Jump to content

Skremt fra dagleie


Lakeviewman

Recommended Posts

Helt umulig å svare på dette, der er tusen ting som innvirker på slike ting. Prøv å unngå å tråkke inn i områder hvor hjorten ofte har dagleie, sitt heller høyt og se med god kikkert. Da kan du eventuelt smyge deg nærmere hvis det er dyr du ønsker å felle, eller avskjære dyr på vandring/trekk.

Link to comment
Share on other sites

Takk for det, men det jeg tenkte mest på var når det først er skremt. Har jaktet endel på dagen med en mann på smyg og en på post. Det blir jo selvølgelig ikke altid klaff og dyret tar ut bøde fra han som går og han som sitter. når er det noe poeng i å jakte i samme område med samme vind / værforhold.

Link to comment
Share on other sites

Kjør "ild og bevegelse". Det er ufattelig moro og spennende :D . 2-4 mann smyger/driver gjennom et terreng. Bruk kikkerten godt, stans på strategiske steder og dekk opp for kameraten(e) som er i bevegelse, dirigèr kompisen som er nærmest inn på dyr du har spottet fra avstand, og/eller kjør koordinerte opplegg på spottede dyr. Husk å ha STÅLKONTROLL på hvor jaktkameratene befinner seg!! Både spennende og effektivt når dere er samkjørte, men det er en fordel å være lommekjent for å hele tiden ha kontroll. Vi brukermetoden en god del med rimelig stort hell.

Nå havnet jeg visst på villspor ift emne :shock: . Har inntrykk av at dyr bruker samme område igjen neste dag hvis de har lyst til å oppholde seg på den kanten. Vær, vind, hva naboen foretar seg den dagen osv har vel mest å si, ikke hva du gjorde dagen i forveien. :shock:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...