Jump to content

fridtjhof

Members
  • Posts

    333
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by fridtjhof

  1. Og er det virkelig enklere med en die hvor en må skifte bushing etter hvilken halstykkelse en har? Lee Collet er etter min erfaring fullstendig "set &forget", den eter alt av hylser jeg har prøvd uten problemer. De krever desverre ofte litt justering ut av esken, men gjør en jobben riktig er de forbausende problemfrie i bruk. Vel, hver sin smak.

     

    Jeg bruker riktig nok kun to hylsemerker å presser de med samme bushing, vil tro det går bra med veldig mange forskjellige type hylser. Men som sagt smak og behag.

  2. . Enkel justering en gang og ferdig.

     

    Jeg syns smøring av hylser er noe griseri, og vasking av smurte hylser likeså. Men hver sin smak. Jeg syns Lee sin Collet die er helt genial - selv med sine feil og mangler. Billig er den også.

     

    Buhsingene er av hardmetall så smøring er unødvendig. Men tromler hylsene alltid først, det gir best resultat.

  3. Jeg skal være litt ydmyk her da jeg ikke er noe orakel rundt hva som er riktig og hva som er direkte galt her, men!

    Jeg registrerer på jaktfilmer :? At dyr ligger over natta med frakken på og Martin Blom gjør dette med både hjort og Elg, dersom han skyter sent på ettermiddagen/kvelden og har lang vei ut av terrenget. Har selv gjort dette med godt hell :wink:

    Det viktigeste er at dyret er vommet og får god lufting.

    Så jeg tror ikke at dere er grunnen til at dette kjøttet er ødelagt.

     

    - jeg lærte også av Martin Blom på film at man kan sette tomhylsen på en kvist på toppen av slaktet gjennom natten, da dette ofte var nok til å holde fugl borte til han fikk hentet dyret ut :mrgreen:

     

    Mvh

    Sauerhansen

     

    Ganske vanlig at dyr ligger ute over natta om de er skutt sent å langt fra veg, men som sagt over her vet jeg et par tilfeller der det har gått galt, der ble det påstått at med okser i sterk brunst var hurtig avkjøling ekstra viktig.

     

    Ofte går det nok bra, men ut fra hva jeg har sett velger jeg å tro på denne påstanden.

  4. Du kan ha hunden løs ja, men under kontroll! Det betyr i praksis innenfor synsvidde og med topp dressur. For de fleste, som har normalt dårlig kustus på hunden, betyr det at de må gå med hunden i bånd uansett om det er båndtvang eller ei! Hva folk gjør er en annen sak, men det gjør man altså på egen risiko. Da tenker jeg på risiko for at hunden gjør ugang..

     

    Det beste man kan gjøre er å trene hunden sin til maksimal lydighet. Det er mye jobb, men betaler seg i frihet for hunden og eier :-)

    Makan til vås.....

     

    NB! Forumreglene! Hvis man vil bruke såpass kraftige uttrykk som "vås", bør man hvertfall klargjøre HVA man mener er vås, og HVORFOR man mener det er nettopp det. Jegermeistern.

  5. Det er ikke gjort sånn helt uten videre å skyte 5 skudd samlinger under 15mm uansett hvor godt børsa går. Vil nok også tro det er ganske mange rundt om som kaller samlinger langt større en 15mm for "hull i hull"

  6. Jaktsikter er vel en formulering som henger igjen fra gammelt av. I dag bruker nok 99,9% kikkertsikte. Sett hva du vil på børsa du, men på jaktfelt i jegerklassene kan du ikke skru forstørelsen høyere en 12 ganger. Dette følger gjerne standplass leder litt med på under skyting. Noen ganger, gjerne på nm ol. blir sikte plombert med tape

×
×
  • Create New...