Jump to content

Dahlen

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Dahlen's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Om 6,5x55 duger på elg eller ikke skal jeg ikke uttale meg om da jeg verken jakter elg eller med 6,5x55(dog jeg TROR 6,5x55 blir marginal på elg). Men det jeg vet er at hvis du ikke har skutt veldig mange skudd med grovkalibret rifle vil 6,5x55 være en fin introduksjon. Selv begynte jeg å skyte med 30-06 som 16-17 åring og mestret det godt, men da hadde jeg skutt mye med 6,5x55. Grovere kaliber er, etter min mening, kun en fordel hvis du mestrer de godt, ikke alle gjør det. Dessuten har jeg erfart at hvis interessen for jakt og skyting tar tak i deg vil du fort få lyst på noe "grommere" enn den første riflen du kjøper. Selv har jeg skutt 3 jaktfeltsessonger og hatt en høst med storviltjakt før jeg følte at jeg kunne mestre en annen rifle enn min Tikka t3 med KKC i 30-06. Når havelysten meldte seg endte jeg opp med å konvertere studielånet til en Blaser R93 i .375 blaser magnum. Tikkaen tenker jeg nå på å gjøre om til nettopp 6,5x55 for å få en mer optimal jaktfeltrigg. Hvis du ikke har skjønt det ennå synes jeg du/dere bør velge en rifle i 6,5x55, det er et kaliber du alltid får bruk for som allsidig jeger!
  2. Har en Tikka T3 Lite SS i 30-06 som ble oppgradert med KKC stokk og bedding rundt nyttår. Den har 520 mm pipe og Maxim demper. Samlet 5 Jaktmatch på 8 mm @ 80m. Det gir ca 0.344 MOA etter mine beregninger og må jo være ganske bra
  3. På grunn av meget lang ventetid på KKC kjøpte jeg i dag en GRS, det kommer snart en justerbar kolbekappe til denne også Angående .22 settet; hvis noen kommer med godkjent søknad, hva skal jeg da skrive på søknaden? Jeg har ikke noe våpenkort til dette settet da det ikke var registreringspliktig da jeg kjøpte det.
  4. Hei! Skal nå sette min 200 STR i KKC stokk og jeg ønsker justerbar kolbekappe. Jeg har allerede en KKC stokk og vet at den er justerbar, men jeg tenker på noe som kan justeres uten å bruke umbrako. Noen som har gjort noe lignende og har erfaring med hvordan dette kan gjøres? Lurer også på om noen vet hvordan det er å selge .22 settet til Saueren? Man trenger ikke å søke om å kjøpe det men ser at noe sier de har fått våpenkort på disse.
  5. Jeg er fullt klar over dette, det var det kravet som ble firt på når jeg valgte. Jeg fant ut at det meste vil jo gå tvers i gjennom et rådyr uansett Kommer nå til å prøve ut Barnes kula, liker jeg den ikke bytter jeg.. Det er lenge til jakta!
  6. Nå har jeg kjøpt 150gr Barnes TTSX etter gode argumenter fra en med erfaring med kulen. Kommer også antakelig til å prøve Interbond og/eller AccuBond. Takk for bra svar fra alle sammen!
  7. Mente ikke at jeg skulle bruke lette kuler for å få høy hastighet, heller for å minske kjøttskade. Vil ikke også en lettere kule rekke å ekspandere mer i et rådyr enn en tung, forutsatt ellers lik kule? Jeg har brukt Partition og den er effektiv etter min erfaring, A-frame høres ut som et genialt alternativ til denne på mere hardskutt matvilt! Jeg har også tittet litt på Barnes TTSX, noen som har erfaring med denne?
  8. Her var det mye bra info! 180 gr Oryx er forsåvidt den eneste kula jeg har førstehåndserfaring med. Har sett en del hjort skutt med denne og det har alltid blitt fine slakt. AccuBond virket som et interessant alternativ, vil denne ha god ekspansjon selv om den er loddet? A-frame er også en av kulene jeg klarte å lete frem selv. Hva mener dere med at den er hard? Betyr det at den ekspanderer lite/tregt og dermed er mer egnet for gjennomskyting? Barnes kulene virket jo også som et greit valg hvis de holder det de lover med tanke på tidlig ekspansjon. Ser også at de kommer i varianter helt ned i 110 gr! Dette må da være fordelaktig til rådyr?
  9. Hei! Jeg er helt fersk i ladeverdenen og lurer på hvilke kule som kan egne seg til rådyr/hjortejakt? Jeg er ute etter en kule som legger igjen mest mulig energi i dyret og dermed ikke har høy fart etter gjennomskyting samtidig som den gir pene slakt og høy restvekt(ikke interessant med kuler med "granateffekt"). Kaliberet er som sagt 30-06 og børsa er tikka t3 lite. Jeg vil også gjerne vite om kuler som evnt er gode til bare en av vilttypene. På forhånd Takk
×
×
  • Create New...