Jump to content

Tyr

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Tyr's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Noen som har erfaring med sikker startladning med N150. Erfaring med kula til Elg?
  2. Hei, jeg bruker RGB die-sett til 6,5 x 55 og bruker delvis ompressing slik som beskrevet i ladeboken. Skrur ned til hylsholder og opp igjen 1 til 2 omdreininger. Når jeg da gradvis skrur dien ned og prøver den i kammeret så er hylsa like lett å kamre som før pressing. Jeg skrur dien helt ned på hylsholder for at hele halsen blir presset i sin lengde, men den kamrer like lett hele veien ned. Tenkte at kammeret i min S&L Classic er trangt i forhold til dien. Har tidligere ladet med et RCBC disett som jeg lånte (ble brukt til en Tikka i 6,5) og der fikk jeg den definert tyngre kammringen når jeg skrudde dien ned, helt til den igjen ble lettere igjen etter at dien skrudd ned ytterlig. I kveld skulle jeg lade patroner i .308W, patroner som er skutt i en Browning x-bolt. Også der benytter jeg LEE RGB die-sett og opplever det samme. Hylsa er like lett å kamre hele veien ned. Er dette tilfeldig eller har LEE romslige mål på sine dier?
  3. Mye nyttig informasjon her, men jeg har spørsmål i forbindelse med våpensøknaden. Var innom lensmannen i dag og fikk med meg søknadskjema. De kunne opplyse at ved kjøp i utlandet så måtte alle faktiske opplysninger vedrørende våpenet (med unntak av våpennummeret ?) og opplysninger om selger være påført søknaden før behandlingen og at innvilget søknad hadde en varighet 3 mnd? Blir jo håpløst å handle hvis en først etter tilslag på et våpenkjøp i Tyskland skal sende inn våpensøknad til lensmannen og deretter vente på behandlingen. Snakka med en kjenning som hadde kjøpt våpen i Tyskland og han sa at han bare hadde påført søknaden at det gjaldt kjøp av våpen i utlandet og angitt våpentype og kaliber i søknaden. Antar at det siste her er det riktige da han sogner til samme lensmannskontor. Mer og mindre full forvirring på våpenkontorene når det gjelder våpensøknader og praktisering.
  4. Jeg bestilte en slik en hos Midway Norge i går, men fikke en telefon idag om at denne var lagt ut ved feil og at de ikke får eksportlisens på denne i USA. Grunnet en mil spec som stanset det. Ergelig da denne hadde alle spesifikasjonene jeg la vekt på. Da blir spørsmålet om det finnes alternativ til denne, men da blir det vel helst et europisk sikte og til en annen pris.
  5. Var i utgangspunktet ute etter et grovere kaliber på rifleløpet, for å ha mulighet til å bruke kombien i kombinasjon med fuglejakt de siste dagene av elgjakta, men uansett interessant. Er det forresten noen som kan ta seg bryderiet med å forklare meg modellutvalget når det gjelder krieghoff, har intrykk av at de har flere modeller. Uoversiktelig for en uinvidd.
  6. Har i lengre tid drømt om å anskaffe meg en drilling. Som linksskytter har jeg noen spørsmål: Blir drillinger produsert som links eller er det bare kolben og ikke mekanismen som er links. Hvilke drillinger fungerer greiest for en linksskytter hvis jeg skal være på utkikk etter en brukt drilling (regner med at utvalget i linksvåpen er svært begrenset). Vektlegger lav vekt da den kommer til å bli brukt mye til beveglig jakt (fugel, gaupe m.m). Ser for meg at 7x57 er et greit riflekaliber da en også har mulighet for å bruke det til storvilt.
×
×
  • Create New...