Jump to content

Snøfte

Members
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Snøfte's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Et lite spørsmål på lørdagskvelden: Hva slags montasje anbefales på Zastava Minimauser? Låskassa har en slags frest skinne på toppen og det er i og for seg ikke noe problem å finne ringer som passer. Men jeg stoler ikke helt på systemet. Vil en børsemaker f. eks kunne frese ut tverrgående spor ala weaver baser for å låse bedre i lengderetningen? Evt annen bearbeiding? Kaliberet er 22 hornet så rekylen er ikke noe å snakke om men jeg er opptatt av at ting skal være mest mulig solid og stabilt. Montasjene jeg har nå er noe ræl jeg ikke husker hvor jeg kjøpte. Har opplevd at de løsner "av seg selv" Takker for svar
  2. Hvor er normal pris for å sette inn instikksløp? Jeg så på prislista til Alm og prisen var under to tusen. Det hørtes da rasende billig ut. Er det en normal pris eller er Alm spesielt rimelige?
  3. Etter å ha lest litt om dette sitter jeg med tospørsmål: Når sluttet man å tinnlodde? Hva var/er normal trykkstandard på tyske sideliggere på 70-80 tallet? Håpet er å få kloa i en pen Merkel/ Sauer/Simpson og at jeg kan skyte stål lerdueammo og Tungsten Matrix jaktammo. Høres det realistisk ut?
  4. Pent. Hvilken modell og farge er det? Har kikket litt på sidene deres men blir nesten forvirra av utvalget.
  5. Skal si folk har digre bikkjer... Hvis du er ute etter en bil for å få med vorsteheren rundt omkring uten mer om og men, vil du greie deg fint med en Subaru Justy. En liten stasjonsvogn ala Impreza eller Baleno med skillevegg eller bur er selvsagt bedre mtp bagasje du vil ha med i tillegg. Bilene som nevnes har etter min mening ingenting med det praktiske behovet knyttet til det å ha en hund å gjøre. At en hund derimot kan legitimere ønsket om en kul bil skal jeg derimot ikke nekte for. Greit nok. Jeg skal ikke være vond å be den dagen jeg kan cashe ut en XC70. Selv har jeg hatt både Pajero og pickup- riktignok gamle og slitne. Nå er bikkjebilen en mazda 323 og den rommer to huskyer på 20 og 30 kg uten problemer. Grunnen til at jeg valgte som jeg gjorde var ønsket om en billig bil som var billig å kjøre. Økonomi/miljø kombinert med fordelene ved dagligkjøring oppveide ulempene de 4-5 gangene i løpet av en vinter da jeg må parkere litt før jeg måtte med firehjulstrekk.
  6. SauerHansen: Innlegget mitt var absolutt ikke ment som kritikk til deg. Ser at det kanskje kunne se sånn ut. Men jeg blir litt provosert over sånne skråsikre svar som det du fikk fra NJFF.
  7. Nå har ikke jeg spesielt god peiling på akkurat ettersøkshunder men har jobbet en del med sporhunder, da på menneskespor. At Border Collie vil miste fokus lettere enn andre hunder er uansett noe av det dummeste jeg har hørt. BC er blandt de mest læreneme hundene vi har- på godt og vondt og hevder seg bra i sporkonkurranser med menneskespor. Såvidt jeg kan forstå bør både ferskspor og blodspor virke som en sterkere motivasjon selv om Bc kanskje ikke har de sterkeste jaktinstinktene. For en del år siden var jeg på et foredrag med en instruktør fra forsvarets hundeskole. Han mente med stor sikkerhet at han med noen dagers spesifikk trening uten problemer skulle få godkjent schaferen sin (som forøvrig var en bra sporhund) som ettersøkshund. Jeg vet ikke om han klarte det eller ikke for jeg har ikke hørt fra ham siden Poenget mitt er at hunder kan lære mer enn vi kanskje tror og særlig blandt jegere synes jeg man fort glemmer at føreren er minst like viktig som hunden. Med det sagt så kan du sikkert gjøre ting lettere for deg selv ved å velge en mer typisk ettersøkshund. Her er forresten en link til en fyr som tydeligvis bruker en belgisk fårehund til mye rart... http://www.thetroutbum.com/hundesideulvNO.htm
  8. Hallo godtfolk. Rifla mi skal få ny stokk i løpet av høst/vinter. Hadde i utgangspunktet bestemt meg for en laminatstokk fra Ragnar Hansen. Er det noen som har erfaring med disse. Så var jeg innom sidene til Midway Norge og dumpet over en stokk fra Bell & Carlson. Dette var en del rimeligere enn andre fiberskjefter jeg har sett. Er de ok? Finnes det andre alternativer til ca 2000 kr? Bor en del i telt og det alle viktigste er at våpenet er stabilt i forhold til fukt og temperatur. Er laminat like stabilt som syntet? Laminat er jo noe tyngre men det må vel gå an å bore ut en del av stokken bak rekylkappa- noen som har prøvd på dette? Takker for svar
  9. Da var det gjort... Fikk ikke elektrikertapen til å sitte noe særlig og av frykt for å bedde den inn, gjorde jeg en liten vri. Jeg freste ut litt ekstra av sporet foran klakken og beddet bak. Når jeg tok ut mekanismen igjen, så jeg at jeg burde brukt litt mer masse enkelte steder så jeg la på litt ekstra der det var for lite og skrudde sammen igjen. Det er mulig jeg tok ut litt lite gods også men dette er mest et prøveprosjekt da jeg skal bytte stokken etterhvert uansett.
  10. Hallo. Skal til å bedde rifla mi og har vel planene noenlunde klare for åssen det skal gjøres. Men jeg lurer på en ting. Hva gjør man i området rundt rekylklakken? Rifla er forresten en remmington adl i trestokk.
  11. Når du er helt fersk tror jeg det er lurt å lese det du kommer over om dressur og trening av hund. Prøv også å lære så mye som mulig av erfarne bikkjefolk. Men: det finnes mange guruer med sine egne disippelflokker innen hundemiljøet. Ikke bli en disippel. Du må tørre å prøve og feile og finne ut hvordan du liker å gjøre ting. Så lenge du ikke er så hardhendt at bikkja blir redd eller usikker kan det meste rettes opp igjen. Neste gang du skal ha valp vil du uansett ha mange ideer om ting du vil gjøre annerledes. Bruk masse tid sammen med bikkja hele året.
  12. Hvor drar man når man skal en uke på skogsfugl og rypejakt i slutten av oktober? Ønsker ikke dra lenger nord enn trøndelag- helst sør for Dovre. Det må selvsagt være tilgjengelige kort og såpass seint i sesongen vil jeg helst ha muligheten til å legge opp jakta litt etter vær og føre mao vil jeg ha muligheten til å jakte skogsfugl i lavlandet hvis vinteren slår til i høyfjellet. Noen som har forslag? Ser for meg en eller annen statsallmenning. Men hvor. Jeg trenger ikke å sove i hytte og kan gjerne gå noen timer. Om det er litt bratt gjør heller ingenting.
  13. Neida- følte meg ikke truffet Fenomenet med stort fokus på utstyr og lite på trening og ferdighet tror jeg du finner igjen i alle aktiviteter som domineres av menn fra ung voksen alder og oppover.
  14. Det var nettop økonomien på tidspunktet og potensialet for en god børse på sikt som gjorde at jeg valgte nettom R700en. Ønsket også en rifle jeg kunne bruke til alt. Dessuten kjøpte jeg den brukt og tenkte at en 700adl i 308 med simpel kikkert neppe hadde være eid av en ivrig skytter og dermed sikkert ikke hadde gått mange skuddene. Med bruksområdet jeg har nå ville jeg nok gått for en eller annen 6,5x55. For å si det enkelt så jakter jeg jo ikke elg men vil ha muligheten når den en sjelden gang byr seg. Høggern: Jeg har ingen problemer med å klare storviltprøven. . Men jeg ser til f.eks vinterjakt på rype bør jeg skyte bedre enn jeg gjør. Dessuten utelukker ikke det ene det andre. Jeg trener og vil samtidig ha minst mulig egenspredning i børsa uten å bruke tusenlapper på å knipe en millimeter eller to.
  15. Rifla er en Remington adl i 308 med trestokk fra begynnelsen av 90-tallet med en Leupold vxII 3-9x40 i faste Recknagel stålmontasjer. Har blitt fortalt at disse eldre Remingtonene er bedre enn de nye. Tofot og slikt bryr jeg meg ikke om- jeg liker å holde ting enklest mulig. Er forøvrig helt enig i Jedis betraktninger om å komme inn på forsvarlig hold. Jeg jakter, jeg leker ikke krig mot viltet Har også en zastava minimauser i 22 Hornet. Denne er på en måte satt litt på vent mens Remingtonen oppgraderes litt. Angrer egentlig litt på at jeg kjøpte den i det hele tatt. Har en gammel 1,5x 33 i noen helt elendige montasjer på den. Tanken er at den skal være en liten og diskrèt småviltrifle men enn så lenge bruker jeg 308-en. I tråd med tankene om å holde ting enklest mulig, kvitter jeg meg kanskje med denne og blir desto mer fortrolig med Remingtonen isteden. Det er bare så behagelig men lite smell og "null" rekyl...
×
×
  • Create New...