Jump to content

Øyvind999

Members
  • Posts

    155
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Øyvind999

  1. M67 skrev (12 timer siden):

    Delt. De kulene som har et fornuftig design er av god kvalitet, og er svært presise, Finish og jevnhet er topp. Jaktkulene er mange fornøyde med.
    Når det gjelder matchkuler ser det ut som de har drømt for mye om fine former for høy BC, men ikke fått med seg stabiliteten. Både 6 og 6.5mm matchkulene - spesielt de tyngste må ha en hittil ukjent riflestigning for å stabilisere, de middels, treffer skiva på 100 og 200, men utvikler en elendig BC, trolig fordi de begynner å "kone", altså flyr med aksen i en (stor) vinkel fra fartsretningen. Våre tester er har gitt ovale hull og elendig BC på 500, og til 1000m kom de ikke. De er jo også så lange og spise at enhver litt erfaren skytter SER på dem at, som sørlendingene sier, "Det kan aldri nytte"...
    Sannsynligvis mangler kompetansen om ballistikk helt, men dreie kuler kan de, så når de, om de, finner design som faktisk flyr (stikkord, mindre ambisiøse mhp BC) så kan de bli riktig bra.

    En annen produsent, nesten lokalt det også, er DK-Bullets i Danmark. Det er vel Ignorant her på forumet som står bak, og han har vel brukt "min" oppskrift. Selg kuler som virker, selv om ytelsene på papiret er så som så. Ikke alle rømmer om høyest mulig BC.

     

    K

     

    Takk for innspill

  2. Fun skrev (1 time siden):

    Hadde Troy PAR, men solgte den i et svakt øyeblikk.. Veldig fornøyd med den, men kunne ved noen typer ammunisjon være litt hard å få ordentlig i lås. Var i kontakt med importøren for ISSC Par, og den viktigste forskjellen mellom den og Troy var at ISSC assisterer låsingen, slin at du ikke trenger å brune like mye makt som på Troyen. 

     

    Takk, så du hadde gjerne kjøpt TroyPAR igjen ? Eller ville det blitt ISSC ?

  3. Mener at hvis man allerede er DSSN medlem og eier aktuelt våpen så burde man kunne omregge uten ytterligere aktivitet. Kan jo sef. løpe på alle stevnene, men tidligere fikk man jo kjøpt rifle i praktisk med kun kurset. Deretter kom aktivitetskravet for å gjøre det litt vanskeligere. Siden man allerede eier aktuelt våpen skjønner jeg ikke aktivitetsbehovet i dette tilfellet, siden man har bevist at man er skikket og dette tross alt er en lov med tilbakevirkende kraft. Har ikke vært lett å sanke poeng siste 2 år med c19 hvis man er i risiko gruppe.

  4. Hei,

     

    Noen som har fått til å omregistrere jaktvåpen i halvauto, som nå blir forbudt etterhvert, til DSSN for bruk i programmene der ? Hva krevde våpenkontoret ?

    Hvis man allerede eier våpen og har eid de i mange år bør det vel holde å være DSSN medlem ? blir hevdet fra våpenkontoret at man trenger vanlig aktivitet osv. 

    Dette ble vel i sin tid innført for å "sile" ut de useriøse og dermed kun gi de som virkelig er aktive våpnene. I dette tilfellet er man jo allerede eier av aktuelt våpen, så det blir litt søkt å kreve 2 års aktivitet ?

     

  5. Vært litt ute av forumet en stund, men jaktgarderoben er nå økt fra 6 til 8 våpen ? har ikke fått med meg at de har klart å rulle ut dette, men flott isåfall :) 

    Da blir det to rifler til :)

     

  6. Hei, har en rifle gjenget til en reflex t8 demper. Dempern passer svært godt på og det er minimalt med motstand når jeg skrur den på.

    Har kjøpt en demper til av samme type som skal ha samme gjenger. Denne går imidlertid "tregt" på og jeg møter en del motstand når jeg skrur den på.

    Kan jeg ødlegge gjengene så lenge jeg bare bruker vanlig håndmakt ?

  7. Hei, har idag noen våpen i jaktgarderoben, men planlegger å starte med jaktfelt.

    Da er en Sauer 200STR et naturlig valg, jeg ønsker ikke denne registrert inn i jaktgarderoben.

     

    Må man være medlem av noen klubb / forbund for å få kjøpe rifle til jaktfelt med konkurranse/trening som behov ?

    Eller holder det å være registrert i jegerregisteret ?

  8. Hei, jeg har en rifle i kal 338 lm. Denne har idag en begrensning på maks COAL på ca. 92-93mm (både kammer og magasin).

    Jeg ønsker imidlertid muligheten for en noe lengre COAL når jeg lader 300grs kuler.

    Jeg vurderer derfor å kjøpe inn nytt Seekins underbeslag og magasiner som muliggjør lengre COAL (opp til ca. 100mm)

    Jeg har da følgende spørsmål:

     

    1. Er det kurant for børsemaker å "borre" opp kammer slik at jeg kan få inn patroner med lengre COAL ?

    2. Vil jeg få dårlig presisjon på patroner som feks får 3-4mm kortere COAL enn maks mulig ? (feks ladning av 250grs jaktkuler).

×
×
  • Create New...