Jump to content
  • entries
    17
  • comments
    110
  • views
    3,170

Prosjekt CZ/Brno 502.2 – Del 2


Ranger#44

921 views

Med nytt sagblad på plass var det på tide å fortsette kuttingen:

 

dav

Ferdig kuttet kulbeforhøyer.

dav

Kolbeforhøyermekanismen ble lagt sånn høvelig på plass.

mde

Boret hull til stengene, samt skruene som fester mekanismen. Brukte stemjern til å ta bort materiale.

mde

Så var den på plass.

 

Mens jeg holdt på med diverse prøvemonteringer, fant jeg ut at forskjeftet ikke ville gå helt i lås. Låsen ble først demontert og pusset grundig (hvilket var absolutt nødvendig), så ble det brukt sot på treverket. Det ble raskt konkludert med at forskjeftet tok litt for mye i forkant. Litt fil, mange testinger og til slutt var det hele slik det skulle være.

 

mde

Det var ikke så mye som måtte bort.

 

Det neste punktet som stod på programmet, var å forlenge kolben. Tidligere har jeg hatt god erfaring med å bruke skjærefjøl, så dette ble løsningen her også.

 

 

dav

3 plater gav meg ønsket lengde på kolben. Brukte lim og skruer for å holde det hele sammen. 

 

 

Som kolbekappe valgte jeg en Pachmayr SC100, som jeg er veldig fornøyd med på andre våpen jeg har. Kolbekappen ble skrudd fast til forlengerplatene og båndsliperen ble tatt frem.

 

img_20180302_165149-1.jpg?w=500&h=375

 

Hadde jeg vært smart, lur eller bare tenkt bittelitt, så hadde jeg nok laget en mal for å slipe etter. Jeg tenkte selvfølgelig at det er for pyser og tok det på frihånd med kolbekappen montert på kolben. Jeg må ha vært lur et lite øyeblikk, for jeg tok maskeringstape over kolben for beskyttelse. At maskeringstapen ikke hadde sjans når jeg ble utålmodig fant jeg ut etterpå. Menmen, stokken skulle nå uansett pusses ned.

 

 

dav

Ganske grisete arbeid.

mde

Så var den ferdig tilpasset. Etter dette ble avstandsstykkene malt svart for å skjule limfugene. 

 

Så var det på tide å pusse ned stokken. Tidligere når jeg har skrevet om stokkarbeid, har jeg ofte nevnt hvordan jeg pusser og tenker for å bevare de naturlige linjene. For denne kombien, som blir et rent bruksvåpen, så var det irrelevant. Ergo, frem med multisliper!

 

 

dav

Gikk fort det ja!

dav

Ferdig pusset ned.

 

Det neste valget var da hvilken finish jeg skulle gi den. Jeg gikk lenge å tenkte på spraymaling, mest fordi det er enkelt. I vinter har jeg oljebehandlet 3 stokker, så nå er jeg møkk lei av det. En kompis tipset meg om vanlig beis, og jeg skal innrømme at jeg følte meg litt dust som ikke tenkte på det først. Så turen gikk først ut for å titte på terrassen. Etter å først ha fått bekreftet at den virkelig trenger beis i år (som i fjor også forsåvidt, da den ikke fikk), kom jeg frem til å det ikke var helt rette fargen. Jeg bestemte meg derfor for å bruke beisen som til vanlig brukes på garasjeporten. Den var sånn høvelig brun, og jeg hadde den lett tilgjengelig.

 

 

dav

3 lag med Trebitt oljebeis gjorde susen.

 

Etter å ha demontert mekanismen og gjort grundig rent, ble det hele satt sammen.

 

image.png.21d71c05ebe3f325c4e4b204c9f971b7.png

image.png.1165bab7967f9d8f1dad55a748374c74.png

 

Så var det bare å få tid til å komme seg på skytebanen.

 

  • Like 3
  • Thanks 1

4 Comments


Recommended Comments

Hej flot job jeg har selv en BRNO Zkk 600 kaliber 30-06 som mangler budstykke har tænkt på om et Mauser 98 bundstykke kunne tilpasses  måske de ved noget om det meget flot arbejde der er gjort på dit våben ser frem til at høre fra dig på forhånd tak.

 

mvh Silverfox4

Link to comment

Fint arbeid. :)  Men etter min mening, på feil våpen.

 

Jeg har også en Brno 502.2. Liker den som den er, nydelig (til den prisen) og en smekker kombi. Og med bra pressisjon, som kombi.

 

Undrer på hvorfor du har vandlisert kombien, med kinnstøtte? (Har skummet tråden din, men finner ingen gode argumenter). En ting er at en slik kinnstøtte, er vel ikke noe "syn for guder" (hvis en tenker estetisk) på en kombi, som også er beregnet for fluktskudd. En annen ting er at en tilpasset kinnstøtte beregnet for "rifleskyting" med kikkert, ikke vil passe for fluktskudd uten kikkert. Skal du bedrive fluktskudd, med kikketen påmontert? Eller unngå raske fluktskudd?

 

Hvis kolben/kinnstøtten hadde vært tilpasset fluktskudd, hadde det vært noe annet. Men, smak og behag.

Link to comment

Har absolutt forståelse for dine argumenter. Mener at jeg skrev om begrunnelsen i del 1. Men det er ganske enkelt fordi kikkerten skal alltid være påmontert, og kolben var da for lav til at jeg kunne se igjennom kikkerten. Ergo blir det fluktskudd med kikkerten på. Var et par turer på banen uten forhøyer, og det var glemmesak. 

 

"Rent estetisk" er et argument som raskt forsvant i dette prosjektet. Det har jeg andre våpen for.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...