Jump to content

Ladyhawke

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ladyhawke's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Min soester har 4 BC og de er brukshunder og det er fascinerende aa se hvordan de jobber. Men det var en av hennes hunder som desverre angrep en av jentene mine helt uprovosert. Teorien er at hunden "gjetet" ungene, og da ei av jentene begynte aa loepe saa skulle han stoppe henne. Vanligvis har min soester hundene i hundegaard naar de ikke jobber/trener/trimmer. Men desverre slapp hun denne hunden ut av hundegaarden siden vi skulle dra paa tur til fjells. Gikk heldigvis bra, selv om det saa helt grusomt ut. Hunden ble avlivet og fjellturen kansellert. Denne hunden var en meget god gjeterhund med mange foerste premier. Stor sorg baade hos min soester, hennes mann og i familien ellers. Min datter ble ikke redd hunder - heldigvis, siden vi har 2 hunder selv Siberian Husky og Gordon Setter. Enig med Jaktlykke at BC er krevende og meget intelligente. Men noen av dem er ekstreme i den forstand at de "gjeter" alt de ser. Saa de ville gjete barn, biler, dyr, mennesker osv osv. Ikke en hund for "bedagelige" familer selv om den er vakker og intelligent.
  2. Border Collie angrep et av mine barn helt uprovosert da hun loep ute og lekte med soesteren. Endte paa plastisk kirurgisk avdeling og noen operasjoner, i stedet for fjellturen som vi skulle paa
  3. Dette spoersmaalet kan ha utrolig mange svar og det avhenger av saa utrolig mange faktorer. Det er gitt mange gode svar fra de andre her paa Kammeret og som oftest gaar det veldig bra. Men hvordan reagerer din hund paa andre hunder? Var den selv trygg som valp? Har du en aggressiv fighter som ble banket av andre hunder som liten? Vel da kan det bli troebbel. Men en trygg hund pleier ikke aa by paa problemer. Lykke til med den nye OG den gamle!
  4. Hund ja.... Stoetter meg til det mange har sagt allerede ang hva du skal jakte paa. Jeg tenker videre igjen foelgende: * Hvor aktiv er du? Hvis du trimmer og trener hver dag saa kan du ha en aktiv hund. Hvis ikke, skaff deg en mindre krevende hund som er tilpasset ditt aktivitetsnivaa. Har altfor ofte sett aktive hunderaser ende opp hos folk som knapt nok gidder aa lufte den. Trist liv for hunden. * Har du partner, kjaereste, samboer osv osv Hva oensker vedkommende? Og hvor mye hjelp vil du faa til hundepass/stell. Ofte sett at mannen i huset skaffer hund, mens kvinnen i huset ender opp med alt foring, lufting, tur til veterinaer, pass og stell (motsatt hjemme hos oss riktig nok) * Har du barn? Alder paa barna? Har ogsaa sett hunder bli plaget av barna i huset og blitt nervoes, men ogsaa sett hunder som aldri har hatt sosial trening med barn og blitt skikkelig nervoese overfor barn og faktisk aggressive. En balanse dette her og har selv satt klare grenser for barna mine og hunden Hunden har hatt sin faste hvileplass hvor han faar vaere i fred. Resultatet er at han er veldig barnekjaer og ikke redd barn. Mao, selv om du ikke har barn, viktig med sosial trening i forhold til barn. * Hvordan bor du? By? Landet? Eget hus? Hage? Store omraader aa bevege seg paa? Dette maa vurderes i forhold til aktivitetsnivaa du kan gi hunden din. Og ikke minst stoerrelsen paa hunden. Og hvilken bil har du? Litt dumt aa kjoepe en stor hund og du maa skaffe deg en stor bil Kan du ha hundegaard? Eller maa du fysisk ut aa gaa for aa lufte hunden. * Yrke? Har du en jobb hvor du reiser mye? Hvem passer da hunden? Store hunder er ikke like enkel bestandig lett aa plassere.... Jobber du lange dager? Dette vil paavirke mengde mosjon hunden vil faa. * Familiehund? En-mannshund? Noen raser er typiske en-mannshunder, andre kan jobbe for flere og ikke bare en jeger. * Oekoenomi, pris for valpen, forsikringer, veterinaerutgifter, kennelutgifter, for, bur, utstyr osv osv * Stell, noen pelstyper er mer krevende enn andre. Og ikke glem roeyting! Hundehaar overalt! Og selvfoelgelig saa kommer det an paa hva du skal jakte. Aa skaffe seg en hund er mer krevende enn aa faa barn. Snakker av erfaring mor til tvillinger og har 2 hunder.... Vurder de forskjellige punktene og eliminer de hundene som enten blir for store, smaa, krevende, aktive osv osv Forhaapentligvis bor du ikke paa Frogner i en ett-roms leilighet i 6 etasje og vurderer en blodhund Uansett - lykke til med dine vurderinger.
  5. Hundenavn ja... Er enig om at ingen av navnene passet - desverre Har en Siberian Husky med navnet Silba (samisk for soelv) og hun er soelvfarget med isblaa oeyne, og en Gordon setter hann med det klingende navnet Hahppil (samisk for rask, kjapp i vendinga) og han lever absolutt opp til navnet. Maa du gi navn innen et bestemt tema? Naa er jeg fra samiske trakter saa navn som Halti (flere betydninger), Giron (fjellrype), Saiva (vann med dobbel bunn), Jeahkkir (fjelltopp), Gaissa (tind), Silba (soelv), Ceahpes (svart), Biiga (jente), Muste, Chammo osv er typiske hundenavn. Vi liker aa ha et navn som betyr noe og som gjenspeiler hundens utseende eller personlighet. Men det er opp til deg, ikke glem at hunden skal ha navnet saa lenge den lever.... Vaer snill og ikke kall hunden Goggen. Jeg ser for meg en feit, lat GS som ikke vil gaa store soek men gaa fot Og en GS er ikke feit, lat med trange soek.... En GS er fart og kraft og har en stor personlighet!
×
×
  • Create New...