Jump to content

Bullseye

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

    Never

Everything posted by Bullseye

  1. Har nettop blitt eier av en KongsbergColt fra 1945. Den har waa stempling og er 100% nummerlik. Eneste jeg tviler på er om det er orginalmagasin eller ikke. Var de orginale nummerert? Den er ellers i strøken tilstand, med veldig lite bruksslitasje. Og presisjonen i den gamle krigeren er forbausende bra.
  2. Toppstempel som passer i Lymann passer vel også i RCBS. Hardheten på kulene er vel rundt 15BHN. Trenger ikke være for harde, av og til får jeg en "bomstøp" med for hard legering, strever alltid mere med å få presisjon da enn ved litt mykere blanding. Kalibreringsdiameter er nok vel så viktig som hardhet. Men jeg ekstrasmører alltid kulene mine med Lee flytende alox, vertfall de uten bunnkopp.
  3. Kjøp en mod 27 fremfor en Smith 686, det er virkelig fine revolvere. Personlig, om jeg hadde hatt valget, ville jeg gått for 8" utgaven. Har en 6" selv. Skal du støpe kuler, kan jeg anbefale denne kula: Lee 6-Cavity Bullet Mold 358-158-RF (358 Diameter) 158 Grain Flat Nose Den kula går godt i min 27, har tatt flere medaljer i NM mag1 med den kula,skutt i min 27. Fungerer også godt til svakere ladninger til revolverfelt.
  4. For det første må man sikre seg at den revolveren man velger å kjøpe har "sunne" dimensjoner og så god timing som mulig. Da er mye gjort. Det er også greit å ha en stang som er veldig nøye tilpasset løpsdiametern, før stangen forsiktig inn gjennom løpet(må være helt nypusset og rent) og om stangen da butter mot tønna, er ikke allt som det skal ang. opplinjing løp/tønne. Dette er en relativ grov målemetode, men gir vertfall en pekepinn. Med feks en smith 686-mod 14 osv bør man med gode kuler og litt forsking kunne få samlinger som holder innertier på 25- under 20mm bør ikke være uoppnåelig. Ellers er det som du er inne på, mange småtriks som kan gjøres for å tyne siste rest av pres. ut av revolveren. Men kjøper du en Manuhrin er du vel i mål med en gang...
  5. Nja, vel, ikke helt lik. Den har ikke doubleaction avtrekk, noe som gjør avtrekket bedre. Og så har den stillbart baksikte. Hadde en slik PP Sport selv, som ble omgjort til Spesialpistol. Den fungerte topp, og er nok veldig nært det optimale i den klassen. Men så måtte jeg bare ha en 1911 spesialpistol, og da ble den solgt.
×
×
  • Create New...