Jump to content

Regler for utsetting av minkfeller i skjærgården...


skogkatten

Recommended Posts

Har planer om å sette ut minkfeller i Onsøyskjærgården. Er det sånn å forstå at du må ha tillatelse av grunneier for å sette ut feller i skjærgården/vannkanten? Ifølge jakt og fangst loven trodde jeg det var lovlig og sette ut fellene i vannkanten uten tillatelse fra grunneier. Det virker som loven er noe uklar på dette område. Det kommer fram i loven at du kan jakte på holmer og skjær (da trodde jeg det gjaldt fangst også) som naturlig blir dekket av høyvann. Noen som er sikkre på denne loven. :smile:

Link to comment
Share on other sites

For være på den sikre siden spør du grunneiger før du setter ut feller.. Noe som er uklart i lovteksten bikker alltid over på den siden som hører ulovlig heter til.. Bruk kartet seeiendom.no for og finne grunneigere eller evt ring kommunen.. Dette tar deg 1 kveld i veka og du vil ha store områder og fangste på etter kvart.. Når det gjelder fellefangst leiter du etter fine områder og sette fella ut, da du har funne den plassen kontakter du grunneiger og setter ut feller der.. Minken vandrer over fleire områder derfor kan det være lurt viss det er vanskelig og finne grunneigere og variere litt på områdene.. Finn 1 grunneiger som eiger noe i nærheten av ei strand.. Sette du fella 100 m til sia av stranda på begge sider har du dekket det område og kan reise videre til neste strand som for eksempel er 500 m lengre vekke.. Der kontakter du grunneiger og sette 2 feller innenfor 100 m på kvar side av stranda.. På denne måten kan du dekke over masse områder som minken vandrer på og ved hjelp av få feller kan du fange masse mink.. Setter du for eksempel 5 feller innenfor 100 m fanger du lite mink.. Tenk over eit litt større område og se etter plasser minken MÅ vandre forbi..

 

Noen ganger setter eg 5 feller innenfor samme område. DET er i månenden juli.. Då holder minkungene sammen med mora og du kan oppleve og fange heile kullet samme natta med 5 feller innenfor 100 m.. På denne måten fanger du meget effektivt og kan fange over store områder med få feller og ta ut masse mink på kort tid ;) Ein plass du har fanget mange mink på kort tid lar du 1 felle stå i 3 uker til.. Fanger du ingenting etter 3 uker VEIT du ganske sikkert at heile kullet er tatt ut.. Fangst på sommerstid tar mye tid då du må fornye åte annakvar dag for at minken skal være interessert..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...