Nå har ikke jeg spist siland, men skarv har jeg spist i bøtter og spann, og jeg regner med at "transmakproblematikken" er lik for begge disse fuglene. Det jeg pleier å gjøre når jeg skyter fiskespisende fugl er at jeg flår dem med en gang de er skutt. fjerner alt fett og skjærer ut det kjøttet jeg skal ha (brystfileter og lår). Det er nemlig i fettet transmaken ligger. Deretter vakuumpakker jeg kjøttet når jeg kommer hjem og lar det ligge en ukes tid i kjøleskap til modning.
Tilbereding: krydrer filetene med salt og pepper og bruner dem i varm panne. Bruk gjerne smør til dette. Deretter tar jeg filetene over i en ildfast form og baker dem i ovnen på 120 grader i ca 20 minutter (de er da rosa i midten). Lar filetene hvile en stund etter jeg tar dem ut av ovnen. Ved siden av er det godt med løk og skogssopp som stekes i smør og krydres med salt og pepper. rosenkål og gulrøtter er fine grønnsaker å ha ved siden av, og selvfølgelig kokte poteter og en god viltsaus.
Bon apetit og god jul
Hei!
Anda e vell førtært og ligger garantert i septikk-tanken^^
Gjorde d nesten som du skrev... kjøttet gnudde jeg i helmelk og la d til en times hvile for så å steke det på panna på høy varme med salt og pepper. Heiv den så i ovnen i 25 min på 120 grader, servert med mandel-potet og viltsaus med sopp^^
Takk før svaret!