danbyggs

Members
 • Content count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About danbyggs

 1. Ja stemmer det, Traveller modellen er jo TD ja... Om det følger med en enkel plastkoffert med alle riflene det vet jeg ikke, det står ikke noe om det i nettbutikken iallfall, og jeg har ikke fått info om det. Lang koffert har jeg fra før, en skikkelig solid en som jeg tør bruke til flytransport, det jeg er interessert i nå er en kort koffert til å transportere våpenet delt for å ikke ta så mye plass i bilen, har ikke noe å si om den ikke tåler allverdens. Ja, det er jo liten tvil om at jeg skulle vært en tur i butikken for å tafset og se på stokker, et bilde yter ikke alltid en stokk rettferdighet. Fins nok sikkert mange pene Victory stokker også ja, og man trenger ikke alltid opp i grade for å finne en pen stokk etter min mening, trenger ikke være spektakulær men greit at den skiller seg litt ut. Men når jeg bor i Hordaland blir det liksom litt lang reiseveg...
 2. Det er løpsbyttesystem på Ambassadøren også ja, og den bruker samme løp som Classic DL og Victory, så tilgangen på og prisen på løp er identisk. Ja de har en TD med kikkert og demper som ligger ute på finn, men den er solgt. Er ikke hver dag de oppdaterer annonsene sine på finn for å si det slik... 1500kr skulle de ha for å bore hull i stokken på Ambassadøren og for koffert, da ville den jo blitt mer eller mindre tilsvarende den du har sett på finn. S&L har vel ikke TD i utvalget sitt, så den du så på finn er vel en kreasjon fra forhandleren antar jeg? Men jeg bryr meg nok uansett ikke om de hullene, jeg har både lang koffert og diverse futteral fra før, kommer ikke til å demontere rifla for hver gang jeg skal en tur på banen liksom, og da går det helt fint uten hullene i stokken.
 3. Godt det ikke bare er meg som er kritisk til importør/leverandør... Skjønner ikke at det går an å være så dårlig på kundebehandling og service, men de har kanskje blitt for store...
 4. Jeg sendte forespørsel til den lokale våpenforhandleren for ca. et halvår siden, fikk da til svar at prisen på en M03 Basic var 33-34. På daværende tidspunkt var det knapt en eneste M03 som lå ute på finn, så jeg hadde lite å sammenligne med. For øvrig så mente jeg ikke å kritisere de som kjøper tyske rifler, kunne fremdeles godt tenkt meg en M03, dersom jeg hadde hatt budsjett til det, på tross av at jeg tror man betaler litt ekstra for navnet som står på den. Og ja, både Classic og Victory riflene jeg har sett så langt har hatt relativt pene stokker, grunnen til at jeg vurderer Ambassadør er at på kampanje er den bare tusenlappen dyrere enn Classic og billigere enn Victory, og jeg antok jo at Ambassadøren er en mer påkostet rifle med tanke på veil. pris og det at de flagger den som "toppmodell". Dermed tenkte jeg det kanskje var et godt kjøp. Men når stokken ikke er spesielt pen, og muligens eneste forskjellen er blankere kasse, så spørs det jo om det er så godt kjøp likevel. Så det spørs nok om jeg ikke går tilbake til se etter Classic eller Victory ja!
 5. Sikkert kjempereklame for sjappa denne tråden her ja, men vi har ennå ikke nevnt hvem vi snakker om, jammen godt for de at man må være høyskoleutdannet for å klare å resonnere seg frem til hvilken sjappe det er snakk om!
 6. Hehe, nei Ruger #1, det er ikke G jeg har hatt kontakt med, han har jeg hatt kontakt med flere ganger tidligere ang. annonser de har ute på finn, og han prøver jeg å unngå å ha kontakt med så sant det lar seg gjøre, for det er jo bare helt håpløst... Det virker som mentaliteten der i gården er at; "får jeg for mange spørsmål så gidder jeg ikke selge til vedkommende, for det blir for mye arbeid"... Vakkert... Jeg sendte dermed mail til post@.......... For å se om jeg var heldig nok til å få svar av noen andre, det gjorde jeg, uten at jeg ble mektig imponert der heller. Jeg spurte om en kort koffert også, til å transportere rifla i demontert, da fikk jeg til svar at da var de nødt til å lage "Take Down system", altså bore to hull i stokken, dette MÅTTE gjøres om den skulle passe i TD kofferten. Jeg stilte spørsmålstegn ved dette, skrev at det må da gå an å ta ut låskasse og løp, løsne løpet fra låskassen, sette låskassen tilbake i stokken, og deretter legge det i kofferten (litt mer stress, men kommer ikke til å gjøre det fryktelig ofte, så det spiller ingen trille for min del). Da fikk jeg til svar at; "det blir bare tungvint, og treffpunktet forandres"... Så om det ikke var G jeg hadde kontakt med så ble jeg ikke villt imponert likevel! (Til deg jeg har hatt kontakt med: beklager om du leser dette, men jeg regner stort sett med at de som jobber hos en våpenforhandler har bedre greie på våpen enn meg...) Og når det gjelder annonsen på finn; der har de nok tatt bilde av den PENESTE stokken de hadde, de to jeg fikk bilde av var om mulig enda mindre spektakulære. Så jeg var ikke akkurat imponert nei.
 7. Hei, og takk for svar! Ja jeg er nok også typen som kan la meg lokke til å velge "toppmodellen", særlig når nevnte modell er på tilbud til nesten samme pris som en Classic (17.500 for rifla med QR baser og ringer). Akkurat treverket har en del å si for meg, jeg hadde en gang en rifle med syntstokk (riktignok av simpleste type, en T3), eierskapet er nå avsluttet og jeg har etter dette blitt allergisk mot syntstokk... Jeg har konkludert med at jeg er typen som kunne røykt pipe og kledd meg i tweed på jakt, så jeg MÅ bare ha en rifle med trestokk... Akkurat det med stokken stusser jeg litt over ser du, du sier det skal være finere stokk på Ambassadøren, jeg ba om å få tilsendt bilde av de to stokkene de hadde igjen, og det var for meg et litt trist syn rett og slett. Den ene var så godt som totalt blottet for mønster, og på den andre var det rett og slett "kvist". Jeg forventer ikke en grade 3+ stokk til den prisen, men om det blir betegnet som finere stokk da skjønner ikke jeg mye. Men det er kanskje derfor de reklamerer med partikjøp, kanskje de har fått et parti med billige Ambassadører fra S&L fordi stokkene ikke er helt gode nok...? Ikke vet jeg. Jeg lurer dermed på om det er så stor forskjell på låskassen og finishen på denne at det er nettopp DETTE som utgjør prisforskjellen på 5000 kontra en Victory, det ser jeg på som heller tvilsomt. Og dette med tyske ingeniørvåpen ja, jeg antar at du sikter til Blaser, men tyske våpen generelt må da etter min mening være overpriset. Da tenker jeg spesielt på Blaser, Mauser og Sauer. Var veldig lysten på en M03, men slo det fra meg ene og alene pga prisen, jeg konkluderte med at det kan da ikke være verdt prisen. Jeg har lest mye om S&L i det siste, og det er særs lite negative erfaringer jeg har klart å finne, og man får jo kjøpt to komplette Victory rifler til prisen av EN Mauser M03.
 8. Det er dette jeg har funnet ut selv også, det jeg lurer litt på er om disse forskjellene rettferdiggjør en prisforskjell kontra Classic og Victory på hhv 8000 og 5000... Ellers syns jeg jo ut ifra bildene at det ser ut som låskassen er litt forskjellig, særlig i forhold til Victory, den ser kanskje litt mer massiv ut på Ambassadøren.
 9. Hei hei! Ut ifra signaturen til trådstarter ser det ut til at valget hans til slutt falt på Hausken, noen erfaringer å komme med etter kjøpet? Er i samme båt som HoKo, ute etter en demper til Tikka'n min i kaliber .223rem. Valget står mellom Hausken og A-Tec, foreløpig er det en A-Tec CTM-4 som frister mest (hovedsakelig på grunn av størrelse og vekt). Om den ene demper 3-4 dB mer enn den andre spiller svært liten rolle for meg. Derimot er det en annen ting jeg er ganske opptatt av, og det er holdbarheten på de forskjellige demperene. Derfor er jeg nå interessert i å høre om noen har positive/negative erfaringer ang. robustheten og holdbarheten på Hausken STD. og A-Tec CTM-4 demperene? Anyone?