Jump to content

Fauve

Members
  • Posts

    96
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Fauve

  1. Har selv en 35 Whelen og er godt fornøyd. Er en ombygd 30 06. Det er jo utrolig kjekt å ha noe som ikke er hyllevare også.

    Men det er et kaliber som du må ladd selv, for det er lite fabrikk amo å få kjøpt.

  2. http://www.dirnat.no/jakt/skyteprove/" target="_blank

    Skyteprøven er delt i to. Første del krever at du skyter 30 obligatoriske skudd med rifle på valgfri blink. Dette skal skje over minst to forskjellige dager, og du får maksimalt godkjent 15 skudd per dag. Riflas kaliber skal tilfredsstille kravet til anslagsenergi for jakt på en av storviltartene. Du kan ikke benytte våpentyper som er forbudt til jakt. :winke1:

  3. Tja. Var på strømming og fikk saurenhetsbevis i august 08. Møtte en flokk sauer ei uke etter siste strømming, og hunden snudde og kom til meg. Viste ikke noe interesse for sauene.

    14 dager senere møtte hun 3 sauer som begynte å løpe vekk fra hunden. Den fulgte selvfølgelig etter, men holdt god avstand 30-40m og noen enkelte boff. Sauene stoppet opp etter ca 300m og hunden la seg foran sauene. Så det hele fra ca 600m avstand. Løp ned og fikk koblet hunden som nå hadde begynte med en forsiktig stålos. Dette var forøvrig på et område som var åpnet for trening av hunder. Var etterpå igjen inn for ny runde med strømming, men da viste hun overhode ikke interesse for sauene. :?

  4. Har skutt en god del elger med 220 gr Sierra Rn i 30 06, med godt resultat. Forholdsvis lav utgangs hastighet, men kulene mistet mantelen ved treff i rygg eller grove bein. De er bedre egnet på mindre dyr, da i lettere ugaver, for 220 gr ekspanderte nesten ikke i rådyr.

  5. Tja. Var på strømming og fikk saurenhetsbevis i august 08. Møtte en flokk sauer ei uke etter siste strømming, og hunden snudde og kom til meg. Viste ikke noe interesse for sauene.

    14 dager senere møtte hun 3 sauer som begynte å løpe vekk fra hunden. Den fulgte selvfølgelig etter, men holdt god avstand 30-40m og noen enkelte boff. Sauene stoppet opp etter ca 300m og hunden la seg foran sauene. Så det hele fra ca 600m avstand. Løp ned og fikk koblet hunden som nå hadde begynte med en forsiktig stålos. Dette var forøvrig på et område som var åpnet for trening av hunder. :?

  6. Kjøpte meg en aimpoint som jeg brukte på elgjakt et år. Den ble skifet ut med kikkert, jeg ble ikke fornøyd, prikken endret seg og ble urund, problemer i motlys, vanskelig å skyte på lengre hold og må bruke håndkikkerten mye mer. Hadde jeg hatt en kombi e.l. å sette den på hadde jeg ikke solgt den.

×
×
  • Create New...