Jump to content

Covi

Members
  • Posts

    90
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Covi

  1. Når båndet mister kontakten med astroen, så lages sporet i båndet har jeg forstått? Men er det noen enkel måte å få lastet dette sporet inn i astroen ved endt jakt, eller må man ha pc til dette?Når jeg trykker på overfør hundehenhets spor så vil den at jeg skal koble den håndholdte delen til pc'en. Jeg vil bare ha sporet over i astroen.

  2. Ja det er samme metode som Viestad skriver om. Jeg ble inspirert av Jim Lahey på youtube.

     

    Dagens brød hadde ca 20% sammalt grovt hvetemel, og det ble veldig godt.

    Må si meg enig i at til hverdagsmat blir det litt tamt med bare loff.

     

    Har du byggkorn og byggmjøl i samme deigen eller er det to forsjellige deiger?

    Er det fint byggmjøl eller grovt?

  3. Det stemmer det rygh95. Oldemor brukte kun Y formede greiner ser jeg. Jeg prøvde å sette en snare for 15 år siden, kan ikke huske at jeg fikk noe da. Men det må sikkert mer en en snare til for å få uttelling. Jeg vet at det var mange middager som ble skaffet med snarer hos oldemor. Og det var mange snarer som hang i fjøset etter henne.

    Og det jeg har smakt av kramsfugl har vært noe av det bedre fugleviltet jeg har smakt.

  4. Snarene ble hengt på en grein i et Rognebær- eller Asal-tre. Så tok man en bærklase og festet den der greinene i snaren er flettet. Hestehår løkkene ble sittende slik at fuglen fikk de rundt halsen når de spiste, og ble kvalt når de fløy avgårde.

    Det var vel en form for matauk i de dager, og det er som fat_dog86 sier, ulovlig nå.

  5. Hvilken lysåpning tenker du å bruke? ser mange nevner 50+ glugge. Du bør tenke på om det er noe du faktisk har bruk for. Jeg jakter utelukkende i dagslys og har en 36 9-3 swarovski. Er mye mer fornøyd me blansen i børsa enn med en 50+ kikkert. Men det er alltid ett godt alternativ å kjøpe en brukt kikkert.

  6. Jeg vil si det er et spørsmål om økonomi. Blaser koster vel 4 ganger mer enn en cz. Om budsjettet ditt er på 20000 så kan du velge å kjøpe en blaser, og kun det. Eller kjøpe en brno med ett ok sikte og bruke resten av pengene til en jaktreise eller ny kikkert.

     

    Men for å svare helt konkret og uten tanke på økonomi så er Blaser ett bedre våpen enn brno.

  7. Jeg ville definitivt ventet med å sette på en lyddemper. Noen børser blir veldig framtunge med demper frampå, og det ødlegger det smekre intrykket du får av børsa. .260 har nesten ingen rekyl, selv i en så lett børse og alle skudd på bane har man da hørselvern til.

    For min egen del blir det ikke så mange jaktskudd i året. Men de gangene jeg skyter bruker jeg Peltor Tactical XP sob er koblet sammen med jaktradioen. Dette fungerer bra for meg på post, men er kansje ikke så bra om det er smygjakt man bedriver.

  8. mmmh....

    Ferskt kjøtt og suppe til middag i dag. Med klimper som smeltet på tungen, 7% eddik og god løksaus med fløte. Kjøttet var billig ytrefilet fra kiwi. Blir nok suppekjøtt med mer fett i nestegang for ytrefileten ble litt tørr. Men smaken var veldig bra!

  9. Du spør om frittliggende pipe på seven, min seven var så som så på presisjonen. Der lå pipa med presspunkt framme i løpskanalen. Beddet stokken (trestokk) og tok ut av løpskanalen. Nå har den sub-moa presisjon og samme treffpunkt med trening og jakt ammo (men det er vel bare min flaks).

×
×
  • Create New...