Jump to content

alfa

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

alfa's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Interessant! Det er nøyaktig maken til min, til og med samme skjefteplater. De ble kjøpt senere og montert i stedet for de originale sorte som jeg har liggende. Jeg har også den brune originaltasken, reservemagasinet og håndboken. Når det gjelder patronesken, så husker jeg den betegnelsen (M39B). Jeg tror det sto i en artikkel jeg leste for noen år siden i det svenske bladet "Vapen". Takk for de fine bildene du har sendt.
  2. Takk for svaret, Øystein. Det var betryggende å høre. Jeg har vært litt forsiktig hittil, og har fått en kamerat til å lade endel svak ammo til meg. Den har en fantastisk presisjon og hvilken herlig mekanikk. Det går som i smør.
  3. Jeg har en 9mm Sig Neuhausen P-210 pistol. Den ble kjøpt ny i 1968 og har gått bare noen få hundre skudd og er som ny. En fantastisk fin pistol. Er det noen som har erfaring med denne og hvilken fabrikkammo som passer best? (helst ikke for kraftig). Jeg har hørt at enkelte har fått sprekkdannelser i ramma ved bruk av for sterk ammo. Kraftig militærammo ble spesielt nevnt.
  4. Jeg vil bare presisere hvordan jeg kvittet meg med den riflen som jeg nevnte i innlegget. Jeg hadde ikke samvittighet til å selge den på bruktmarkedet, men byttet den inn hos den forhandleren hvor jeg hadde kjøpt den ny. Jeg fortalte samtidig hvorfor jeg byttet. Som skytter var han faktisk enig med meg når det gjalt valget av kaliber. Mitt råd til trådstarter er fortsatt: Kjøp en brukt rifle av et kvalitetsmerke i kal. 6,5x55. Men her på forumet er det mange erfaringer og meninger. Var du i tvil før, blir du neppe sikrere nå. Lykke til med valget.
  5. Hei M67. Virker som du har lest bare en setning av det jeg skrev.
  6. Jeg vil ikke gi deg noen råd når det gjelder riflemerker i det lavere prissjiktet. Som hovedregel vil jeg si at det er bedre å velge et brukt våpen av kvalitetsmerke enn et nytt billig alternativ. Men jeg skjønner problemet ditt med manglende garanti og erfaring. Det hadde vært fint om du kunne få hjelp av en erfaren ved kjøp av brukt. Om valget av kaliber (6,5 eller .223) kan jeg av erfaring si noe om. Jeg vil råde deg til å kjøpe 6,5, av flere grunner som noen her allerede har nevnt. Jeg kjøpte for et par år siden en Remington SPS i kal .223 Rem. Det var umulig å få gode samlinger med det kaliberet, ikke engang med Remingtons egen ammo. Det må noe feil med akkurat den riflen, tenkte jeg. Jeg leste om kalibret og snakket med flere andre som hadde (og hadde hatt) en .223. Erfaringen til disse var jevnt over 1. Veldig kresen på ammo. Noen ladde selv for å få brukbare samlinger. 2. Følsom ovenfor vind.(lett kule). Heldigvis fikk jeg kvittet meg med den riflen. 6,5x55 har jeg derimot lang og meget god erfaring med, fremfor alt god presisjon, flat kulebane, lite følsom evenfor vind, allsidig kaliber til jakt og til konkurranse (jaktfelt f.eks.) God tilgang på rimelig ammo. (Jeg har selv en Meopta R1 som jeg er meget godt fornøyd med. Kvalitetsmerke.)
  7. Meopta'n kom like over påske og jeg reiste til Sarpsborg for å ta en titt på den. Jeg likte den straks. Meget klar og med passe tynne stolper i det nye z-plex retikkelet, tårn med markerte fine justeringer og parallaksfri avstandsinnstilling ned til 10m. Og prisen hos lokal forhandler, ikke dyrere som hos nettforhandlerne som importerer direkte. Nå har jeg prøvd den på banen på forskjellige hold, og jeg er meget godt fornøyd. Hvis jeg sammenligner har jeg et ganske godt grunnlag. Jeg har hatt Zeiss V 2,5-10x50 som jeg solgte p.g.a. for liten forstørrelse. Den var god, men etter mitt skjønn ikke bedre enn Meopta'n på de områdene jeg vektlegger, snarere tvert imot. Videre har jeg hatt tilsvarende Leopold VXIII 4,5-14x50 - klart dårligere. En Nikon 5-20x44, også dårligere, men bedre enn Leopold. En Zeiss Conquest 4,5-14x44 (som jeg har på en anne rifle) - meget bra. (Conquest 6,5-20x50 var faktisk nå alternativet) Jeg understreker at sammenligningen selvfølgelig er mine erfaringer og vurderinger og bruksområdet mitt er ikke jakt. Hører gjerne fra andre også, om erfaringer med Meopta Meostar 4-16x44.
  8. Nå har jeg nettop vært i kontakt med innehaveren i Sarpsborg Våpen som forhandler Meopta. Han beklaget at han ikke hadde 4-16x44 inne, og han var selv usikker på denne Z-plex II. "Jeg bestiller en så får vi se hvordan den er", konkluderte han. Maken til service; sier jeg.
  9. Takk for et utdypende svar! Bruksområdet for meg er baneskyting og jaktfelt og valget står egentlig mellom en Zeiss Conquest 6,5-20x50 og Meopta 4-16x44 Tact. Begge har sine fordeler og ulemper. Tror nok det blir Meopta'n. Må bare få full klarhet i hvordan Z-plex II er i virkeligheten. Har sett litt bort fra Mil-dot fordi jeg tror søkerbildet blir litt rotete for vanlig prikkskyting på 50-200m. Mulig jeg må revurdere det etter å ha lest din erfaring. Det som taler for Conquest'n er x20 forstørrelse og sidejustering av parallaks. Minus er pris og usikker garantiordning (ikke godkjent av Zeiss Norge har jeg hørt).
  10. Takk for svar, larsft! Spent på å høre hvordan du ellers er fornøyd med kikkerten. Jeg har hverken sett eller prøvd den i virkeligheten.
  11. Ja, det ser absolutt slik ut. Får bare håpe, hvis jeg bestiller en, at den blir levert med den nye Z-Plex II og ikke den vanlige som den ble levert med tidligere. Kunne vært greitt å sett den i virkeligheten, men kikkerten er dessverre ikke vanlig lagervare i våpenbutikkene.
  12. Har en stund tenkt på å kjøpe en Meopta Meostar R1 4-16x44 Tactic men synes Z-Plex retikkelet er for grovt. (Mil-dot er ikke aktuell). Nå ser ser jeg imidlertid at den blir levert med retikkel Z-Plex II. På bildet ser det ut til at den er tynnere. Er det en ny retikkel for 4-16x44? Er det noen som gi noen flere opplysninger eller har sammenlignet den med den vanlige Z-Plex?
  13. Takk for tipset. Har mulighet til å få kjøpt noen 200 magasiner rimelig. Tror jeg skal prøve meg på en slik modifisering. Høres ut til å være overkommelig.
  14. Jeg har en Sauer 202 Jaktmatch, kal 6,5x55 med 5-skudds magasin. Er det noen som vet om magasin for Sauer 200STR, kal 6,5 passer til 202 Jaktmatch?
×
×
  • Create New...