Jump to content

Teed

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Teed's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Teed

    Monofon til Icom 3022

    Icom HM-158L passer til 3022.
  2. Et lite spørsmål i disse brannfarlige tider.. Tenkte å øvelsesskyte litt i helga. Skyter selvsagt ikke mot stein, men sånn teoretisk sett.. Kan et rifleskudd avgi gnist dersom det treffer stein o.l?
  3. Clas O selger bare forgjengeren Supreme Pro iflg nettsiden.. Eller har de begynt å selge X også?? Supreme Pro leveres med miniheadset PTT (Push To Talk).
  4. Jeg er svært lite bevandret i kabelspråket.. Står følgende: "Kabel med 3,5 mm mono-kontakt inngår." Vil det da si at det følger med mic også? Slik som i pakka di..
  5. Mener jeg leste et annet sted på Kammeret at man nesten ikke kunne merke at man hadde dem på... Komfort betyr jo endel når man har dem på lenge om gangen. Andre som synes komforten er dårlig?
  6. Hadde ikke tenkt å dykke så mye med dem, men det er vel Supreme Pro-X jeg har tenkt på ja.
  7. Ser dette hørselvernet har fått bra kritikker, derfor vurderer jeg å kjøpe et. Har fra før en Icom F34 jaktradio. Lurer på om kabelen som følger med hørselverent (3,5mm monokontakt) vil passe i Icom'en. Noen som vet? Er vel standard AUX på den.. Men kjekt å vite før jeg handler. Har dere ellers gode/dårlige erfaringer med hørselvernet?
  8. Da er valget tatt. Det ble Tikkaen. Med kikkerten til peders tror jeg dette blir ei meget bra børse. Etterhvert (når lommeboka og kona tillater det) vil jeg nok i tillegg kjøpe en demper. Takk til alle som har kommet med råd og tips. Hva skulle man gjort uten kammeret.
  9. En liten oppdatering.. Tikkaen legges ut i butikken igjen i kveld. Pris vil da være 6000,-. Ergo har jeg dårlig tid.. Jeg klarer fortsatt ikke å bestemme meg for hva jeg skal gå for. De fleste her inne mener at Tikkaen er et trygt og godt kjøp. At den i tillegg så meget velholdt ut, følger med ekstra magasin samt at låsekassa (?) er beddet teller jo også positivt. Han sier han ga rundt 10.000 for den for 10 år siden. Så en pris på 5000,- (special price for me grunnet slektskap) er vel ikke så steike galt. Stålmontasjen er forresten 30mm og passer vel da perfekt for Europeeren til peders.. Gjengestigning på demper vites ikke, men han mente de fleste dempere ville passe. Det jeg sliter med er om det skulle skje et eller annet med børsa.. Hva om den er skikkelig dårlig på presisjon osv.. Da kan jeg ikke akkurat bare heve kjøpet? Hvordan er det med gamle våpen, pleier det å gå mye galt med dem? Og hva er det da som går galt? Kjøper jeg en splitter ny Rem så slipper jeg jo tenke på denne problematikken..
  10. Her er noen bilder av Tikkaen tatt med mobilkameraet.. I etterpåklokskapens tegn burde jeg jo tatt litt flere bilder av detaljer. http://img120.imageshack.us/img120/6167/bilde021gy0.jpg http://img120.imageshack.us/img120/779/bilde018bt1.jpg http://img120.imageshack.us/img120/3760/bilde019ld6.jpg http://img120.imageshack.us/img120/459/bilde020eu8.jpg
  11. Takk for alle svar så langt. En liten oppdatering. Vært en tur rundt i dag og har klart å få prisen på tilbud 1 ned i 7400,-. Fikk absolutt en god feeling for SPS'en. Greit, den ser litt spinkel ut uten kikkert, men med kikkert ser den helt ok ut. Er temmelig sikker på at jeg kommer til å bli fornøyd med den. I tillegg får jeg jo med en del utstyr i prisen. Når det gjelder Howaen så har jeg ikke fått kjent hvordan den føles, kun sett bilde på nett. I tillegg er det dette med avtrekket som er negativt. Litt lite gira på denne akkurat nå.. Tikkaen er den jeg har mest lyst på utseendemessig. Den var god å holde, så meget velholdt ut og den er i tre. Mekanismen var også i en annen klasse sammelignet med Remington. Minuset er at løpet er kuttet. Da må jeg nødvendigvis kjøpe lyddemper som koster 3000,- (?). I tillegg må jeg ha kikkert.. Blir fort litt høyere pris enn jeg har budsjettert med. Som dere skjønner er jeg fortsatt veldig i tvil. Hva mener dere Tikkaen er verdt? Den er som sagt 10 år, ukjent antall skudd og meget fin/velholdt. Prøve å få den ned i 4000,-? Sender en PM til deg peders. Hva mener dere andre om kikkerten peders skal selge? (European-30 3-9x40mm)
  12. Nå trenger jeg virkelig hjelp. Skal kjøpe min første rifle. Har lest masse om emnet her på kammeret samt googlet osv. Har bestemt meg for kaliber .308w (søknad innvilget i går) og maks pris 8000,- inkl. kikkert, montasje, reim og futteral. Har i dag vært rundt og kikket litt og fått noen pristilbud. Det er her dere kammerater kommer inn i bildet. Jeg trenger hjelp til å vurdere tilbudet opp mot hverandre. Tilbud 1: Remington 700 SPS med Leupold VX-1 3-9x40 inkl. stålmontasje + reim og futteral. Pris kr. 7800,-. Tilbud 2: Samme utstyr som over men her kunne jeg velge Remington ADL og lettmetallmontasje istedenfor SPS og stålmontasje. Pris 8000,-. Tilbud 3: Jaktdepotets tilbud på Howa 1500 LT med samme kikkert som over, stålmontasje, uten reim og med koffert istedenfor futteral. Pris 6990,-. Tilbud 4: (fra privatperson) Tikka M558 inkl stålmontasje, men ingen kikkert. Treskjefte, 2 magasin (5+1 og 3+1) og kuttet i enden (tidligere eier har hatt lyddemper) . 10 år gammel og uvisst hvor mange skudd.. Virket meget velholdt, ingen rust og veldig fin å se på. Pris 5000,-. I tillegg skal jeg østover i morgen å få flere tilbud. Temmelig sikker på at jeg klarer å få pakke 1 og 2 ned i 7500,-. Har vel funnet ut at Remington er et godt valg i denne prisklassen. Howaen fikk jo gode kritikker i testen i Villmarksliv, så den er også aktuell. Remington har vel heller ikke fått så dårlige kritikker. Kvier meg litt for å handle fra Jaktdepotet siden jeg bor så langt unna og ikke får sett/kjent på våpenet på forhånd.. Tikkaen må jeg si jeg falt veldig for. Var fin å se på, og så foretrekker jeg treskjefte fremfor syntetisk. Eneste som trengs er en kikkert til ca 3000,-. Bør vel få noe bra for 3000,-? Det negative er at den er kuttet i løpet, men det fikses jo fint med innkjøp av en demper med tiden. Hva ville dere valgt?
  13. Da kan jeg med enkelhet slå fra meg Simmons. Og jeg som trodde lettmetall var bedre enn stål.. Er jo sånn på bilfelger..
  14. Glemte å nevne at pakka med Simmons kommer med lettmetall montasje. Leupolden er med stålmontasje.
  15. Noen som har noen erfaringer med Simmons kikkertsikter? Har fått et pakketilbud på en Remington 700 SPS med Simmons 3-9x40. Siden det står mellom Leupold VX1 3-9x40 og Simmons vil jeg gjerne vite hva dere andre ville valgt.
×
×
  • Create New...