Jump to content

Hiorthefot

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Hiorthefot

  1. For det første; patron 8X54 KJ vil ikkje kamre i 8X57 kammer. For det andre, Kongsbergs elgrifler M 48 og M 51 er bygd på karabinkasser M 1912. Men våpenfabrikken bygde og om rifler for kunder som leverte inn vanlige M 1894 låskasser. Skjefta er for ein del nedkorta karabinskjefter M1912. Elgrifle M 48 er bygd på karabiner kjøpt tilbake frå forsvaret. Haneborg har serienumra på desse i boka si.
  2. Grunen til reduksjon av ladninga i Kragpatrona var neppe faren for eksplosjon. Det var sprekkdanning etter stor mengde skot. Grunnen til dette var ein dårleg konstruksjon idet det var skarp vinkel i overgangen mellom venstre langside og låskasseringen. Ved modell karabin 1912 er dette forandra slik at utdragaren er flytt litt til høgre. Dette har gitt rom for ein radius i overgangen. Dessutan er så vidt eg hugsar ekstraktorsporet smalare. Sprengte låskasser på Kragen er valegvis feil på ammunisjon, eller allerhelst snø, skitt eller kule etter forsagar i løpet.
  3. Ser på bildet av dei vakre elgriflene at bakre reimfestet på M 51 sitter lengre fram på skjeftet. Er dette vanlig? Har eit skjefte nr. 2378 der reimfestet sitter lengre bak, slik som på M 48.
  4. Kragen er lovlig på storvilt etter den nye jaktlova, med patroner som klarar anslagsenergikravet. Og det gjer 8x54 Moderat. Endring av treffpunkt med våte patroner kom med innføring av grove piper.
×
×
  • Create New...