Jump to content

350 Rem mag

Members
  • Posts

    1,167
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Posts posted by 350 Rem mag

  1. flyfisher skrev (1 time siden):

    Fikk noe flott på meg i Waalwater som var av den aggressive sorten, jeg vet ikke med sikkerhet om det var flott, men noe som hadde stukket meg er helt sikkert.

    Ble veldig dårlig etter noen dager, ordinær antibiotika fungert ikke, når jeg fikk en som traff litt bedre, gikk dette over.  Var ett par dager som jeg ikke husker så mye av..

    3BC3F1B0-7FF2-4CC6-8314-12DA3C6EAA7B.jpeg

    334E4539-4491-4EB2-9041-B730AB90657A.jpeg

    Det så kjent ut. På en tur i SA ble en av jegerne syk etter en ukes tid. På leggen hadde han et flåttbitt som så ut som på disse bildene. I campen var det en gammel tysk lege som sa dette skulle han fikse. Smurte på noe jod eller lignende som ikke virket. Så kom en dyrlege innom, og han sa at dette var "Tick fewer". Kompisen fikk en svær sprøyte i ene revkjeken. To dager etter var han på jakt igjen. Han innehar enda arret på leggen 30 år etter...

  2. Nå er mye bra sagt i denne tråden. Det jeg kan bidra med er at det er lurt å ordne seg med malariamedisin, men vær klar over mulige bivirkninger. Var en tur på jakt i Afrika og en av jegerne hovnet voldsomt opp i beina. PH'en sa at dette kom av en reaksjon på medisinen. I løpet av et par dager var beina hans ok. Jeg har spist malariamedisin en del ganger uten å merke noen bivirkninger. De som bor i fek. Sør Afrika tar medisinen når det blir varslet om lokale utbrudd. Nå skal man ikke kimse av å få malaria, så jeg vil uansett anbefale å bruke dette, og være obs på mulige reaksjoner.

     

    Flott:
    Er en stor plage i enkelte områder. Dyr i dårlig kondisjon har vanligvis mye flott på seg. Vær obs på at etter felling vil flotten for oppsøke (hoppe på) en ny vert. Derfor er det lurt å sjekke seg grundig på kroppen hver kveld, og ikke minst hverandre. Den elsker alle plasser der vi blir ekstra varme og svette. Skritt/armhuler/bak knærne/baken etc. Men la ikke dette ødelegge jakta. Jeg har funnet flott på kroppen men fjernet de før de har klart å feste seg ordentlig. Har derfor aldri blitt syk av flott.

     

    Jakt:
    Det er alltid lurt å starte med en jakt på antiloper. Før jeg dro på min første tur, tenkte jeg også B5 men det ble antiloper da kontoen ikke strakk til. Det er langt billigere enn B5, og gir deg mange erfaringer som du kan ta med deg når du ønsker å jakte på en av de 5 store. Jeg ville om mulig ha jaktet på ett område som både har antiloper og B5. Da kan du danne deg et godt bilde om hva du kan forvente, og ikke minst snakke med PH'er som vet hva dette handler om. 

    • Like 1
  3. NM149 skrev (4 timer siden):

    Ace utra dempere er bra men det er et problem at importøren ikke er en man vil forholde seg til. 

    Om noe går galt med deres produkter snur man ryggen til å stikker hode i sanden.

    Det er Norsgear jeg da regner som importør.

    A-tec er en vesentlig bedre aktør å forholde seg til, kontra Norsgear mtp. reklamasjon el.

     

    Fikk dette svaret fra Ase Utra i går angående importør i Norge:

     

    Sitat

    Hi,

     

    currently we don't have a distributor in Norway.

     

    best regards,

    Lauri

     

    Lauri Kakkonen  |  CEO / Person in Charge of Legality Tel. +35850 470 9182  |  lauri.kakkonen@aseutra.fi 

       

    Ase Utra Oy  |  Valokaarentie 8, FI-80710 Lehmo Tel. +358 10 423 8810

     

  4. Ble pipe fra Landrø. Nielsen med 190mm stigning og 74cm lengde og 21mm i munningen.

    Skal brukes til langhold. Forrige pipe var 70cm og 220mm stigning. Eneste grunnen til at jeg kjøpte 74cm var at 70cm var det fritt for. 

  5. Ja, 375 settet gjør riflen langt billigere å trene med. Så jeg skyter mest med det for tiden. Samtidig er presisjonen fantastisk i det kaliberet. Når det gjelder avtrekk bruker jeg alltid fremste avtrekker. Dette har aldri sviktet med tanke på at begge løpene avfyres samtidig. Men en kompis hadde en Merkel i 470 NE. Den avfyrte begge løpene og det er ikke noe morro. Så da ble det Krieghoff i stedet.  

    • Like 1
  6. Rifla går meget godt. Den samskyter perfekt @50m. Krieghoff er kvalitet og har tilgode å se en rifle med avvik fra det man forventer.

    Diskusjonen om oppspenner etc. kan det jo være mange meninger om.

    Hvis jeg skal si noe som ikke er perfekt er når du knekker våpenet. Gjør du ikke dette 100% får du ikke ut tomhylsene. Kan bli trasig når bøffelen kommer. Nå er jo læringskurven rask med slike rifler, så det får man fort inn i kroppen.

  7. MAG500 skrev (På 15.4.2024 den 18.33):

    Takker for info Elgjaeger. Veldig nyttig!

    Sendte en forespørsel til Krieghoff, der jeg bl.a. etterspurte hvilken ammo rifla er kalibrert med. Fikk tynn suppe tilbake 🤔😂

    Rart at de ikke kan svare mer presist...

    Se korrespondanse under.

     

    Virker som stokkmaterialet er valgt ut for å tåle en trøkk....enig der Skaubjønn.

    17131981983512418371581152711047.jpg

    Har du testskiven? Der står det ammo typen, samt lot nummer som riflen er justert med. Min rifle er justert med 500grs Federal og det fulgte med ammo fra denne loten med riflen.

  8. Hei, rifla er i 470 Nitro Express. Kjøpte deretter et løpssett i 375 H&H Flanged. Begge kalibrene går meget bra. 470 løpet er regulert @50m. 375 løpet er regulert @100m.  Dette løpet har justering for treffpunktet som fungerer utmerket.

  9. Fant i dag en Youtube video som viste en skjult meny på Xero C1. Slå på Xero C1. Under menyen innstillinger, gå ned til "OM" klikk deretter OK.

    Da ser du bildet med enhetsID etc. Klikk nå 5 ganger på OK. Du ser nå den skjulte menyen. (Nå skjønner jeg hvorfor Engelsk er hardkodet!) Huk av det du ønsker å se data på. Velg nå "Test Page Loop" (Øverste menylinjen) Nå kan du se på alle parametrene på skjermen. "Max Current" lurer på hva den gjør? Går du ned til "Compilance" kan du velge "North America" eller "Europe" Da vil jeg tro at du velger sendestyrken du ønsker å bruke! 😆

     

     

     

     

     

     

    x1.png

    x2.png

    B1.png

    B2.png

    • Like 2
  10. Tittet i kveld med Borescope som det heter på Norsk...

    Innvendig er det samme fargen i stort sett hele løpet. Fremstår som flekker fra kammer til munning.

    Mulig det er fett eller annen forurensing som blir påvirket under blånering, men det er bare gjetting fra min side.

    Har spurt selger men ikke fått noe svar enda.

  11. Det er mange studier som viser at mennesket ser det vi forventer. Craig Boddington i boken "Shots at Big Game" forteller at han satt oppe i en fjellside og ventet på Todd som skulle drive mot posten han satt på. Etter en stund så han kompisen komme oppover fjellsiden. Så forsvant han i noe kratt og ble borte. Etter en stund så han en bukk som var mye nærmere hans post, og Craig felte dyret. Så kom han på at han hadde sett Todd lengre ned, og fikk sjokk da han lurte på om han hadde skutt Todd. Ikke før han kom ned til dyret var han beroliget over situasjonen. Så gikk det 30 minutter til før Todd kom frem til der dyret var felt. Da forstod Craig at det var bukken han så først, men at han forventet å se Todd og derfor så han Todd og ikke bukken. (Side 175.)

     

    En annen mye debatert episode er nedskytingen av Iran Flight 655. Der så radar operatøren at flyet kom mot skipet og hastigheten økte. I realiteten steg flyet og var på vei bort fra båten. (I tillegg ble det i kontrollrommet sagt at det var en F-14) Husker at en av forklaringene på dette er at du ser hva du forventer, og all trening gikk ut på at angripende fly økte hastigheten og stupte ned mot skipet.

     

    Nå må ikke dette leses som om dette er noen forklaring på hva som skjedde i denne jaktulykken, dette viser bare at mennesket er lett å lure så lenge vi har forventninger til hva vi "ønsker" å se.   

×
×
  • Create New...