Jump to content

Areal for tildeling av hjorteløyve.


EXXO

Recommended Posts

Håper jeg kan få hjelp her.

I jaktlaget jeg jakter er det 7 grunneiere som har ett totalt areal på 22000 dekar. Dette er oppdelt i en hel masse små tomter, (Ca 60 stk).

En av grunneierne snakker om at han vil skille seg ut fra de resterende og starte sitt eget jaktlag. han eier totalt ca 8000 dekar oppdelt i flere små eiendommer, der bare ett par av de er over 1000 dekar som er minste arealet for tildeling i dette området.

Så da er spørsmålet, kan han i dette tilfellet få løyve på 8 dyr når det totale arealet hans er oppstykket i mange små deler, eller må det være ett stort område samlet for å få tildelingen?

Link to comment
Share on other sites

Hei

Han kan få dyr etter hvor stort areal han eier sammenhengende. Det vil si at hvis han eier småteiger som ikke henger sammen og overstiger minsteareal får han ikke dyr på disse. Han kan slå sammen teiger som grenser til hverandre for å overstige minsteareal. Dvs. at hvis han har frittstående eiendommer under arealgrense får han ikke dyr på disse med mindre han slår de sammen , men da må de grense til hverandre. Kanskje litt krøkkete forklart :forvirra:

Link to comment
Share on other sites

Hei

 

her må det skilles mellom jakt lag og jakt vald.

Hvis han fortsatt er med i jakt valdet (stor valdet) så kan han ha egne jakt felt/jakt lag om du kaller det det inne i stor valdet.

Det er sikkert regler på dette i stor valdet, hvis ikke så er det jo mulig og utarbeide regler for dette på et årsmøte eller lignende.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...