Jump to content

nhd

Members
  • Posts

    3,881
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    11

Posts posted by nhd

  1. høggern skrev (På 10.3.2024 den 18.05):

    Godt spørsmål egentlig. Men om man ikke konkurrerer om noe, hvorfor reise på stevne da?

    Vi konkurrerer om ære. Her hvor jeg bor, har vi ikke premier verken på rifle eller pistol i vanlige åpne stevner i NSF. Det har ingenting å si for deltagelsen. Vi betaler mindre innskudd og har premier kun i mesterskap.

    • Like 1
  2. Jeg svarte på en høring om dette for ca 10 år siden. Jeg har ikke endret standpunkt siden den gang. Jeg hadde to hovedpunkter i mitt høringssvar:

    1. En vurdering før våpenkjøp har kun verdi for høyst en måned fremover. Våpeneie er vanligvis av mange års varighet, og en vurdering like før kjøp har for de aller fleste våpenkjøpere ingen verdi. En negativ vurdering vil dessuten oftest bli begrunnet med hendelser som politiet allerede kjenner til. Så finnes det noen unntak med personer med bl.a.  psykoselidelser, rusmisbruk og autisme.

    2. Jeg foreslo heller en ordning der helsepersonell kan foreslå tidsbegrenset inndragning i krisesituasjoner. Men da må den være reelt tidsbegrenset, og ikke slik at politiet blir sittende på våpenet for sikkerhets skyld. Skal folk i kriser tørre å snakke med legen sin om slikt og dermed risikere våpeninndragelse, må de sikkert vite at de får våpen tilbake når krisen er over.

    • Like 6
    • Thanks 3
  3. Polardego skrev (15 minutter siden):

    Det er kos med kaffe, vafler og litt kruttröyk fra Eley :)

    Ja, det er det. I tillegg er det svært inspirerende med skikkelig sportsskyting og kruttrøyk også fra Lapua :-)

    • Like 1
  4. Bly skrev (10 minutter siden):

    DFS vil ikke fryse eller måke snø

    Det er vel heller det at en kan gå tørrskodd mellom 15m-stevnene som gjør at ingen har tid til annen skyting.

    • Like 1
  5. Det er sjelden at klarer å konstruere noe som er best på alt. En bil som er vakker og raskt som en Porsche på asfalt og tar seg frem som en Landcruiser offroad. Jeg har hatt Walther P22, Beretta, BUL 9mm og mod Stenvaag. Når sistnevnte av en av de beste fabrikkene er konstruert med en ting for øyet - flest mulige poeng i feltløypa, er det vanskelig å finne en pistol som både har samme egenskaper pluss er noe som ikke alle endre har pluss ser ut som noe 007 eller Hamilton kunne brukt på jobb.

  6. Vil fremheve den nye banen i Granåsen, Trondheim som et godt eksempel på samarbeid. Her er det baner på 50, 25, 15 og 10m. Bygd og driftes i et samarbeid mellom DFS, NSF (rifle og pistol), Skiskytterne og Trondheim kommune. Dette vil ha stor betydning for skyttersporten i hele Trøndelag, men også for Midt-Norge og nasjonalt.

     

    For et par år siden ferdigstilte Stjørdal sportsskytterklubb (NSF) en flott skytehall på Skatval. Her skyter nå NSF pistol og rifle alt fra luft til Norgesfelt med .45, DFS, NJFF, Benkskyttere og NROF. Samarbeid er mulig og nyttig.

    • Like 3
  7. Jegermeistern skrev (10 timer siden):

    En ny yrkesgruppe vil bære våpen:

     

    https://www.nrk.no/ostfold/svenske-tollere-skal-fa-baere-vapen-1.16725072

     

    Tolldirektøren har ikke bevæpning "langt opp på prioriteringslista" foreløpig, heldigvis.

     

    I reportasjen nevnes ikke opplæring/kursing i bruk av håndvåpen. Det tas for gitt at man kan "forsvare seg", hvis man blir påhengt noe skyteremedie (ut fra rapportert skyteferdigheter i yrkesgruppen "kriminelle", er det kanskje sannsynlig!). Faren for vådeskudd nevnes heller ikke.

     

    Og når det ikke nevnes, velger du å tolke det på verst mulig måte?

  8. Rypejeger_71 skrev (1 time siden):

    Takk for gode svar, bardp! Angående ombyggingssettet, jeg sparer bortimot 15k ved å velge dette fremfor en egen 22lr når jeg ser prislista fra dfs. Har du annen info om det så syng ut!

    I 2017, dagen før jeg skulle bestille ombyggingssett, fikk jeg det klare råd fra min mentor at jeg burde kjøpe en egen rifle i .22. Jeg fulgte rådet og har ikke angret en eneste gang. Bare i ammopriser til trening, tjente jeg inn investeringen allerede første sommeren. Så mitt klare råd er en rifle i hvert kaliber.

  9. M67 skrev (9 timer siden):

    Min første pistol var en revolver i 357 magnum. Den kjøpte jeg i 1989. Det er 35 år siden - men det er kanskje kort tid ;) 

    1. Du vet at det alltid finnes unntak fra hovedregelen. 2. Du er ikke en typisk pistolskytter. Du er rifleskytter som i tillegg har noen kortvåpen som kos/artighet. 3. Finpistolen er hovedvåpenet på bane, og mange liker faktisk den ekstra utfordringen. 4. Enig med deg i at luftpistol er et flott våpen - både om en vil bli virkelig god, fordi det er billig, og fordi svært mange kan trene hjemme i egen bolig eller garasje. Og trening er som doping - det er prestasjonsfremmende.

    • Like 2
×
×
  • Create New...