Jump to content

Sør-jeger

Members
  • Posts

    884
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Sør-jeger last won the day on October 9 2021

Sør-jeger had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Sør-jeger's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post

Recent Badges

133

Reputation

  1. Bare min synsing og preferanser! =========== T3x fordeler - Lettere låskasse - Mye mindre deler i avtrekk, og sluttstykke - Veldig godt direkte avtrekk! - En ‘’lett Sako TRG låskasse’’ og kjent for å takle dårlig forhold bedre enn fleste andre låskasser. - Super glatt låskasse.. - Spor på toppen (om en tar bort Picatinny) går nesten til løpet, slik at man kan bruke vanlige ringer. - Rustfri (tror jeg) - Masse ettermarkedet deler Sauer 200 STR fordeler: - 22lr settet! Utrolig hendig!! Kan ikke undervurderes!! - Alt av ettermarked deler er av svært god kvalitet. Få, men svært gode. - Superglatt låskasse - Avtrekket er veldig veldig godt! Veldig! - Enkelt magasin som mater bra. - Sluttstykket er i et stykke. - Reservedeler utrolig lett tilgjengelig. Løp får du i løpet av uken og installerer selv på 5 min. - Kan bytte fra Tung stokk og tungt løp til lettere jaktstokk og lett jaktløp om man vil.. men er ikke direkte lett selv da… - Selges fort uten mye tap. ==================== T3x Ulemper: - Stokken er god, for en ‘’billig rifle’’ men man vil etterhvert begynne å tenke på oppgradering. - Underbeslag er syntetisk. Veldig bra syntetisk. men oppgradering spøkelset er der… - Magasin er syntetisk. Veldig godt, (tror nye 223 kommer med stål leppe??) men kort intern lengde i noen kaliber. - Enkelt å bytte fra 222 til 338WM med å bytte ut 2-3 deler, men Børsemaker må bytte løp. - Sluttstykket er ikke i et stykke - Holder ikke pris like godt ved salg Sauer 200 STR ulemper: - Tung låskasse - Masse! deler i avtrekket og sluttstykket - Skinnen på toppen går ikke til enden, så man må bruke en skinne på skinnen, eller egnede montasjer som låser direkte. SSG 3000 løste dette elegant - Blånert stål… må coates eller oljes regelmessig for å unngå rust. - Færre kaliber valg om man vil eksperimentere. - Ikke få olje mellom løp og låskasse - Kun aluminium chassis som er tilgjengelig nå… og noen få brukte McMillan stokker. Chassis SUGER varmen ut av deg. ======== Til konkurranse eller kose skyting ville jeg valgt Sauer 200 STR. Men om jeg også vurderer å bruke den til jakt, T3x. =======
  2. Ville valgt lengst mulig løp.. Løpet kan du kappe om du får behov... vanskelig å legge til senere! Jeg har to stk 223… jeg trenger en kort og lett og en lang og tung. Jeg har forskjellig behov for dem. Skyter du bare liggende så vil 60cm være bra. Om du går masse og skyter i rare posisjoner så vil et kortere løp passe bedre. Men det finner du ut når du begynner å bruke den.
  3. Usikker på om denne skal her eller off topic… men det er iallefall et prosjekt jeg ønsker å starte. Kjenner dere til en liten bedrift eller Børsemaker som kunne kopiert og lagd 10stk eller mer slike spigoter til tofot feste? Tenkte en versjon til innstøping i stokk (lik bilde) og en versjon som gjenges i bakkant og festes med muttere i chassis. Jeg har en som kan taes mål av..
  4. Ca 6000 i Norge.. Og 2-3 mnd ventetid. Finnen som la ut videoer på YT jobbet i våpenbutikk og fikk de laaaaangt billigere. Bør brukes i Chassis siden sikringen kan komme i konflikt med stokken.
  5. Ja. En av de beste på markedet pr idag. To ting jeg ikke liker er: Jeg ikke særlig glad i en påskrudd Picatinny skinne på toppen av en låskasse med perfekt fungerende svalsspor/Dovetail på toppen. Får gode montasjer fra Sportsmatch til 500kr: eller fra 2000ish fra Unknown Munitions med mindre klarering rundt Dovetail og 34-35mm kikkerter. Og snart med 20 Moa tilt: Eller direkte montasje fra Spuhr til 3500ish: I tillegg er jeg ikke glad i Cerakote på våpenet.. Liker rustfritt utseende.. Jeg har tenkt en del i det siste på å få meg en slik selv, bare i Ren Rustfri. Bør være billigere, men vet ikke om importør tar de inn lenger.. også fått den plassert i en MDT Oryx chassis, som en billig løsning (6000), eventuelt også bare satt i et tykt løp i en brukt Tikka.
  6. Mine eldre Sakoer (3x)L461 og (2x)A1 i 222 i 1:14 har vært mer presise enn mine nåværende Sako 75 og Tikka T3 i 223 med 1:8 stigning. Ikke store forskjell, men var mye enklere å finne superpresis lading med 222! Det er bare min erfaring. Men til praktisk bruk ikke mye som skiller dem… Så er det vel få benkskyttere som har satt rekorder med 223, siden de hoppet fra 222 til 22/6 PPC. Kammrer man to like rifler likt i 222 og 223 med tanke på presisjon, så bør den best designede patronen være mest presis? Eller har design av hylser, innvendig volum, halsdybde, osv ingen påvirkning lenger? Velkjent at løp blir gradvis dårligere.. Men er forskjell på maksimal presisjon og praktisk presisjon. Håper jeg ikke lyver nå, men mener Torf sin Sako 75 Varmint i 223 har/hadde over 10.000 skudd og fremdeles brukt i konkurranse. Og informasjon fra brukere på Rokslide, Snipershide, 24hourcampfire… jeg har dessverre ikke skutt så mye med en enkel pipe da jeg ikke konkurrerer. Men vet ikke om man skal høre på disse Amerikanerne da de også skyter Elg og Brunbjørn med 77grain Matchkuler. Hvilke fabrikk rifler kommer med 6BR pipe? Lading av 6 Norma BR og Lapua hylser er ikke store problemet om man bestiller løpet kammret med No Turn Neck (er det fremdeles .272) for praktisk bruk på skadedyr, PRS og vanlig jakt. Antar alle børsemakere nå bruker denne som standard. Var ikke det for noen år siden…. For maks presisjon så må det mer arbeid til. Såklart om det finnes produkt som er tilpasset patronen bør det fungere bra. Men er det kommet noen 6BR magasin i det siste hvor magasinet ikke stikker langt ut av stokken? Si 3-5 skudds? Tikka 590 og 22-250 magasin fungerer flott… men de fleste AICS magasin jeg har sett tar 8-10 skudd og stikker langt ut. Hadde man bare funnet brukte TRG ned i 10-15.000.. slik at man kan bruke 10.000 på nytt løp og litt ekstra til et sikte for å komme under 35k.
  7. Er personlig ikke så glad i å lade, så holder meg til enkle kaliber.. 222 er veldig presis ut til 200m. 223 litt mindre, men fåes i kjappere stigning til skyting ut til 5-600m. 22-250 gir deg mer hasighet men mindre levetid på løp. Sako/Tikka løp i 222/223 skal lett klare 10-12.000 skudd. 22-250 1-2000. 22PPC, 6PPC, 6BR er mer presise.. men ikke alltid like enkle å få til å mate i magasin. Og litt mer innviklet å lade med tanke på div neck tykkelse og hylseprep.. Skal du kjøpe ny rifle, så ville jeg valgt Tikka T3.. Kjeeeeeedelig I know. Men skal du oppgradere noe senere, så er det Rem 700 eller Tikka T3 som gjelder idag. Men Tikka måtte være på markedet i over 10år før f.eks McMillan lagde en stokk for dem. Eller nesten en million rifler før noen lagde et ettermarkedet trykkpunkt avtrekk. Howa er et Solid andrevalg i mine øyne!! I tillegg til at Tikka T3 er bygd på Sako TRG-22, og er mer driftssikker og avtrekket er mye sikrere enn Rem 700. Kan feste TRG avtrekk rett i Tikka låskassen uten modifikasjoner!
  8. Personlig liker jeg ikke måte de har festet løpet på T1x… Men om den kommer med rustfri låskasse og løp, så kommer jeg sikkert til å overse det og kjøpe…. Sliter med mine to Anschutzer i mellomtiden..
  9. Kanskje få sjekket inni også….. Om vann har trengt inn, så er det nok rust der også.
  10. Leupold FX-II 2,5x20 https://www.leupold.com/fx-ii-ultralight-25x20-wide-duplex-riflescope Vet ikke når de sluttet å lage dem.. 1-3 år siden tror jeg. Alle kikkertene mine er av fast forstørrelse, men er litt sær ;). Og får kjøpt 4-5 av dem brukt for prisen av et nytt Europeisk merke. Sitter med 2,5, 2,5, 4, 6, 6, 8, 10, 10, 10, 16.. (1x Swarovski, 2x S&B, 3x Leupold, 4x Kahles) Bortsett fra Luftgeværet som har en Leupold 3-9x33EFR.
  11. Leupold 2,5x20… om du finner noen brukt. Lages dessverre ikke lenger. Har to stk selv som skulle på et 9,3x62 prosjekt, som ikke ble noe av.. nå lever de på en 30-06. Spesialtilpasset montasje for lavest mulig montering. 416 Rem Mag. Ca 3,5kg vekt på riflen. Lagd til en kvinnelig bjørnejakt guide i Alaska.
  12. Sør-jeger

    Håndkikkert.

    Personlig ser jeg ut til å foretrekke Porro kikkerter.. Til jakt pr idag så har jeg en Fujinon 7x50 FMT-R. Svintung for dette, men utrolig behagelig å se gjennom. Samme modell var starten på min kikkertdilla for 15år siden. Så litt mer nostalgia for min del… men som sagt, super komfortabel å se gjennom. Skulle jeg valgt idag, så ville jeg kjøpt en Swarovski Habicht 7x42 GA. Leser man kun spesifikasjonene så ville jeg aldri kjøpt den! Men fikk prøve den i noen uker og den var for meg utrolig behagelig å se gjennom. Liten AFOV, men det plaget meg overraskende ikke mye! Ergonomisk er dens brede Porro kropp flere hakk bedre en takkant kikkerter! Zeiss BGAT 7x42 er bedre, men er ikke vanntett… og lages ikke lenger, så den blir passet bedre på. Har bare en Takkant per idag. En Swarovski 8x56 SLC, brukt primert på tripod for å se på fugler. Den har en fantastiske evne til å bare forsvinne og lager en ‘’boble’’ av forstørret bilde forran meg. Ingen av de andre 20+ kikkertene jeg har eid, har klart å skape denne effekten for meg. Gir meg fremdeles et smil rundt munnen hver gang jeg setter meg ned for å studere fugler med den!! Fikk prøvd alle Swarovski sine Pure modeller samtidig, og 8x32 var min favoritt. Kunne gjerne har 12x42 på tripod og 8x32 rundt halsen.
  13. Les hele blog siden til Darcy Echols. MASSE god informasjon om Win 70!! Han er kjent for å massere Win 70 låskasser til perfeksjon.. Billigste riflen hans koster rundt 200 tusen nå. I glassfiber stokk.
  14. Jeg eide en SuperVarmint i 6,5x55, men solgt den for 6-7(?) år siden. Den var alt for fremtung for meg da. Men har en Tikka i 308 som skal få seg nytt tykt løp snart, men da i 40-45cm lengde og ståldemper foran. Bør balansere bedre! Du kan få deg en T3x Lite i 223.. tåler en god del mer skudd før noe åpner opp. T3 vs S20. T3 alle dager i uken. Masse ekstra utstyr om du vil, lette jaktstokker i karbon, til svintunge aluminium chassis. S20 er kanskje ute av produksjon om få år, slik Sako driver å oppdaterer sine rifler hver 10 år.
×
×
  • Create New...