Jump to content

kaliber28

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

kaliber28's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det kan hende jeg kan ta en tur til Oslo. Jeg er der av og til. Skyter skeet og Trap. Njff innstruktør. Hvis du kan komme til Eplerød , ikke langt fra bommene på E 18 ved Sande kan du skyte der.. Vi skyter tirsdag og torsdag på sommeren og lørdager nå ( værforbehold). Det er ikke mange der når banen åpner. mulighet for å skyte Skeet Sporting og trene på lette duer. Det er mindre forhold og mulighet for å prøve litt forskjellig. Du vil uansett få innstruksjon der hvis du spør, og det er gratis.
  2. Jeg har skiftet navn fra shotgun collector... Kombien i Tønsberg er til salgs enda, de forlanger ( tror i allefall) det er 25 000 Mener det er for mye, da den har lite gravyre, og den er lite brukbar til jakt da hagleløpene er tvilsomme med ny ammo. Den er i allefall ikke lett å selge til samling til den prisen. Krupp Stahl står på flere våpen, også Belgiske. Kan ev. sende bilder av det. Hvis du bruker magnetfeste så kan du jo sette på noe som fungerer, våpenet vil være som før når det taes av. Har håndlaget drilling med hakemontasje. Den er original. Uansett hva du kjøper så vil det være noe uoriginalt, og det koster mye penger. Du vil ikke kunne få det tilbake slik det var. Hvis våpenet er fint gravert, vil samleverdien synke ved ombyggning. Blyforbudet vil gjøre at etterspørselen etter gamle jaktvåpen synker og derved også prisen. du må regne med 10 til 20 tusen for hakemontasje og kikkert, da er du langt på vei til å få noe brukt. Gamle våpen som har automatisk skur er speielle og veldig fine. det kan og gjøre det mer komplisert å sette på kikkertmontasje i go med at det går forbindelse til skuret i skinnen.
  3. Ser du snakker om kikkert. Jeg gråter hvis du monterer skinne på den.. Det er magnetiske montasjer å få kjøpt, bare å klikke på. Har ikke prøvd selv, har lyst til å kjøpe for å prøve. Hvis det duger kan du bruke kikkert uten å ødelegge våpenet. Kanskje du kan få låne en montasje å prøve. Har ikke adressen til forhandler i farten, men det er mange som kan skaffe, Prøv her så får du svar, kanskje også fra noen med erfaring. Det er i allefall en fornuftig løsning. (Hvis det funker??)
  4. Nydelig våpen. Har ikke sett slik shalter for riflen før. det er masse forskjellige utførelser. 1938 er mye mulig. Det kan og være annen kode. Sikringen ser spesiell ut. Er det en lås på den? Er det automatisk åpning av akuret? Det var mange bøssemalere i Suhl, og flere som kjøpte halv eller 374 fabrikat. Skal se litt nøyere etter jul om jeg finner noe. Kan også være laget senere..... Uansett så er den lekker og spesiell. Ikke mye gravering, men nydelig arbeid. Antar det også i dag er et våpen som vekker oppsikt på jakt.. Kanskje mer enn en ny " Merkel" eller "Blaser" Kos deg med den...
  5. Merkel er det nye navnet på Sauer, de har felles maredsføring. du har en litt uoversiklig greie fra Suhl. Simpson og Sauer er stort sett like med forskjellig navn. Før krigen var det mange forskjellige våpensmeder i Suhl. Så har du GDR våpnene (German Demokratic Republic ), de er laget i Øst Tyskland. Sauer & Sohn ble flyttet til Eckerenførde på denne tiden. er usikker på om det bare er en produksjonsadresse.Har en Røgeberg katalog foran meg, fra 68 eller rundt der. Der har de en Vorm. (Vormahls)Sauer & Sohn, Suhl, Det er både model 8, model 47 E (Ejector) og 147 E ( finere gravering og ejector). Bildet har merkingen til Hanel og det tilsier at det er Hanel som har produsert disse våpnene ( Både Sauer og Simpson) fra GDR tiden hadde 4 ringer på løpene, mesten som OL ringene. Jeg har en mod 47 E produsert av Hanel. Kvaliteten på Sauer har vært veldig god, blitt dårligere for så å bli bra igjen. Jeg vil ikke påta med å si når den var på det dårligste. Har kataloger som sier litt om navnebytte og profilering. Send med adresse så skal jeg kopiere.
×
×
  • Create New...