danbyggs

Members
 • Content count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About danbyggs

 1. Ok, da får jeg ligge unna Hoppes #9 i alle fall... Men hvorfor er det slik? Er dette pga spesiell legering/finish i S&L løpene, eller er det som jeg spurte om en anbefaling som strengt tatt burde gjelde alle rifleløp?
 2. Utdrag fra greatdanerifles.com: "Schultz & Larsen recommend that you do not put solvents near the barrel. Solvents do not only attack copper and long term will eat into the surface of the bore. If the bore is thoroughly purged of any solvent residue and lightly oiled it would come to no harm but best to not use solvents at all." Hva tenker dere om dette? Hvordan pusser dere riflene deres? Er dette en anbefaling som strengt tatt burde gjelde ALLE rifleløp, eller er dette spesielt for S&L?
 3. Du har muligens funnet dette selv Svehella, men her har du i alle fall oppskriften!
 4. Legger ved noen bilder også! Kikkerten vil bli i overkant høy etter min smak med høye ringer...
 5. Hei! Fikk omsider rifla på fredag, men har ikke fått skutt med den enda, så presisjonen kan jeg ikke svare på. Selger mente medium ext. QR ringer skulle passe til Zenithen (1,5-6x42) jeg skal sette på den, men de gjorde de ikke, de ble for lave og kikkerten tar nedi fremre base... Så jeg må få tak i høye ringer, evt. annen montasje, før jeg får montert kikkerten. Får se hva det blir til. Litt kort mellomrør på Zenithen så det kan muligens bli litt kinkig å finne montasje som passer bra uten å bli altfor høy, men jeg er lite gira på å bytte kikkert... Men sett vekk ifra at jeg ikke har fått skutt med den enda så er jeg godt fornøyd med kjøpet! Den kostet meg tross alt ikke mange lappene mer enn en Tikka T3 Hunter med trestokk, men kvaliteten mener jeg man ikke kan sammenligne. T3 Lite som jeg har eid et eksemplar av før må jo kunne kalles skranglekasse i forhold. Har en Sako 75 stående i skapet også, og jeg syns jo ikke den heller tåler sammenligning med Ambassadøren hverken når det gjelder stokk, finish, avtrekk eller sluttstykkegange. Og Sako er jo mer i samme prissjiktet enn Tikka.
 6. Joda, jeg deler for så vidt synspunktet ditt der, jeg også liker at låskassen er frest ut for montasje. Men jeg mener samtidig at på Sauer 404 og Mauser M03 så koster det mer enn det smaker...
 7. Det gjelder vel ikke Sauer 202 tror jeg? Sauer 404 har vel baser integrert i låskassen, og samme med Mauser M03. Men dette gjør det jo egentlig bare enda dyrere, på M03 har man jo ikke annet valg enn å kjøpe kikkertmontasjen som koster ca. 5000kr inkl. ringer. Den ser jo veldig bra ut, men man får jo EAW svingmontasje til samme prisen. Og ja, S&L har også en slik løsning på de fleste modellene sine, Slide & Lock heter disse. Men av en eller annen grunn er det ikke frest spor for denne løsningen på Ambassadøren, uten at jeg kan forklare hvorfor. Men på S&L er det i tillegg vanlige hull så man kan velge andre baser/montasjer dersom man skulle ønske det.
 8. Da var nykjøpet endelig i hus! Beklager dårlige bilder, alt jeg hadde for hånden var mobilkameraet... Har ikke klådd så mye på den ennå, men førsteinntrykket er i alle fall meget bra! Jeg syns finishen ser veldig bra ut, den virker velbalansert og ligger godt i hånden, og som alle S&L eiere sier; silkemyk sluttstykkegange og veldig krisp avtrekk! Tror dette skal bli et meget hyggelig bekjentskap! Men det er nesten så jeg lurer på om det er noe lureri her... Kan noen her inne være så vennlige og forklare meg hvorfor i all verden S&L rifler er såpass rimelige? For de er jo tross alt det?! Dette er jo en systemrifle, og sammenligner man prisen med (etter mitt syn) "de tre store"; Blaser R93/R8, Sauer 202/404 og Mauser M03, så er jo S&L utrolig billige! Jeg syns også de er rimelige sammenlignet med vanlige boltrifler, ta f.eks. en av de desidert mest populære; Tikka T3. For en Hunter med trestokk må man ut med 14.000kr, og for en T3 Lite (med noe som mulig er den simpleste plaststokken på markedet) må man ut med 12.000kr! Må jo ut med noen flere lapper for en S&L, men du verden så mye mer du får for pengene! Jeg har for øvrig hatt en T3 Lite i .223rem, aldri mer Tikka etter det... De gjør jobben, ja, men null eierglede... Nei, nå må jeg bare få montert Zenithen og glede meg til å få prøvd den på banen!
 9. Ja stemmer det, Traveller modellen er jo TD ja... Om det følger med en enkel plastkoffert med alle riflene det vet jeg ikke, det står ikke noe om det i nettbutikken iallfall, og jeg har ikke fått info om det. Lang koffert har jeg fra før, en skikkelig solid en som jeg tør bruke til flytransport, det jeg er interessert i nå er en kort koffert til å transportere våpenet delt for å ikke ta så mye plass i bilen, har ikke noe å si om den ikke tåler allverdens. Ja, det er jo liten tvil om at jeg skulle vært en tur i butikken for å tafset og se på stokker, et bilde yter ikke alltid en stokk rettferdighet. Fins nok sikkert mange pene Victory stokker også ja, og man trenger ikke alltid opp i grade for å finne en pen stokk etter min mening, trenger ikke være spektakulær men greit at den skiller seg litt ut. Men når jeg bor i Hordaland blir det liksom litt lang reiseveg...
 10. Det er løpsbyttesystem på Ambassadøren også ja, og den bruker samme løp som Classic DL og Victory, så tilgangen på og prisen på løp er identisk. Ja de har en TD med kikkert og demper som ligger ute på finn, men den er solgt. Er ikke hver dag de oppdaterer annonsene sine på finn for å si det slik... 1500kr skulle de ha for å bore hull i stokken på Ambassadøren og for koffert, da ville den jo blitt mer eller mindre tilsvarende den du har sett på finn. S&L har vel ikke TD i utvalget sitt, så den du så på finn er vel en kreasjon fra forhandleren antar jeg? Men jeg bryr meg nok uansett ikke om de hullene, jeg har både lang koffert og diverse futteral fra før, kommer ikke til å demontere rifla for hver gang jeg skal en tur på banen liksom, og da går det helt fint uten hullene i stokken.
 11. Godt det ikke bare er meg som er kritisk til importør/leverandør... Skjønner ikke at det går an å være så dårlig på kundebehandling og service, men de har kanskje blitt for store...
 12. Jeg sendte forespørsel til den lokale våpenforhandleren for ca. et halvår siden, fikk da til svar at prisen på en M03 Basic var 33-34. På daværende tidspunkt var det knapt en eneste M03 som lå ute på finn, så jeg hadde lite å sammenligne med. For øvrig så mente jeg ikke å kritisere de som kjøper tyske rifler, kunne fremdeles godt tenkt meg en M03, dersom jeg hadde hatt budsjett til det, på tross av at jeg tror man betaler litt ekstra for navnet som står på den. Og ja, både Classic og Victory riflene jeg har sett så langt har hatt relativt pene stokker, grunnen til at jeg vurderer Ambassadør er at på kampanje er den bare tusenlappen dyrere enn Classic og billigere enn Victory, og jeg antok jo at Ambassadøren er en mer påkostet rifle med tanke på veil. pris og det at de flagger den som "toppmodell". Dermed tenkte jeg det kanskje var et godt kjøp. Men når stokken ikke er spesielt pen, og muligens eneste forskjellen er blankere kasse, så spørs det jo om det er så godt kjøp likevel. Så det spørs nok om jeg ikke går tilbake til se etter Classic eller Victory ja!
 13. Sikkert kjempereklame for sjappa denne tråden her ja, men vi har ennå ikke nevnt hvem vi snakker om, jammen godt for de at man må være høyskoleutdannet for å klare å resonnere seg frem til hvilken sjappe det er snakk om!
 14. Hehe, nei Ruger #1, det er ikke G jeg har hatt kontakt med, han har jeg hatt kontakt med flere ganger tidligere ang. annonser de har ute på finn, og han prøver jeg å unngå å ha kontakt med så sant det lar seg gjøre, for det er jo bare helt håpløst... Det virker som mentaliteten der i gården er at; "får jeg for mange spørsmål så gidder jeg ikke selge til vedkommende, for det blir for mye arbeid"... Vakkert... Jeg sendte dermed mail til post@.......... For å se om jeg var heldig nok til å få svar av noen andre, det gjorde jeg, uten at jeg ble mektig imponert der heller. Jeg spurte om en kort koffert også, til å transportere rifla i demontert, da fikk jeg til svar at da var de nødt til å lage "Take Down system", altså bore to hull i stokken, dette MÅTTE gjøres om den skulle passe i TD kofferten. Jeg stilte spørsmålstegn ved dette, skrev at det må da gå an å ta ut låskasse og løp, løsne løpet fra låskassen, sette låskassen tilbake i stokken, og deretter legge det i kofferten (litt mer stress, men kommer ikke til å gjøre det fryktelig ofte, så det spiller ingen trille for min del). Da fikk jeg til svar at; "det blir bare tungvint, og treffpunktet forandres"... Så om det ikke var G jeg hadde kontakt med så ble jeg ikke villt imponert likevel! (Til deg jeg har hatt kontakt med: beklager om du leser dette, men jeg regner stort sett med at de som jobber hos en våpenforhandler har bedre greie på våpen enn meg...) Og når det gjelder annonsen på finn; der har de nok tatt bilde av den PENESTE stokken de hadde, de to jeg fikk bilde av var om mulig enda mindre spektakulære. Så jeg var ikke akkurat imponert nei.
 15. Hei, og takk for svar! Ja jeg er nok også typen som kan la meg lokke til å velge "toppmodellen", særlig når nevnte modell er på tilbud til nesten samme pris som en Classic (17.500 for rifla med QR baser og ringer). Akkurat treverket har en del å si for meg, jeg hadde en gang en rifle med syntstokk (riktignok av simpleste type, en T3), eierskapet er nå avsluttet og jeg har etter dette blitt allergisk mot syntstokk... Jeg har konkludert med at jeg er typen som kunne røykt pipe og kledd meg i tweed på jakt, så jeg MÅ bare ha en rifle med trestokk... Akkurat det med stokken stusser jeg litt over ser du, du sier det skal være finere stokk på Ambassadøren, jeg ba om å få tilsendt bilde av de to stokkene de hadde igjen, og det var for meg et litt trist syn rett og slett. Den ene var så godt som totalt blottet for mønster, og på den andre var det rett og slett "kvist". Jeg forventer ikke en grade 3+ stokk til den prisen, men om det blir betegnet som finere stokk da skjønner ikke jeg mye. Men det er kanskje derfor de reklamerer med partikjøp, kanskje de har fått et parti med billige Ambassadører fra S&L fordi stokkene ikke er helt gode nok...? Ikke vet jeg. Jeg lurer dermed på om det er så stor forskjell på låskassen og finishen på denne at det er nettopp DETTE som utgjør prisforskjellen på 5000 kontra en Victory, det ser jeg på som heller tvilsomt. Og dette med tyske ingeniørvåpen ja, jeg antar at du sikter til Blaser, men tyske våpen generelt må da etter min mening være overpriset. Da tenker jeg spesielt på Blaser, Mauser og Sauer. Var veldig lysten på en M03, men slo det fra meg ene og alene pga prisen, jeg konkluderte med at det kan da ikke være verdt prisen. Jeg har lest mye om S&L i det siste, og det er særs lite negative erfaringer jeg har klart å finne, og man får jo kjøpt to komplette Victory rifler til prisen av EN Mauser M03.