Jump to content

Fauve

Members
  • Posts

    96
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Fauve's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Hadde 58,5gr N160 som max da jeg laddet den i Norma hylser for 10 år siden. Så jeg ladet den med 57,0gr, liker ikke å ligge helt på max . Det var i en Tikka.
  2. Fauve

    Er dette older?

    Gråor, ingen tvil om det. Og det er bare Gråor som blir vist på filmen.
  3. Fauve

    Whelen

    Har selv en 35 Whelen og er godt fornøyd. Er en ombygd 30 06. Det er jo utrolig kjekt å ha noe som ikke er hyllevare også. Men det er et kaliber som du må ladd selv, for det er lite fabrikk amo å få kjøpt.
  4. http://www.dirnat.no/jakt/skyteprove/" target="_blank Skyteprøven er delt i to. Første del krever at du skyter 30 obligatoriske skudd med rifle på valgfri blink. Dette skal skje over minst to forskjellige dager, og du får maksimalt godkjent 15 skudd per dag. Riflas kaliber skal tilfredsstille kravet til anslagsenergi for jakt på en av storviltartene. Du kan ikke benytte våpentyper som er forbudt til jakt.
  5. Bruker N135 på alt fra 35gr V-Max til 62gr Norma i min Tikka. Best presisjon har jeg med 55gr Sierra. Bruker bare Norma hylser.
  6. Har brukt 13 gr mega i 308W på elgjakt med godt resultat. Har ladet til 3stk på jaktlaget. Det var en som ikke kunne bruke 13 gr da rifla ikke stabilisert kula. Ladet med N140.
  7. Krutt kan trykt låses inn i våpenskap. Har selv sett dette etter brann. Esker med tennhetter og bokser med svartkrutt må ikke oppevares i våpenskap.
  8. Prøvde kuler fra Sierra som var laget spesielt til 30-30, og de ekspanderte i lav hastighet. Ladet de til trenings amo med redusert hastighet i 30-06.
  9. http://www.fuglevennen.no/sporsmal/?off ... q_id=12178 Her er den hvite skjæra fra Ålesund omtalt, og det er ikke samme fugelen.
  10. http://www.lapua.com/fileadmin/user_upl ... ition8.pdf Her finner du noen data som du kan bruke som utgangspunkt.
  11. Vurderte det samme for ca 6 år siden, da jeg ønsket å gå opp til noe kraftigere enn 308W og 30 06. Landet på 35 whelen da jeg har masse 30 06 hylser, og de presser jeg om til 35 W. Etter en del eksprimenteringer har jeg landet på 250 gr kuler som jeg bruker til elg og hjort.
  12. Har du prøvd noen av ladningene, eller fyller du bare i krutt mens det er plass? Mener at med ca 88 grs. N160 så er du nærme max. ladning med 110 grs kule.
  13. Tja. Var på strømming og fikk saurenhetsbevis i august 08. Møtte en flokk sauer ei uke etter siste strømming, og hunden snudde og kom til meg. Viste ikke noe interesse for sauene. 14 dager senere møtte hun 3 sauer som begynte å løpe vekk fra hunden. Den fulgte selvfølgelig etter, men holdt god avstand 30-40m og noen enkelte boff. Sauene stoppet opp etter ca 300m og hunden la seg foran sauene. Så det hele fra ca 600m avstand. Løp ned og fikk koblet hunden som nå hadde begynte med en forsiktig stålos. Dette var forøvrig på et område som var åpnet for trening av hunder. Var etterpå igjen inn for ny runde med strømming, men da viste hun overhode ikke interesse for sauene.
  14. Hei sist jeg kjøpte kuler til treningsamo i cal 30 handlet jeg på Jaktdepotet til ca kr 1,- pr. stk. den ladet jeg til samme treffpunkt som 180 gr Oryx i 30 06.
  15. Har skutt en god del elger med 220 gr Sierra Rn i 30 06, med godt resultat. Forholdsvis lav utgangs hastighet, men kulene mistet mantelen ved treff i rygg eller grove bein. De er bedre egnet på mindre dyr, da i lettere ugaver, for 220 gr ekspanderte nesten ikke i rådyr.
×
×
  • Create New...