Jump to content

Simon

Members
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Simon

  1. Prøvde bordern på rådyr for første gang tidligere i høst. 1.slipp: tok ut rådyr å drev i en time, men hadde problemer med å følge sporet. Klarte ikke å høre los. 2. slipp: tok ut rådyr å drev i ca 30 min. Fulgte sporet bra og begynte å lose litt.

    3. slipp: fint søk, tok ut rådyr 300 m fra meg. FULL los! Etter ca en time fikk jeg skutt losdyret. Slippene er fordelt over en uke. Terriern er 3 år og aldri brukt på jakt før. Morro å se at jaktinstinktet ligger på lur. Lostiden er kanskje noe i overkant for en terrier, men for min del passer det bra :) Flere som har erfaringer med bruk av border på rådyr?

    Hun har også gjort det bra på kunsthi og håper å få skutt rev for henne i vinter.

  2. Har hatt det samme problemet på noen av mine hunder. Jeg støtter meg til teorien om at de mangler noen vitaminer/ bakterier ol. i noen perioder. Å straffe hunden ser jeg ingen grunn til. Tipset jeg fikk var å ha litt kulturmelk i foret og det fungerer. Hvilket for bruker du?

     

    Mvh Simon

  3. prøvde å lage bevergryte for første gang i år.. Var en beverhann på 21kg. Lot den ligge til dagen etterpå før jeg flådde av skinnet. To ut ryggfilet og lårkjøtt.

    Dette tilbredet jeg følgende:

    skar bort fett og skjærte kjøttet i terninger.

    stekte så kjøttet godt i panna før jeg lot det puttre i gryta i ca 1 time.

    Bevergryta mi bestod av;

    Mye sopp, løk, 1 boks seterrømme, 1 boks matfløte, 1 pakke viltsaus og beverkjøtt:)

    Ble jævlig godt spør du meg. Middag i 3 dager:)

  4. Hvordan er det med å "omladde" eks stålskudd. f,eks bytte bare stålhagla med vismuth... Regner med man ikke kan ha samme mengde med tanke på trykk... Spennende å høre, har hørt om folk som har gjort mye rart på det viset.

×
×
  • Create New...