Jump to content

Stutt-tjukken

Members
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Stutt-tjukken's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Alderen kødder med meg. Er avhengig av skytebrille - ca. 1,0 mer positiv enn "se-brillene" mine. Nå er linsene blitt så stive at jeg under varierende lysforhold må skifte glass etter lyset for å ha skarpt korn. Så stor variasjon som 0,5. Litt trøblete, men levelig. Nå er imidlertid problemet blitt så stort at bare den forskjellige avstanden til kornet som oppstår mellom én- og tohåndsfatning kan være nok til at kornet blir grått og utydelig. Altså bør "Variolens" prøves. Er det noen som vet om, og evnt hvem som importerer denne?
  2. Tar ikke noe mål av meg til å konkludere, men det er vel ikke noe poeng i å oppnå enighet om preferanser her? imidlertid går min smakspreferansse mot norsk, lagret vare. Når det gjelder særlig gode tapninger må jeg fremheve fjorårets portvinslagrede Oppland. En høydare. Kjøpte to - én til ganen og én til kjelleren. Den til ganen gikk unna og den i kjelleren fant jeg ikke igjen? Kjøpte også en single cask - en blek skuffelse. Ærendet mitt er forøvrig ikke subjektive innspill hva smak angår, men jeg registrerer med interesse ordveksingen omkring Porsedram. Trenger ikke kjøpe den. Det vokser Pors nær sagt over hele landet (Porsanger, Porsgrunn osv). Ta to kvister til en halv flaske nøytralt brennevin. Jeg har gode erfaringer med Koskenkorva. La dette stå på flasken. Trenger ikke sile av. Fyll gjerne på med mer brennevin flere ganger. La stå mørkt så den ikke "visner" så fort. Aquavit for folk som ikke liker aquavit. Tar man en halv kvist malurt i i tillegg øker bitterheten en del. Enda bedre til feit mat. Bon appetit og husk at "Fisksupen - den räknas inte, förståss!
×
×
  • Create New...