Jump to content

danbyggs

Members
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. http://greatdanerifles.com/technical-barrel-removal.html
 2. Nå var det vel noe ANNET en den originale han var på utkikk etter... Da er vel LAW stokk tilpasset av Rafdal et greit alternativ...
 3. https://www.rafdal-vapen.no/glassfiberskjefter-2417s.html
 4. Personlig så vrir jeg bare motsatt vei, og dermed demonterer sluttstykket. Dette gjør du helt fint uten verktøy, bare med håndmakt, monteringen etterpå likeså.
 5. Ok, da får jeg ligge unna Hoppes #9 i alle fall... Men hvorfor er det slik? Er dette pga spesiell legering/finish i S&L løpene, eller er det som jeg spurte om en anbefaling som strengt tatt burde gjelde alle rifleløp?
 6. Utdrag fra greatdanerifles.com: "Schultz & Larsen recommend that you do not put solvents near the barrel. Solvents do not only attack copper and long term will eat into the surface of the bore. If the bore is thoroughly purged of any solvent residue and lightly oiled it would come to no harm but best to not use solvents at all." Hva tenker dere om dette? Hvordan pusser dere riflene deres? Er dette en anbefaling som strengt tatt burde gjelde ALLE rifleløp, eller er dette spesielt for S&L?
 7. Du har muligens funnet dette selv Svehella, men her har du i alle fall oppskriften!
 8. Legger ved noen bilder også! Kikkerten vil bli i overkant høy etter min smak med høye ringer...
 9. Hei! Fikk omsider rifla på fredag, men har ikke fått skutt med den enda, så presisjonen kan jeg ikke svare på. Selger mente medium ext. QR ringer skulle passe til Zenithen (1,5-6x42) jeg skal sette på den, men de gjorde de ikke, de ble for lave og kikkerten tar nedi fremre base... Så jeg må få tak i høye ringer, evt. annen montasje, før jeg får montert kikkerten. Får se hva det blir til. Litt kort mellomrør på Zenithen så det kan muligens bli litt kinkig å finne montasje som passer bra uten å bli altfor høy, men jeg er lite gira på å bytte kikkert... Men sett vekk ifra at jeg ikke har fått skutt med den enda så er jeg godt fornøyd med kjøpet! Den kostet meg tross alt ikke mange lappene mer enn en Tikka T3 Hunter med trestokk, men kvaliteten mener jeg man ikke kan sammenligne. T3 Lite som jeg har eid et eksemplar av før må jo kunne kalles skranglekasse i forhold. Har en Sako 75 stående i skapet også, og jeg syns jo ikke den heller tåler sammenligning med Ambassadøren hverken når det gjelder stokk, finish, avtrekk eller sluttstykkegange. Og Sako er jo mer i samme prissjiktet enn Tikka.
 10. Joda, jeg deler for så vidt synspunktet ditt der, jeg også liker at låskassen er frest ut for montasje. Men jeg mener samtidig at på Sauer 404 og Mauser M03 så koster det mer enn det smaker...
 11. Det gjelder vel ikke Sauer 202 tror jeg? Sauer 404 har vel baser integrert i låskassen, og samme med Mauser M03. Men dette gjør det jo egentlig bare enda dyrere, på M03 har man jo ikke annet valg enn å kjøpe kikkertmontasjen som koster ca. 5000kr inkl. ringer. Den ser jo veldig bra ut, men man får jo EAW svingmontasje til samme prisen. Og ja, S&L har også en slik løsning på de fleste modellene sine, Slide & Lock heter disse. Men av en eller annen grunn er det ikke frest spor for denne løsningen på Ambassadøren, uten at jeg kan forklare hvorfor. Men på S&L er det i tillegg vanlige hull så man kan velge andre baser/montasjer dersom man skulle ønske det.
 12. Da var nykjøpet endelig i hus! Beklager dårlige bilder, alt jeg hadde for hånden var mobilkameraet... Har ikke klådd så mye på den ennå, men førsteinntrykket er i alle fall meget bra! Jeg syns finishen ser veldig bra ut, den virker velbalansert og ligger godt i hånden, og som alle S&L eiere sier; silkemyk sluttstykkegange og veldig krisp avtrekk! Tror dette skal bli et meget hyggelig bekjentskap! Men det er nesten så jeg lurer på om det er noe lureri her... Kan noen her inne være så vennlige og forklare meg hvorfor i all verden S&L rifler er såpass rimelige? For de er jo tross alt det?! Dette er jo en systemrifle, og sammenligner man prisen med (etter mitt syn) "de tre store"; Blaser R93/R8, Sauer 202/404 og Mauser M03, så er jo S&L utrolig billige! Jeg syns også de er rimelige sammenlignet med vanlige boltrifler, ta f.eks. en av de desidert mest populære; Tikka T3. For en Hunter med trestokk må man ut med 14.000kr, og for en T3 Lite (med noe som mulig er den simpleste plaststokken på markedet) må man ut med 12.000kr! Må jo ut med noen flere lapper for en S&L, men du verden så mye mer du får for pengene! Jeg har for øvrig hatt en T3 Lite i .223rem, aldri mer Tikka etter det... De gjør jobben, ja, men null eierglede... Nei, nå må jeg bare få montert Zenithen og glede meg til å få prøvd den på banen!
 13. Melder meg herved inn i klubben! Har nettopp bestilt en Ambassadør i .30-06. Tanken er å supplere med et løp i 9,3x62 etterhvert. Den skal ikke utstyres med lyddemper eller syntet/grs/kkc stokk, den skal beholdes i original stand. For øvrig ikke ment som kritikk til de som velger lyddemper og annen stokk, men jeg har sansen for mer klassiske våpen!
 14. Jammen ble det en Ambassadør på meg! Vurderte jo Victory en stund, etter å ha avslått tilbudet på 17.500 for rifle med QR baser og ringer, riflene de annonserte som partivare. Det dukket opp en ny annonse fra samme sjappe på finn, konkurssalg, blant varene der var det 4 Ambassadører, så jeg fikk bilde av stokkene og valgte ut en jeg likte. Billigere ble det også for øvrig, 16.990 for samme pakken, rifle med QR baser og ringer. Har jo sett noen Victoryer med pent mønster i stokkene, meeeeen så er jeg egentlig litt mer tilhenger av klassisk rett kolbe enn svinerygg, så da ble det Ambassadør. Så da gjenstår det bare å se hvordan rifla faller i smak! Tror nok ikke jeg kommer til å bli skuffet, etter det jeg har hørt om S&L rifler så langt. Takk for svar og tips/råd!
 15. Jeg er for så vidt mer vant til trykkpunktsavtrekk enn direkte etter DFS skyting med 200STR i mange år. Riflene jeg har jaktet med til nå har hatt direkte, men tror nok det skal gå bra med trykkpunkt. Jeg prøver det iallfall, blir det helt feil så får jeg heller bytte!
×
×
 • Create New...