Jump to content

Tomas

Members
  • Posts

    770
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Tomas last won the day on March 9 2023

Tomas had the most liked content!

1 Follower

About Tomas

  • Birthday 11/30/1953

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Tomas's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

71

Reputation

  1. Takker for forslag, greit at det finnes kammerbrotsj. Holder på med et annet prosjekt, og der må vi lage brotsj.
  2. Har børse i det kaliberet fra før, og den er i hvertfall ikke noen elgvælter. Men takker for tipset.
  3. La meg få legge den i elektrolysebadet for deg, så har du et rustfritt løp tilbake. NB! Rustfritt inn og utvendig. Dessuten er det god mulighet for at brikk pluggen også løsner.
  4. Takker for tips, men jeg tror jeg vil opp til noe rundt 9 mm. Gjerne historisk riktig i tillegg. Vi får se, skal ta en prat med børsemaker i løpet av noen få dager.
  5. Står faktisk nevnt 8 mm i listen fra Gun - Data. Ikke noen nærmere informsjon enn som så. Burde få sendt noen bilder over dammen, så kanskje noen der borte vet.
  6. Joda, du har helt rett, ikke velg kaliber hvor komponentene er vansklig å få tak på. Du har helt rett, men nå er jeg kanskje litt sær, holder på med svartkruttskyting, og det å finne komponenter er noe av leken. Likevel så må jeg må forholde meg til at fremtiden nok kommer til å kreve homogenkuler.
  7. Takker Vavlo. Men denne siden har jeg blitt henvist til tidligere, men hvor langt frem i tid gjelder denne oppramsingen? Finner ikke noe om det. Har du noe manglende info der så er det av stor interesse.
  8. Hei Torf. Fine kommentarer du kommer med. Hvorvidt denne er det vi kaller original vites ikke. For å finne frem til om kaliberet er originalt fra Win så hadde det vært fint med tips. Nå har Win lagt ned produksjonen av nyere High Wall til stor del. Mulig at de har en utgave igjen. Siden norske importører ikke tar de inn, da de er redd for å bli sittende inne med usolgte eks.. Jeg har purret importører tidligere, og fått beskjed om at de må ta inn om jeg nå husker rett 25 stk. Dette er likevel en avsporing fra problematikken rundt akkurat denne børsa. Det står 7.92 helt inn mot løpet. Under børsa finner jeg ingen annen stempling. Har tidligere hatt en antikk High Wall i 50-140 og den kostet som Dere henviser til 30.000 kr. Jeg skal ha glede av denne børsa resten av livet, og delene som jeg fjerner skal jeg sørge for at blir i huset. Ergo er dette fult reversibelt. Så slik sett ødelegger jeg ingenting. Har også Ruger nr 1 i 375 H&H og den forblir henimot original. Demper eller kikert kommer det aldri på denne High Wallen, den blir basic. Takker for flott svar, kom gjerne med ytterligere utredning om dette 7.92 kan være originalkaliber!
  9. Har også vurdert dette kaliberet, god tilgjengelighet.
  10. 405 win står ikke på lista til Win. arms.c.a., men at den kan være laget i dette senere. Flott forslag. Skal absolutt vurdere dette.
  11. Børsa som kom i hus nylig er i 7,92. Det akter ikke jeg å ha den i. Børsa blir nok for det meste brukt til svartkruttskyting, men siden den er såpass ny at den utvilsomt tåler røyksvagt krutt. Så kunne det vært morro og hatt den i et kaliber lovlig for storvilt. Så kan man si, det er den for så vidt nå. Stilen på børsa nå harmonerer ikke med det jeg forbinder med High Wall, så her blir det et åtte kantet løp. Ny kolbe og fortre skal lages, åpne siktemidler, mulig et tangediopter i tilegg. Disse børsene har fra gammelt av ( 1885 - ) vært laget i 30 ulike kalibere i følge " The Winchester arms collectors association ". Så det er litt å velge på, 45-70 er helt grei, men jeg kunne godt tenkt meg et mindre kaliber, alt fra 30 - 38 - eller 40 kaliber. En R-patron er en forutsetning. Ser at dette kaliberet har vært nevnt her tidligere og da med Vith. N 133 og 220 grains kule, uvisst hvilken mengde krutt, men det må det vel være mulig å finne ut av. En slik kombinasjon skal kunne fylle kravet til storvlit her til lands. Tips mottas med takk.
  12. Dette er en jobb jeg gjør for en kar, så det vet ikke om den er tiltenkt jakt. Mulig.
  13. Da holder vi på med en Rolling blokk kolbe i fantastisk tyrkisk valnøtt, et treverk som ikke er veldig lett å bearbeide med skjærende verktøy, og som i tillegg har vedretning som i blandt skifter og som da gir spesielle utfordringer. Som Dere ser på bilde 4 - 6 så er kolben behandlet med olje ( True Oil ), men dette er bare begynnelsen, og mønstret i treverket kommer ikke skikkelig frem enda, vent til den blir mettet skikkelig. Bilde 6 ser man at jeg har satt inn en forsterkning - et stålrør som er serratert på utsiden for å gi enda bedre grep til limet. Med den realtivt dårlige innfestningen mellom låskasse og treverk foretrekker jeg å benytte meg av en slk forsterkning. Finnes andre løsninger, men det benytter jeg ikke på et så gammelt våpen. Emnet var kjøpt hos Storbua for ca 3000 kr, og vel verdt pengene. NB! jeg har emner liggende for kommende prosjekter. Gir gjerne veiledning om noen skulle trenge det. Legger igjen tlf 482 70 793 om noen vil ta kontakt. Som Dere kanskje ser så er kolben laget mye høyere enn originalkolbene, dette for å ta hensyn til bruk av diopter montert på tangen.
×
×
  • Create New...