Jump to content

Barskekarsten

Members
  • Posts

    412
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Barskekarsten

  1. Jeg ser bruken av luktestoff på feller beskrevet ganske godt i fleres steder, men jeg sliter med finne noe konkret på mengden en skal bruke.

    Det står, mye, lite,  passe, litt etc. hele veien.

     

    Hva er da passe mye for en mårfelle?

    En dråpe?

    Fem dråper?

    1 ml?

    Smøre inn hele fella med en klut?

     

     

  2. Det finner du i Naturbase: www.naturbase.no

    Hak av for naturvernomeråder i menyen for kartlag, Du finner den nede til venstre.

    Panorer kartet der hvor det er av interesse. Sideklikk på det skraverte området av interesse. Klikk på "Hva finnes her"

    Så velger du i menyen og nederst på "atributes" finner du en link til verneforskriften. I verneforskriften står det om det er forbudt med seljakt i området. Husk at det vi omtaler som seljakt ikke er jakt men fangst og regulert av helt andre lover enn jakt.

  3.  

    1536621-7-1396702223573.jpg

     

     

    Det er en Hasle 530 PE av den gamle typen du har Hjortefot. Den er også kalt "Tanks" av kjennere. Veier masse (som en tanks) og omtrent like lett lettkjørt som en tanks.

  4. Du vet du mangler riper? Laange lengder av ask er best.

     

    I unnerkant av ripen på innsiden fester du inn toftene med en vognbolt i hver side. På din kano tror jeg at jeg hadde gått for en eller to tofter.

    Setene henger du fra ripa med lange skrue med et rør som avstandstykke.

     

    Her er det litt bilder du kan se på: http://mohawkcanoes.com/products/seats-seat-backs/ så får du en ide om hva du skal gjøre.

     

    Det beste er å feste setene litt på skrå forover, og så høyt at du kan lett få beina ut fra under setet skulle du velte. Jeg vil anbefale deg å kjøpe kneskåler i litt tykk minicel så du får støttet opp knærne. Det koster noen kroner, men er verdt det synes jeg. Eventuelt kan du dekke hele bunnen der du har knærne med et liggeunderlag.

     

    Rart at ikke flere ser den klare fordelen av å padle kano i stedet for kajakk på jakt. Jeg synes en får en myye bedre sving på hagla når en sitter på knærne.

  5. Jeg har testet med Inkas kano og en annen kano, med oppdriftstanker (eller tilsvarende). Veltet kanoen og heise meg opp fra den ene enden og øste kanoen tom med øsekaret, som var koblet til kanoen. Så det går ann å komme oppi kanoen, selv etter et velt. Men det bør trenes på og en må ha noe å øse vannet med. Noe vann kan også øses, før en forsøker å entre fra en ende. Har testet begge metoder og det gikk greit.

     

    Det er fult mulig å få det til, men der er SVÆRT få som greier det under realistiske forhold. Når du legger til faktorene som kan lede til en velt er det vesentlig vanskligere. Bølger og vind gjør fort at kaneon fylles fortere enn du greier å tømme den.

     

    Personlig foretrekker jeg å rulle kanoen: http://vimeo.com/70783506 Phillip Prince (the doc. eller Furtrapper på folkemunne) har en svært god rulleteknikk, min er ikke så god dessverre.

  6. Er det en hull og ikke et vantett lokk en ser som det svarte bak mot det som skal være et vanntett skott?

     

    Da er det bare å måle størrelsen på hullet, gå til nærmeste båtbutikk å kjøpe en inspeksjonsluke som passer i diameter.

    Her er et uvalg: http://www.watski.no/Luker-111mv

     

    Regner med at det skulle vært installert inspeksjonsluker der fra før. Det er vel et CE krav om at kanoer skal flyte av seg selv selv når de er fulle av vann.

     

    Du må huske at du aldri vil greie å komme deg opp i kanoen og få tømt den for vann alene utpå vannet etter å ha velta. Det er viktig å alltid padle flere kanoer sammen så en kan utføre kameratredning når en skal padle langt fra land.

  7. Det sier meg veldig lite dessverre. Har du et datablad på det?

    3K betyr vel 3000 fiber per korddel og plain weave betyr at du har ren over under vev, gloss finish tenker jeg er overflaten på det ferdige røret.Det sier ingenting om hva du har på innsiden.

     

    Korriger meg om jeg tar feil, men i en slik applikasjon er en vel mest på jakt etter bøyestivhet i aksiell retning? Da er det jo 0 grader fiber som er best. Med en [0/90]_n layup er ca 50% av fibrene bare vekt og ikke styrke. Burde du ikke gått for et pulltrudert rør med kun aksielle fibre for å få optimalisert konstruksjonen?

  8. ....Resultatet er et mye jevnere tørket lår, ikke hardt utenpå og "rått" lenger inn som tradisjonell tørking...

    Dette løser jeg ved å pakke lårene(fenalår i mitt tilfelle) inn i plast en ukes tid når de er passe hengt ute i sykkelboden. Da gjevner fuktigheten seg ut og de blir "passe" fuktige hele veien gjennom.

     

    Jeg har speka fenelår av påskelam noen år nå og det har ikke vært no problem med å la de henge i en luftig utebod hele våren. Jeg sørger bare for å få en god tørkehinne på de før jeg henger de ut i boden.

  9. Slettet sitatet av forrige innlegg. Jegermeistern.

     

    Kjøper du epler får du ikke bananer. Kortfell og langfell er omtrent like forskjellige som epler og bananer.

    Begge er feller, men har helt forskjellig bruksområde. Det du klager over kalles brukerfeil!

  10. Takk for tips. La spona på et brett i ovnen på 125 grader. Etter noen timer var bakeplate+spon blitt 100g lettere så det må ha vært fuktig spon. Jeg prøvde igjen med litt bedre resultat, men det slokka veldig fort alikevel.

     

    I stedet for å kjøpe nye spon fant jeg fram en PC vifte, et stålrør og litt anna snax. Da ble det fart på sakene! Bilde kommer over helga.

  11. I et forsøk på å lage en slags kopi av denne:

    2010_0423_132419.jpg

     

    Prøvde jeg meg med en sikt der bunnen er trykket opp:

    royke_test.jpg

     

    Problemet mitt er at det slukker med en enste gang spriten er brent ut. Jeg har også prøvd å tenne den med en skål med sprit under og da brenner det 3cm bort fra skåla og så slukker det. Det er testet i en åpen grill så det er litt trekk, men det blåser ikke. Sponene er bøkespon fra Biltema. De er en mellomting mellom Abuspon og de grove de selger på Jula. Tanken var at det var en gylden middelvei som kunne funke. Hva er det jeg gjør feil? Har du fått tested din Chiefen.v-2?

  12. Er det noen som har noen gode design på hodebånd til Magicshine lykt?

    Tenkte å sy ihop noe selv med det orginalt lyktefestet.

     

    Ønsker noe som er bedre enn det de selger på XXL, men er usikker på hvilket design jeg skal gå for.

    Har sett på å etterligne Petzel Nao og gammel Silva som modeller men lurer på om det fins bedre design der ute?

    Om noen har tegnigner og mål hadde det vært supert.

  13. Hallo folkens

    Litt skuffet over bildekvalitet, men det kan kanskje være forholdene som lurte meg. Men når jeg ser videoene andre folk har postet på youtube, f.eks. fra skikjøring, så lurer jeg litt på hva jeg evt. gjør galt.

     

    Jeg er ingen ekspert men for meg ser det ut som dugg på innsiden eller utsiden av kamerahuset.

  14. Her er det snakk om å feste to skruer, ikke bygge raketter. Jeg hadde brukt 5-min epoxy på sprøyte fra en random produsent jeg hadde i skapet fra før. Ved en eventuell test av skruene ville jeg gjette på at det røyk i fyllstoffet og ikke i epoxyen uansett.

     

    Du har helt rett at epoxy ikke bare er epoxy og det er store forskjeller mellom typene, applikasjonene din retferdiggjør bare ikke bruken av "the good shit".

  15. http://www.assistent-original.com/website2/1.0.2.0/3/2/

     

    er det jeg kaller eltemaskin. Jeg synes ikke tilbehøret virket mye mer fantastisk enn Kenwood.

    Det jeg savner som tilbehør til Kenwood er eplemos-moser. Den er en fantastisk dings: Forvellede epler med kjernehus og skall inn i toppen av kjøttkverna og eplemos ut i andre enden og kjernene og skall sortert ut.

     

    Det har jeg kun funnet som tilbehør til Pamas. Pamas var en av de første kjøkkenmaskinene som kom til norge. Den hadde drill chuck som tilbehør....

×
×
  • Create New...