Jump to content

Pondus

Members
  • Posts

    38
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Pondus

  1. I våpenreklamer blir frittligende pipe brukt som et salgsargument for presisjonen, er det en bløff at presisjonen blir bedre med frittliggende pipe? F.eks. I Mauser M98 så er løpet alt annet en frittliggende, dette har da aldri blitt omtalt som negativt?! Og hva er eventuelt fordelene med frittliggende pipe?
  2. Har sett på Aaberg sine sider at Zoli Corona leveres med løst 3-skudds magasin eller hengslet 5-skuddsmagasin. Hvordan går det an ? Lades børsa annerledes med rifleløpet? http://www.aaberg.no/zoli%20ny/zoliindex.htm
  3. Jeg vil råde deg til å ikke kjøpe våpen på g-sport eller inter sport. Om du sammenligner pris vil du se at våpen ofte er overpriset på disse store kjedene. Det finnes jo selfølgelig unntak
  4. Joda, Norrøna er norsk
  5. Men for å få opp bestenden av skogsfugl tror jeg nok det beste ville være å kjøre offansivt mot rovdyra.
  6. Selvfølgelig må vi ha strøm, derfor også ledninger. Men man trenger jo ikke å legge korteste vei i luftlinje. Jeg fikk mail fra sognekraft, jeg spurte hvor mye det ville koste å legge ledningene i jord. Dette vistste jeg ville bli dyrt. Svaret var: 1500kr/m Endemaster på linja til 50 000 per stk. Samlet pris: 1 100 000,- Det er snakk om 22kV høyspentlinjer. Siden ikke det er vei opp og et utfordrende terreng å grave i ville prosjektet bli kostbart.
  7. Aii. Takk, fikk retta på en liten kjempetabbe der ..
  8. http://web3.aftenbladet.no/lokalt/article310285.ece Her sier de at de har funnet 9 døde havørner. Jeg må si det er ekstremt smart å bygge en vindpark midt i et stort hekkeområde for havørn. Når ryper omkommer blir det et eneste stort matfat for rev og rovdyr. Og hva skjer når det blir flere rovdyr? Jo de spiser mer mat! Dvs at det blir mindre og mindre ryper. Hmm.. Smart!
  9. .22 lr. funker fint til småvilt på avstander opp mot 70m. Kulene er derimot veldig følsomme for vind. Det er et veldig bra og billig treningsvåpen, skuddene koster ca. 50øre og oppover. Ei salongrifle tåler også langt flere skudd enn ei rifle i f.eks. .308 før den er utskutt. Av salongrifle kan jeg anbefale Sako . Hvis du kjøper Quad modellen kan du få løpsett seinere i kal.: 17 mach 2 .22 lr. 17 HMR 22 WM
  10. Jeg var der oppe i høst og gikk utenfor husdøra i 11 tida på kvelden, da hørte jeg faktisk orrespill i heia Mine mistanker går også til måren. Hvis det med jevne mellomrom renner fugl på linja, blir det jo som en matstasjon for rovvilt Fjordspennet ligger ca. 800 moh. disse mastene er så høye at jeg tror det ikke er noe problem for hønsefuglene. men det ser ikke fint ut i fjellheimen ialfall. Statnett og andre bør tenke litt før de setter opp svære monstermaster på kryss og tvers. Vil vi i Norge vise turister fjorder og vakker natur eller vil vi få Norge til å se ut som en koblingsboks?
  11. Noen her som har problemer med hønsefugler og annet fuglevilt som flyr på linjer? Har en gammel familiegård i Sogn, på eiendomen står det fjordspenn over Sognefjorden og diverse høy og lavspent linjer på kryss og tvers . Terrenget har gode forhold for skogsfugl: Gammel furuskog med delvis gjengrodde utmarksbeiter, og innslag av løvskog. Spredte granfelt og myrer innimellom. Likevel er det nesten ingen fugl . Jeg tok derfor kontakt med sognekraft , de svarte at de ikke hadde problemer med fugl på linjene. Noen med erfaring eller tips til hvordan få opp bestanden? Har sjøl tenkt på hard rovvilt beskatning, de siste årene har det bare vært hjortejakt der. Tideligere har det krydd av fugl der, dvs flere tiår siden . Samtidig som man også felte mye mår, rev og røyskatt .
  12. Her er en link til grågåslokker: http://www.steggen.no/nettbutikk/jaktut ... kk---4-pk_ Du kan velge om de skal ha strukket eller spisende hals.
  13. Dette blir kanskje ikke det samme som i et kikkertsikte Men så har jo Swarovski kommet med et adapter for kikkert. http://www.villmarksliv.no/jakt/jaktvap ... e?bildId=2
  14. Hvis ikke jeg husker helt feil så var det også i sverige for noen år siden at hundeføreren på et elgjakt lag ble drept av ei nedfallskule fra en postskytter. Åssen kaliber det var husker jeg ikke, men det var vel 1 eller 2 km unna postskytteren at det skjedde.
  15. Har nesten vurdert å kjøpe en kombi og har sett på Taiga-en. Hvordan er den? Jeg er litt skeptisk, mest på grunn av den lave prisen . Noen med erfaring?
  16. Pondus

    Minkjakt

    Det visste jeg ikke. Kanskje verdt å prøve da . Uansett er det sikkert lurt hvis det skulle bli ettersøk eller noe sånt .
  17. Pondus

    Minkjakt

    Jeg har tenkt den tanken ja, men har aldri sett mår eller spor eller dritt fra den. Fuglekassa står bare 2m over bakken så der tror jeg minken har vært, men man vet aldri . Neste gang sitter jeg vel klar med salongen og venter på at den skal komme fram! Har sjøl bare vorsther så hunden blir nok ikke med da
  18. Pondus

    Minkjakt

    Jeg har tenkt den tanken ja, men har aldri sett mår eller spor eller dritt fra den. Fuglekassa står bare 2m over bakken så der tror jeg minken har vært, men man vet aldri . Neste gang sitter jeg vel klar med salongen og venter på at den skal komme fram:! Har sjøl bare vorsther så hunden blir nok ikke med da
  19. Pondus

    Minkjakt

    Nå hadde minken på hytta fått av lokket på ei fuglekasse og stukket avgårde med alle fugleunga. Og det merkelige er at når jeg hadde to slagfeller fra Syningfella stående ute, jeg la mange store steiner rundt og oppå fella. Morgenen etter finner jeg ei utløst felle men ingen mink...
  20. Kunne kanskje være interessert i kombien din hvis det ble oppgitt en eksakt pris, årsmodell og kanskje et bilde? Jeg er sjøl bare 14år og på utkikk etter våpen.
  21. Pondus

    Sako 85

    Da var jeg nede hos politiet og henta våpensøknaden, men skjønner ikke helt hvorfor de skal ha 4 eksemplarer av den. Fikk et tilbud av Interarms: Sako 85 Hunter m/ Zeiss Conquest 3-9x40 med orginalmontasje = 17 500,- Synes sjøl at det så ut som en grei pris! Men tenkte å gå opp til 50mm på kikkerten og stainless børse.
  22. Legg ut et bilde så blir det kanskje lettere å anslå en pris? Men sånn ellers. Er Tikka-en god å skyte med? For meg så virker det ialfall som de har hatt den samme modellen ute i årevis.
  23. Pondus

    Sako 85

    Gratulerer!!
  24. Pondus

    Sako 85

    Det blir litt mye spørring her..... Men er det noen forskjell i mekanismen fra 75 til 85? Har på tenkt på å gå for varmint modellen, det så ut som pipa var litt større. er dette et problem, med for eks. balanse forandring?
×
×
  • Create New...