Jump to content

innvendig overflate i hagglepiper


Guest 12/70

Recommended Posts

med allslags fine cnc maskiner etc i dag, har dere også sett diverse maskinerings riper,hakker etc innvendig i hagglepipene? vet at det ikke har noen særlig betydning men etter å ha kikka inni min sauer suhl, samt tidlegere eide jeg beretta,winchester m backbore,og baikal så er faktisk billigste børsa blankest innvendig!!.. vet at baikalene er hard kromma innvendig noe som kanskje skjuler en ru maskinering. hold tørrpussa løp opp mot sterk sol,lys og kant/tilt det litt og studer fra både kammer og ikke minst munnings ende- ikke alltid pris på børsa avgjør graden av polering og finnisch der jobben virkelig gjøres-innvendig i løpa....

Link to comment
Share on other sites

Hvilke maskiner som er benyttet til å lage delene, har nødvendig vis ikke noe med overflata å gjøre.

Her er det verktøyet i seg selv som er viktigst, dets utforming og materiale, samt hvordan verktøyet blir ført gjennom godset idet et spon skal skjæres.

Finnish er et resultat av gode verktøy, som blir ettersett, riktig hastighet, og riktig smøre/kjølemiddel.

Det skal ikke mye internettsurfing til av en opperatør for at verktøyet har overgått standtida si, og da er riper og rufsette overflate ikke langt unna.

Tror nok også at yrkesstoltheten var noe høyere før...

Link to comment
Share on other sites

sant det-jobber som mekaniker selv og har ved gjentatte ganger sett at finnichen på manuelt arbeid utført hos gamlegutta med manuelle dreie,freseverktøy svert ofte er finere enn nyere maskiner styrt av den yngre garde. tror nok mulighetene med styrte maskiner er til stede, men finpolering,pussing betyr kansje ikke så mye lenger når "sjefene" etterspør hvor mange enheter er produset innforbi standarden i stedet for hvor det egentlig ser ut...

baikalen har nok grader,grove tilpasninger etc,men den innvendige finnischen i pipene er ganske fin og jevn. er du forveten på dette så tørrpusser du pipene og tar en visuell grundig sjekk i pipene fra kammer og munning med kraftig lys/sol motlys. kant og skråhold pipa da ser en det best. har nok ingen praktisk betydning men morro å vite.

Link to comment
Share on other sites

det er vel fabrikkene som bestemmer hvilken kvalitet dei vil slippe på markedet? nyeste baikal s/s jeg kjøpte er ikke grovt tilpasset,og den er speilblank i løpa. men den er nok noe mer grovbygd enn suhl børsa designmessig. dvs lengre løp-tykkere pistolgrep og litt mere fremtung.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...