Jump to content

StorRuggen

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by StorRuggen

  1. Vær mye ute med hunden, og la den få utvikle seg i sitt tempo. Ha mange korte positive økter (0,5-1,5 time), isteden for at du setter av en hel dag nå og da. Noen er tidlig modene, mens andre ikke er modne før ved 2-3 års alder (tror kanskje Basseter er noe tregere en andre raser?). Min nåværende PBGV er nå 10 år og har hatt sine beste sesonger fra han var 5 år. Ennå mye hund igjen selv om han er 10, alt går ikke like fort, men søk og utredning ved tap er skjelden noe problem. (I høst har jeg kun en dag uten los, men da var det bra mye snø og kaldt). Tips: 1. Skal du ta blodsporprøve (godkjent ettersøkshund), bør du prioritere dette før du har jaktet for mye ferskspor. 2. Skal du få hunden til å søke ut, bør du bevege deg selv svært lite og være i et terreng hvor det ikke er for mye vilt. Når hunden er ute på søk står du i ro til den kommer tilbake til deg ! 3. En Garmin Astro peiler er et godt hjelpemiddel for å holde hundeeier i ro. Du har full kontroll på PBGV. Lykke til med noen hærlige loser...!
  2. Er dette butikk pris eller internett pris du sikter til for ZEISS Classic Diavari 2.5 - 10 x 50 T? ( Ser nå at nettprisen i dag 22.12 er kr. 6999,-)
  3. Synspunkter rundt hva som er "best" er rimelig individuelt. Jeg har en tilsvarende kombi, og har også pollert avtrekket. For meg så er det optimalt å ha en kort pipe. Husk at de aller fleste moderne drillinger i dag har gått fra 60-65 cm til 55 cm løpslengde. Sabatti er et sikkelig "bruksjern" som gjør jobben, du får mye for pengene. (Det er det våpenet som har flest døgn i felten pr.år hos meg). Lykke til med valg av kombi...!
  4. Hei, har en Petit som i dag er 9 år og som var trang og sparsom med losføring i starten. Men det er håp, i dag har han godt søk 10-20 minutter og henger på losdyr i 1-3 timer. Erfaring er at du må være mye ute i skogen og ha god tid, når hunden kommer tilbake må du rose den. Men sitte i ro og ikke finne på ting som gjør at det er mer intressant å være hos husfar. Skjer det ikke noe i løpet av 10-15 minutter, så får du rusler rolig mot der hvor hunden hadde los/jobbet sist. Viktig å ikke lede hunden til sporet, la den søke ut og jobbe på fot/sporet selv. Ser du at den jobber med sporet (”haleføring og mer intenst søk”) roser du. Jeg vil anbefale at du kjøper deg en Garmin Astro, som du kan følge med hvor hunden din er (det gjør at du slapper av og kan følger mere med). Men sitt i ro ved uttaket, du MÅ aldri hente hunden (da får du en hund som aldri kommer tilbake til deg)! Lykke til
×
×
  • Create New...