferskinger med å ikkje gjera! Så da e e like langt, men les litt Staffan.se selger amerikansk krutt vistnok. Ja, da kan e bruke amerikanske ladedata, og ca. 95% av alt som er publisert om det er amerikansk. Da er det bare å finne en som selger de kompenente e trenger for å følge ladedataen der, eller ka? Det e spurt om var utstyret. Er ei presse og komponenter alt som trengs til haglelading? Eller er det en ide å kjøpe kruttvekt ol. i tilleg, det va mitt spørsmål;) Setter pris på all hjelp såklart, men kunne dere være så snill å svare på spørsmåle mitt=)?
  11. Ja, har lest den... Men satt igjen med disse spørsmålene...(nevnt helt øverst).
  12. Høres ut som det e ganske enkelt, men man skal være nøye med komponenter og ladedata! Så burde alt gå bra, evt. eksprementering kan vente etter lang lang lang erfaring, helst vil e satse på noen som har gjort det for meg, får jo tak i amerikansk krutt med http://www.staffansvapen.se og http://www.dillon.no/store/comersus_index.asp (Innenlands) skal vistnok prøve å få tak i amerikansk krutt og selge det, ellers ska han få tak i alt anna utstyr.
  13. Vel har hørt advarslene får, e tek å kjøpe krutt med svenskinj, staffanvapen ell ka farsken det va... Men kun prototype e fin ladedata på til hagle, og passer på å kun bestille komponenter det står i boka. Andre deler kan gi fæle følger sånn e he forstått det. Og pågrunn av det, så må e sannsynligvis bestille bøker fra utlandet, finner jo kun om rifle lading i norge, så bestiller alt på engang for å spare noen kroner på tollen. Lærern min e hemladdar på rifle, men det er jo noe helt annet. Grunnen til e vil begynn å ladde sjøl e for å spare penger og evt. seinere kunne lage egne patroner tilpasset til det e ska jakte på, men det bli ikkje i får lang lang tid, om e får hjelp til starten eller ikkje kommer ikkje til å avgjøre om e starter eller ikkje.
  14. Hei, e litt grønn med detta ladderiet, hadde tenkt meg å starte med hagleladding... Lurte på, ka e det e treng, noe ekstra-utstyr i tilleg til pressa...? Hadde tenkt meg denna pressa her https://shop2.mailordercentral.com/bpicart/prodinfo.asp?number=1308755 Ellers så vet e at ei bok+ladedata bok e kjekt, bestiller det samtidig som pressa for å spara frakta...
  15. Han må jo på en eller annen måte tjenne på dette, skulle man ikke tru at man kunne spart penger på å go snakke med et selskap som selger Amerikansk krutt i USA? Det kommer jo opprinnelig derifra uansett så den norske ekstra avgiften skulle teknisk sett vært den samme?
×
×
  • Create New...