Jump to content

Jimyoen

Members
  • Posts

    82
  • Joined

  • Last visited

Jimyoen's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. se der ja da vet jeg hvor jeg skal jakte i vinter. Men er det noen gode jaktområder uten for mange hytter her i området? og er det noen som vet om det er skuddpremie på rev her?
  2. Hei, er nylig flyttet til Vadsø, og lurer på om det er noen som jakter rev her og har noen gode tips til plasser å jakte på?
  3. Da var jeg flyttet til kirkenes og jaktkortet bestillt.. da er spørsmålet mitt, hvor i er det lov å jakte? bor på bjørnevann, så er bare en svipptur nedover mot pasvik.. noen som vet hvor man lokke på litt rev her i området?
  4. Flytter nordover til kirkenes om noen dager, og lurer på hvordan jaktmulighetene er i områdene rundt kirkenes? tenker da på rev og kråke i sommer/høst, og rype/orrfugl når den jakten starter? noen som vet om det er skuddpremier på rev/kråke/ravn der oppe?
  5. Jimyoen

    22-250

    Har en ruger m77, mk ii Usikker på riflestigning, men har skutt flere rever med norma jaktmatch. Dyre patroner, men inn og utgangshull vises ikke ved bra treff Viktig å være påpasselig, da det er helmantel og stor fare for skadeskyting.
  6. Her i Nordland tok jeg en på musepip forige helg
  7. Bruker en helt vanlig arbeidslampe, montert på husvegg, ca 65-70m ifra åtet. Det er lys i massevis. Men tok en uke fra jeg monterte lyset, til reven kom tilbake inatt.
  8. Jimyoen

    Nybegynner rifle

    Gratulerer med prøven du har mange gode jaktdager å se frem til Jeg vil anbefale deg å dra innom en lokal skytebane eller to, og bli kjent med folkene der. Og spør om å få prøvd noen av våpnene før du bestemmer deg for å kjøpe. Jeg har kun kjøpt brukte rifler, og har vært storfornøyd med mine "billige" kjøp. Legger heller pengene i god optikk. Siden du sier småvillt, er kalibre som 17.hmr, 22.wmr, 222, 223, 22-250 og 6,5x55 gode valg. Har du planer om å jakte storvilt en gang i fremtiden kan du like godt kjøpe 6,5 med engang
  9. Årets første revefall på meg. Som intro kan jeg si at jeg alltid sover med vinduet mitt åpent, og i natt var intet unntak. Litt over 03.00 bråvåknet jeg av et smell og glass i hele sengen da et vindkast hadde slått vinduet inn og knust det. Da jeg var ferdig å rydde glassbiter tenkte jeg som så at siden jeg allikevell var våken kunne jeg lokke litt på reven. Etter kun en runde med musepipen på njff appen,kommer reven luskende jeg går i skapet og henter 22-250' og tilbake i vinduet og legger ann. Reven står og stusser litt på hvor den musa kan ha gjemt seg før den får en velplassert kule i maskineriet på ca 70m Hell i uhell kanskje blir iallefall en tur til glassmesteren imorgen å bestille nytt vindu
  10. Jippi!! Da falt rev nr 2 denne sesongen:D tispe på 6kg:)
  11. Tok litt tid før jeg så min første rev her hjemme også. Enkleste er nok å legge ut åte og se om det forsvinner;) da vet du iallefall om det er rev der:) men iallefall på denne tiden er skumringen på kveldene, og fra 0500 til 6 beste tiden å se etter mikkel rev:) Jeg bruker kråker og sånt til åte. Da tar man 2 fluer i en smekk;)
  12. Revejakten er en personlig favoritt iallefall:) jakter fra juli til mars på den:) Gåsejakt med rifle er og morsomt,men litt mer utfordrende å komme inn nært nok til å få en skuddsjangse. Kråke, ravn, sjur også, men blir fort dyrt hvis det ikke er skuddpremie..
  13. Har selv en ruger 77, mk2.. Eller hawkeye som den nå heter. Har kun skutt med norma jaktmatch og winchesters ballistic tip. Men den samler i benk på 150m 3 skudd i klisterlappen. Har skutt både gås og rev med denne og jeg har fått fine slakt her. Lader ikke selv, så må foreløpig forholde meg til kjøpeammo, men jaktmatchen funker til alt jeg har skutt sålangt:) Med hausken titan og et meopta 6-18 havner den rundt 5kg
  14. Bare et kjapt spm ang den skinna fra kinneys.. Fulgte det med skruer til den? Jeg fikk ikke med min skinne.
  15. Se der ja:) prikk lik fingeren min ser jeg.. Har ikke fått skutt noe enda, men begynner i neste uka, så skal ha ekstra fokus på teknikk.. Så får vi se om det blir noe bedre:)
×
×
  • Create New...