Jump to content

Buejegeren

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Buejegeren

  1. Aha. Mange takk for oppklarende svar. Synes det er litt pussig at Fanzoj lar dem bruke deres navn på Zastava-rifler.
  2. Kjøpte nylig en brukt Zastava og ble litt overrasket da jeg så at låskassa var stemplet Zastava Fanzoj. Har søkt litt på nettet, men ikke funnet noe om evt. samarbeid mellom disse to produsentene. Synes det er litt rart for Zastava er jo et våpen i helt annen prisklasse enn Fanzoj. Nå vet jeg at Fanzoj lager rifler med Mauserlås, så det er kanskje så enkelt som at de har levert låskasser til Zastava. Takknemlig for informasjon hvis noen vet mer om dette?
  3. Kort til gundergerson: Danskene har vel et av de mer komplekse regelverk/forskrifter i verden i forhold til buejakt. Vi får håpe det blir litt enklere her
  4. Ja, det kan skje om teknikken er feil eller draglengden på buen for lang. Kan også unngås ved bruk av armbeskytter
  5. Faktisk har medlemstallet i Norges Buejegerforbund passert 350 og nærmer seg 400 !!! Skepsisen mot pil & bue som jaktvåpen avtar i takt med kunnskap om emnet. Mange tror fortsatt at det handler om en einerkvist med hyssingstreng for å settet det litt på spissen, men når de har sett, holdt i og prøveskutt en skikkelig jaktbue ser de at det har gått framover. Dessuten er ikke minst spissene blitt fantastisk bra - det er minst like stor utvikling på denne fronten som på moderne jaktkuler.
  6. Det blir veldig spennende å se hva som skjer i Sverige. Etter en vellykket prøvejakt for noen år siden går det nå mot en avgjørelse ser det ut til. Begge de store svenske jegerforbundene uttaler seg nå positivt til jakt med pil og bue, så vi har et berettiget håp om positivt utfall.
  7. Siden du vnevner Calgary så antar jeg du har tenkt å holde deg i Alberta. I så fall er det svartbjørn det blir snakk om og på de aller fleste steder åtejakt. Alberta har meget stor bestand og man kan få 2 lisenser i året. Det skulle ikke være vanskelig å finne gode outfittere de borte. I allefall 3 norske har Alberta på programmet: Canada Jakt & Fiske, Atira og Mylla. Sikkert flere også. Evt. kan du prøve et av de amerikanske forumene.
×
×
  • Create New...