Jump to content

VordendeJeger

Members
 • Content count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About VordendeJeger

 1. Ruger 10/22 TakeDown!

  Noen som har hørt om Takedown Target Lite modellen? Jeg vet det finnes en TD Target og en TD lite med aluminiumsomslag, men finnes det også en kombinasjon av disse? Jaktdepotet selger iallefall noe de kaller TD Target Lite, uten at jeg finner noe informasjon på nettet (ink. rugers hjemmeside). http://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=0&prodid=12384
 2. Remington 870 Marine Magnum

  Den ser interessant ut! Er Mossberg 500 sin marine versjon også forbudt? Ser denne ligger i nettbutikken til Winge våpen, men ser ut til å ha vært utsolgt lenge.
 3. Remington 870 Marine Magnum

  Er du sikker på at dette er grunnen? Mener bestemt disse lå ute på salg iallefall i 2013. Synd om dette er tilfellet, så vidt jeg vet finnes det ikke noe lignende alternativer.
 4. Remington 870 Marine Magnum

  Hei! For noen år tilbake husker jeg flere norske våpenbutikker førte denne kysthagla, men finner ikke noen som gjør det i dag. Mener Wingevåpen hadde den i nettbutikken sin før, men ikke nå lenger. Noen som vet grunnen til at denne er såpass vanskelig å oppdrive?
 5. "Ny" Landrø-Mauser, hva bør gjøres før første skyting?

  Da var det var så og si alt renset, og våpenet satt sammen igjen! Merket det var mye brunt belegg som la seg på filla når jeg pusset stort sett alt av metall, uten at dette var synlig for det blotte øyet. Er dette rett og slett overflaterust (blåneringen er OK) eller lagringsfett? Ser mange utenlandske forum snakker om 'Cosmoline' til langtidslagring, som visst nok skal være et herk å få bort fra treverk, er dette noe som også er brukt i Norge? Stokken er laminat med tydlige bruksmerker. Har planer om å pusse den ned med fint sandpapir for å få fram en lysere og jevnere farge senere, og oljemale den. Tusen takk for alle svar så langt! Dere er et hvelv av kunnskap!
 6. "Ny" Landrø-Mauser, hva bør gjøres før første skyting?

  Takk for svar Mas-36! Noen plasser jeg ikke burde olje inn? Har tatt våpen helt ifra hverandre nå, etter å ha gjort den klassiske tabben med å sette våpenet i full sikring istedenfor vertikal posisjon..
 7. Hei! Har fått min første rifle, en gammel traver av en M98, og den bærer preg over å ha vært lagret lenge. Jeg er ikke kyndig våpenteknisk, og lurer på om det er noe jeg burde gjøre, eller må gjøre, før jeg tar den med på skytebanen for første gang for å prøve? Burde jeg kjøpe et pussesett for å få bort eventuelt lagringsfett og lignende?
 8. hva slags olje bør jeg bruke.

  Olivenolje burde fungere og være relativt sikkert!
 9. Ruger 10/22 klubben

  Noen som vet om man får tak i Takedown Lite i Norge? Ganske ny modell, ser snasen ut! Lurer på hvordan den er sammenlignet med den vanlig Takedown'en.
 10. Få M1 Garand godkjent

  Dette blir vel stadig mer aktuelt nå som EU skal bannlyse all semi-automater som har mulighet for løse magasin.
 11. EU ønsker forbud mot halvautomatisk våpen

  Hjelper lite om våpenene blir inndratt uten kompensasjon, kun utifra egenskapen at de teoretisk KAN ta mer enn 21 patroner.
 12. EU ønsker forbud mot halvautomatisk våpen

  http://www.europarl.europa.eu/news/en/news-room/20160711IPR36757/Gun-control-MEPs-clarify-licensing-rules-and-safeguards Hvordan skal det være bedre at man ikke bannlyser alle semi-automater, enn at man fortsatt skal tillate semi-automater som aksepterer mindre enn 21 patroner? For meg virker dette ekvivalent. Alle semi-automater kan vel skyte mer enn 21 ganger uten ladegrep, det er jo ingen mekanisme som sier stopp etter så og så mange skudd avfyrt Hvor har du det fra? Formuleringen 'firearms' virker for meg som alle kruttvåpen. Unntaket nevnes å være 22LR for skadedyrbekjempelse, men dette er vel ikke ervervgrunnlag i Norge.
 13. EU ønsker forbud mot halvautomatisk våpen

  Kampen er ikke over, den endelige voteringen finner sted 22. november i EU parlamentet. Tror vi gjør det lurt i å holde oppe trykket og donère til lobbyer slik som Firearms United.
 14. EU ønsker forbud mot halvautomatisk våpen

  Ruger 10/22 ryker vel også? Alle semi-automater som tar løse magasiner kan vel ta 21+ skudd, gitt at slike magasiner eksisterer, så litt ullen formulering av loven det der.
 15. EU ønsker forbud mot halvautomatisk våpen

  https://www.neweurope.eu/article/eu-firearms-law-amended-close-loopholes-acoustic-firearms/ Ifølge dette nettstedet (finner ingen andre kilder) så virker det som semi-automatiske våpen med mulighet for flere enn 21 skudd blir ulovlig, visstnok med unntak i sportsskytingsklubber? Håper det blir flere runder på dette her, dette er trist.
×