Jump to content

danbyggs

Members
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

danbyggs's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

7

Reputation

  1. Andre som har vært ute for mye klikk med fabrikkladd Fiocchi .223 55gr FMJ i Legacy? Var på skytebanen på torsdag, første gangen jeg brukte rifla, 3 av 12 skudd klikket, da gadd jeg ikke mer og fant frem .30-06'n istedet... På bildet av hylsebunnene er de tre til venstre klikk, den til høyre gikk av, man ser tydeligere merke etter tennstempelet der. Ser ut til at tennhettene sitter en anelse dypere på de som har klikket (øyemål, har ikke målt skikkelig).
  2. http://www.greatdanerifles.com/technical-barrel-removal.html
  3. Mest fascinert over denne annonsen! Riktignok noen kroner avslag, de selger Victory med trestokk til 18.990 og den nye syntstokken til 12.900, men differansen i pris ved å slå til på denne annonsen tilsvarer vel nesten prisen av trestokken du får med på kjøpe ved å kjøpe disse separat? Å skrive "veil pris nesten 40.000" syns jeg i alle fall er enten løgn eller skremmende dårlig hoderegning, når man kan kjøpe løst og få nevnte trestokk med på kjøpet til 31.890!
  4. Syns kanskje potetkanon-stempelet 9,3x62 har fått er litt ufortjent. Om man ser på fabrikkladet ammunisjon og sammenligner 8x57 og 9,3x62 med Oryx i henholdsvis 196gr og 285gr og innskytningsavstand 100m, så faller 8x57 19,1cm på 200m og 9,3x62 faller 19,3cm på samme avstand. Kun 2mm som skiller. Forskjellen er heller ikke avskrekkende om man velger Oryx i 325gr til 9,3'en, da detter kula 22,6cm på 200m, 3,5cm i forskjell. Hva man foretrekker og velger av disse to er selvsagt en smakssak, men jeg syns som sagt det er litt strengt å klassifisere 9,3'en som potetkanon!
  5. Her har du screenshot fra schultzlarsen.com, alle disse passer både Classic, Victory, Ambassador og Tactical. 9,3x62 og 6,5x55 bruker samme bolt, og begge bruker også samma magasin, de er i samme kalibergruppe, sammen med bl.a. .30-06. Skal du ha .308win og 6,5x55 kan du også bruke samme bolt, men da må du ha forskjellige magasiner, kort til .308 og lang til 6,5x55.
  6. De har 9,3x62 også ja, og ganske mange andre. Sjekk Jakt & Friluft sin nettbutikk, og nettsidene til S&L (schultzlarsen.com og greatdanerifles.com), der finner du oversikt over hvilke løp de har! Et løp i 9,3x62 står på ønskelista mi også! S&L har for øvrig bare en størrelse i låskasse (sett bort ifra Legacy'en). Så om du skal ha standard eller magnum så er det bare bolten du må bytte. Litt derfor jeg har sett på 9,3x62, så jeg slipper å kjøpe magnum bolt. Og med tanke på dette med låskassestørrelse er det kanskje litt bortkastet å kjøpe løp i .308, en av fordelene med dette kaliberet er jo at det får plass i en kort og smekker kasse, når kassen uansett er lang kan man heller gå for .30-06, forskjellene på disse to i ytelse og rekyl er marginale, og ikke er forskjellene i pris og utvalg på fabrikkammo store heller. Kulene er jo de samme, så tilgang til ladekomponenter er heller ikke forskjellig dersom du lader selv.
  7. Som hewi skriver så er nok flere løp veien å gå med tanke på bruken du skisserer. Om det ikke er helt uaktuelt med andre kaliber så tror jeg at jeg i ditt tilfelle ville vurdert et langt 6,5x55 løp til jaktfelt/mengdetrening, og et mer "kappevennlig" løp til jakta, f.eks i .308win. Du vil jo beholde løpslengden i 6,5x55 med tanke på anslagsenergi, men med langt løp og demper så kan det bli litt irriterende å bevege seg gjennom skog og kratt på jakt...
  8. Var ikke meningen å tråkke noen på tærne, og jeg la jo til at alt kan selvsagt brukes på jakt. Men en må jo kunne si at S&L neppe hadde jegere i tankene når de designet Tactical. AleksanderS spør om hva folk mener, og jeg delte min subjektive mening; at jeg ville ikke valgt Tactical om jeg skulle brukt den primært til jakt. Til det mener jeg de andre gjør jobben tilfredsstillende nok.
  9. Sikkert ikke dumt om du nevner bruksområde! Hva er det du skal bruke den til? Tactical er vel ei rifle som hører mer hjemme på banen enn i skogen på jakt, selv om den selvsagt kan være med i skogen også. Alt kan jo strengt tatt være med i skogen... Man klarer nok å få litt bedre presisjon ut av en Tactical pga stivere kasse, men skal man virkelig utnytte potensialet i en Tactical bør man vel gå for heavy barrel. Ser avtrekk blir nevnt over her, om det er bedre enn på Classic og Victory kan jeg ikke uttale meg om, men S&L er jo kjent for bl.a. godt avtrekk, så avtrekk på de to andre er i alle fall ikke dårlig. Siden du snakker om tynnere pipe antar jeg at du tenker å bruke den på jakt? Da ville jeg personlig ikke vurdert Tactical. Til jakt er presisjonen mer enn god nok i andre S&L rifler.
  10. Dårlig formulering av meg, jeg er klar over at dette aldri har vært ulovlig i den forstand. Når jeg skriver at denne frifinnelsen muligens kan resultere i at jegere som IKKE er kompetente nok til å løse slike skudd gjør nettopp dette fordi "det er jo tydeligvis lov" så mente jeg ikke i henhold til lovverket, jeg mente lov i den forstand at det nå kanskje fremstår som mer allment akseptert med hodeskudd, det er jo ikke akkurat noe man lærer på jegerprøvekurset... Jeg sier ikke at det er feil å gjøre dette for de som faktisk er kompetente nok, men jammen er det mange som IKKE er kompetente nok (meg selv inkludert), og jeg håper bare det ikke er mange av disse som nå tenker at dette er en kjempeidé... Men de fleste er vel kanskje som meg, og innser sine begrensninger!
  11. De fleste argumenter både for og mot er allerede nevnt her; "marginene er små og man bør holde seg til hjerte/lunger" eller "er man trygg nok på egne skyteferdigheter er det greit". Det jeg kanskje ser på som mest problematisk er at dette tilfellet endte opp i retten. Ved at det endte opp i retten, og at han ble frikjent, er det ikke da en fare for at flere jegere som IKKE er kompetente nok til å løse slike skudd gjør nettopp dette, fordi "det er jo tydeligvis lov" på lik linje med skudd i hjerte/lungeregion...?
  12. Nei, disse er ikke vanlige, det er extension utgaven... På de vanlige er både fremre og bakre like, altså bare rett opp. Jeg har også extension, jeg måtte ha det fordi mellomøret på kikkerten min (SuB Zenith 1,5-6x42) er for kort. Du ruger1022 kunne nok hatt vanlige, mellomøret på kikkerten din er langt nok til å tillate det, men da hadde kikkerten kommet lenger frem, mulig de har satt på extension montasje fordi da hadde øyeavstanden blitt litt for stor? Kjedelig å måtte "strekke hals" når man skyter for å nå langt nok frem til kikkerten...
  13. http://greatdanerifles.com/technical-barrel-removal.html
  14. Nå var det vel noe ANNET en den originale han var på utkikk etter... Da er vel LAW stokk tilpasset av Rafdal et greit alternativ...
  15. https://www.rafdal-vapen.no/glassfiberskjefter-2417s.html
×
×
  • Create New...