Jump to content

luger

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by luger

  1. kjempe mat.dette så jamen godt ut,bruk av paprika krydder til fisk var nytt for meg :idea: .dette skal helt klart prøves.er veldig glad i fisk og har grei tilgang på ferske råvarer men har kone og barn som nesten bare vill ha stekt fisk,har gått dritlei dette selv,så denne oppskriften blir inspirerende å teste ut.mvh. roger. :D

  2. hei tassen! denne utgaven din ble en helt klar forbedring utseendemessig i forhold til den første,sett med mine øyne.dette er en utforming som jeg kunne tenkt meg å jobbe med.etter min smak blir dette en kniv med kydex slire,ennu litt usikker på hva jeg ville valgt til grep,men ideer kommer nok etter hvert.

  3. ...Micarta grep og ei fin lærslire/kydex....

     

    tja om det blirt micarta eller en beta av den amboina'en jeg har skal jeg ikke si for sikkert, lærslire blir det nok mest sannsynelig. ser enda litt mer forseggjort ut det synes jeg.

     

    når det gjelder design så blir vi nok ikke uvenner nei.... lager meg tilogmed joikesabel på amerikansk vis nå :shock:

    bilder...bilder. :D av same sverdet ditt/joike sabelen

  4. Første utgave av Spyderco Mule Team er nå ute, et fulltange-blad i 52100 stål uten grepsplater eller slire. Spyderco planlegger å bruke denne modellen for å la entusiaster teste ut "nytt" stål, så det vil komme flere blader i annet stål og identisk utforming etterhvert.

     

    Jeg klarte selvfølgelig å legge inn en ordre i dag morges, før første kaffekoppen, så nå gjenstår det bare å se om jeg faktisk klarer å lage et fornuftig skjefte.

     

    Det kan kanskje være verdt å nevne at 52100 er et ikke-rustfritt kulelagerstål, som bl.a. brukes av Swamp Rat og er ikke ulikt 50100/"Carbon V" som Becker og Cold Steal pleide å bruke (før Camillus gikk konk).

    klarer du og skaffe en ekstra,så skal du få overført penger raskt som bare det.er så usikker på best.fra utland.send bare pm.mvh.roger. :D

  5. Eg har brukt begge deler til forskjellige typer mat og spekemat. Eg syns den laken er litt uberegnelig. Men har ein ei fast oppskrift på lake og gå etter, og finne ut kor mange døgn som er best, så for all del funker det.

     

    Eg har dårlig erfaring med å salte fårerull. Den tar lite til seg salt uansett syns eg. Har aldri vært plaga med å få den for salt. Men eg har vel maks tørrsalta den i 3 døgn. Men har hatt godt med finsalt i den. Det eg har gjort er at når eg testar ut den første rullen før jula, så kjenner eg kor salt den er, og der det for lite, har eg tatt et par never med salt i vatnet når eg koker den. Det hjelper.

     

    Men når det gjeld spekemat, blir det sagt at tørrsalting er det som er best. Usikker på kvifor dette er betre, men det eg trur det er fordi at den trekker ut meir fuktigheit av kjøttet, slik at spekinga blir fortgang på. Men er litt usikker på det.

    takk for svaret.hvilken oppskrift på lake bruker du,selv bruker jeg halv kilo salt,5 liter vann og 2 tesje sukker.
  6. 420 HC er et medium karbon, rustfritt stål.

    Det lave karboninnholdet gir en grei hardhet. Ikke så veldig høy, men til gjengjeld vil kniven bli seigere enn en som er hardere.

    Et annet resultat av det lave karboninnholdet er at den ikke har så mye "frie karbider" (harde partikler som består av karbon og jern/krom og bidrar til slitasjemotstanden.) Disse karbidene senker også seigheten, og mangelen på disse gjøre 420 HC seigere enn f.eks. 440B, 440C, ATS 34 og D2 som har et mye høyere karboninnhold.

    Et stål som 420 HC vil ha høyere eggstabilitet, dvs man kan ha en spissere eggvinkel uten at den knekker.

    For å utnytte stålets egenskaper best mulig bør du bruke en eggvinkel på 20-25 grader totalt, 10-13 grader brynevinkel.

     

    Denne vil være lettere å slipe enn de andre stålene jeg nevnte, men må også slipes oftere.

    takker og bukker for utfyllende svar.blei en del klokere på dette nu.må si som mannen sa"fagfolk er fagfolk"
  7. kan noen fortelle litt om stål kvaliteten på denne kniven som jeg har sett på som en fin kniv til å ha med på tur som en alround kniv.420 HC stainless steel.fordeler og bakdeler?kjempe fint grep og fin balanse på denne kniven syntes jeg.

×
×
  • Create New...