Jump to content

Polardego

Members
  • Posts

    3,871
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Posts posted by Polardego

  1. Leupold hadde en 6x36.Khales hadde en 10x42. Har en kamerat som har Kahles 10x42 med mildot og kulebanekompensator for 300 Win Mag. Den har 26 mm rør.

  2. Hadde gått for 6,5x55. Har hatt Tikka M65 Sporter, Sako 75 Varmint og Sauer STR 200 i 6,5x55. Samtlige gikk svinbra. Anger mest på att jeg solgte Sakoen siden den funka best på jakt av de tre. På den tiden kunne man kjøpe Norma GT felt 130 gr så billig at det nesten ikke var lønnsomt å lade. 

    • Like 2
  3. Hadde den förste versjonen av Conquest en gang, der måtte man sende siktet inn till Zeiss og de gjorde byttet. Kostet ca 1000 kr pr tårn for 15-20 år siden. 

    • Like 1
  4. Finito skrev (På 4.5.2024 den 10.41):

    525 passet meg veldig bra. Kunne kaste den til skuldra og treffe alt innenfor rekkevidde. Kommer en kompositt versjon nå ganske snart. Men nå har jeg begynt og se på drilling igjen. 

    Er ikke det en baneversjon?

  5. Har den på småviltrifla. Er fornøyd. Det som er negativt er at tårnet på venstre side er ganske stort, men det plager ikke meg nevneverdig. Hadde kanskje også vært bra med et mrad-retikkel for raskere skudd. Og Zero stop. Men, hva kan man forvente for 5000?

  6. Hva med Browning? Den "beste" hagla jeg har skutt med var en 525 med 76 cm piper. Vekt 2,9 kg. Min vinglete sving ble plutselig bra uten at hagla var treg. Det var magi. Skulle få den billig siden det var en demohagle, men vi hadde akkurat bygget hus og hadde en baby da.

  7. M67 skrev (7 timer siden):

    Egentlig, ja. 6.5x55 er overkill så det suser for blinkskyting på 300m, men det er også presist så det suser. 6-millimetrene vil vinne i lengden, men ikke med mye. 6.5x55 er billigere enn det meste, lettere å få tak i enn det meste, og du kan faktisk også skyte lenger enn det meste...

    Se på en T3 Sporter.

     

    K

    Hvordan er prisen for en STR for tiden? 

  8. I år planlegger jeg jaktstart på rypejakt både i Sverige og Norge. Hvis jeg ikke blir å jakte tiur med en kompis som har Norrbottenspets i Sverige da. Planlegger bare å ta ut to ferieuker på sommeren, men tar fire uker pappaperm i tillegg. Man kan liksom ikke ta pappaperm for å jakte senere 😊

     

    Springe i terreng og skyte lerduer før jaktstart. Det eneste som kan ødelegge er at et prosjekt jeg driver kommer til å være i sin mest hektiske periode da, men man får vel forsøke å gjøre et grundig forarbeid så maset minimaliseres.

    • Like 1
  9. Vil en 8x42 være merkbart bedre enn en 8x30 i skumringen? 

     

    Og hvis man vil ha en kikkert i mellompris minus klassen, er Nikon Monarch M7 en av de beste?

  10. Kan en så billig termos være så bra? Etter å ha lest en eldre test på tek.no så kjøpte jeg en på en liter for å teste. Har har den med på isfiske i vinter og på en del turer ut med familien. Den holder varmen overraskende bra! Kommer til å kjøpe en til på en liter og en mindre. 

     

    Tek.no har utført en test i år og termosen gjør det fortsatt bra. Den er så billig at det ikke gjør noe om man glemmer den eller mister den.

  11. meatpukk skrev (5 timer siden):

    tilbake til topic @Polardego du må rapportere litt resultater når du får lada opp noe

    Hvis du går in på robsoft forum i Sverige og söker etter Infitech så finner du folk som har testa. Ingen har fått matchpresisjon med 224-kuler på 53 gr i alle fall. Det beste er vel 20-25 mm @ 100 m.  Mulig at 35 og 40 gr går bedre.

×
×
  • Create New...